PREGLED 1. KROGA 1. MNZ MARIBOR: Presenečenja preplavila rezultate prvega kroga

V prvem krogu 1. MNZ Maribor smo bili priča kar velikemu številu presenetljivih rezultatov. Drugače rečeno…favoriti so v prvenstvo vstopili slabše od pričakovanega…na drugi strani pa so si “outsiderji” priigrali pomembne točke za samozavestno nadaljevanje sezone.

Zagotovo najbolj v oči bode zmaga Radelj, ki so na gostovanju v Dupleku, ki velja za eno izmed bolj čvrstih in neugodnih ekip na domačem terenu prvenstvo v višjem rangu tekmovanja odprli z vsemi tremi točkami. Boljši so bili z minimalnih 0:1. Prav tako je NK TAB Akumulator po zaostanku v prvem polčasu prišel do preobrat in pred domačo publiko ugnal Starše z 3:2. Odločilen zadetek je v 89. minuti dosegel Jure Turkuš. Še ena Koroška ekipa, NK Peca je vknjižila vse tri točke proti Pohorju, boljši so bili z 1:0. Lahko bi rekli, da je bil dan povsem naklonjen Korošcem. Manjše presenečenje smo videli v Miklavžu, kjer so domači z 2:0 ugnali visokoleteče Rače. Zmago favoritov pa smo pospremili v Limbušu, kjer so Marles Hiše visoko izgubile z Marjeto, bilo je kar 0:4. Prav tako je Pesnica prišla do gladke zmage proti Malečniku z 1:3.

POROČILO S TEKME NK MIKLAVŽ – NK RAČE 2:0 (0:0)

V Miklavžu je bil pred nami spopad ekip s povsem drugačnimi cilji in željami. V tekmo sta obe moštvi vstopili nekoliko nervozno, kar je bilo za pričakovati glede nato, da že slabih 9 mesecev nista odigrali tekmovalnega obračuna. Nato so se nogometaši vendarle sprostili in videli smo nekaj lepih priložnosti tako na eni kot drugi strani. Bilo je tudi nekaj “petelinjenja” a na koncu sta ekipi na odmor odšli z neodločenim rezultatom 0:0. Drugi polčas se je pričel podobno kot prvi. A tokrat je bil razlog za nervozo povsem drugačen. Priča smo bili velikemu število nevarnih prekrškov, kar je pripeljalo do spora med nogometaši na terenu. A glavni sodnik tekme je pokazal nekaj rumenih kartonov in situacija se je v drugi polovici drugega polčasa vendarle nekoliko umirila in znova smo imeli tekmo. Nato pa šok…ko smo imeli občutek, da Rače prevzemajo pobudo so domači prišli do vodstva. Po hitrem protinapadu je v 81. minuti za 1:0 zadel Bračko po podaji Puhnerja. Pričakoval se je lov Rač po izenačenje in morda celo lov na dva zadetka in zmago. A dobili smo ravno nasprotno…zgolj dve minuti pozneje še en šok za goste in povišanje vodstva Miklavža na 2:0, tokrat se je Puhner izkazal z zadetkom. Do konca obračuna si gostje niso uspeli priigrati nobene večje priložnosti in Miklavž je prvenstvo odprl s presenetljivo zmago 2:0.

Nino Lokas