NAPOVED 3. KROGA 1. MNZ MARIBOR: Derbi kroga v Staršah! Marjeta na gostovanje v Duplek

Po razburljivem drugem kolu, kjer smo videli kar nekaj presenetljivih rezultatov je pred nami tretji krog, ki nam bo ponudil prvi pravi derbi v letošnji sezoni. Med seboj se bosta udarila velikana medobčinskega nogometa Starše in Rače. Marjeta na težko gostovanje v Duplek. V lovu za prve točke v letošnji sezoni se bosta pomerila Brunšvik in Pohorje. Naše TV kamere bodo pospremile obračun v Limbušu.

Derbi kroga nas čaka v Staršah, kjer bodo domači gostili Rače. Obe ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali s presenetljivim porazom. Starše so morale priznati premoč Akumulatorju v prvem krogu so jih Mežičani ugnali z 3:2. Na drugi strani so Rače prav tako v uvodnem obračunu doživele hladen tuš na gostovanju v Miklavžu, kjer so jih ugnali domači z 2:0. A v drugem krogu so se obojni vrnili na zmagovalna pota. Vedno znova je na teh derbijih veliko odvisno od dnevne forme, saj glede kvalitete sta ekipi do dobra izenačeni. Zagotovo pa je pred nami pravi spektakel, ki nam ga ti dve ekipi vedno znova ponudita, ko se pomerita med seboj.

Peca, ki ima 100% izkupiček po prvih dveh krogih se tokrat odpravlja na prvo gostovanje v letošnji sezoni. Po lanskih katastrofalnih rezultatih so pri ekipi iz Črne na Koroškem naredili pravo čistko. Pripeljali so veliko novih obrazov in kot vse kaže je vse skupaj obrodilo sadove. Pot jih bo v tretjem krogu vodila v Limbuš, kjer se bodo spopadli z Marles Hišami. Domači nogometaši so v prvem krogu doživeli visok poraz, a nanj odgovorili izjemno. V drugem kolu so povozili Jurovski Dol z 1:6 in tako prišli do prvih točk letos. A ne glede na vse vemo, da je zasedba Jurovskega Dola novinec v ligi tako, da kaj dejansko lahko Marles stori proti težjemu nasprotniku bomo videli v nedeljo oziroma ali lahko popravijo vtis iz prvega kroga. Na obračunu v Limbušu bodo prisotne tudi naše TV kamere.

Marjeta po nove točke odhaja na gostovanje v Duplek. Duplečani so prvo domačo tekmo v sezoni izgubili proti novopečenemu prvoligašu NK Radlje. A na ta šok odgovorili z osvojeno točko na gostovanju pri Pesnici. A tudi tokrat je pred njimi izjemno zahtevna naloga. Marjeta v tej sezoni cilja visoko in se želi boriti za najvišja mesta, kar so tudi dokazali na uvodnih dveh obračunih. Za ta podvig bodo nujno potrebovali točke iz težkih gostovanj. Duplek pa je že večkrat dokazal, da na obračunih, kjer veljajo za “outsiderja” dajo v višjo prestavo in odigrajo na najvišjem možnem nivoju.

Miklavž po dveh dobrih predstavah, predvsem to velja za obračun prvega kroga, ko so pred domačo publiko ugnali enega izmed glavnih favoritov za naslov Rače čaka še en spopad z ekipo, ki se spogleduje z vrhom prvenstvene lestvice. V goste jim tokrat prihaja Pesnica, ki se je v drugem krogu opekla proti Dupleku in prišla zgolj do točke. Bomo videli ali lahko Miklavžki čmrlji tudi tokrat presenetijo in še enemu favoritu odrežejo krila.

Spopad dveh koroških ekip se bo odvijal v Mežici, kjer bo NK TAB Akumulator gostil Radlje. Na teh vsesplošnih koroških derbijih je vedno znova izjemno zanimivo. Zagotovo bosta obe ekipi želeli dokazati kje na Koroškem se igra boljši nogomet. Trenutno imajo Radlje točko več, a na derbijih takšnega kova to ne pomeni prav veliko.

Nogometaši Brunšvika bodo svojo prvo domačo tekmo igrali proti Pohorju. Gre za spopad ekip, ki sta v sezono krenili slabše od pričakovanega. Obojni gradijo na novo in se še vsaj zaenkrat ne znajdejo najbolje. V začetku prvenstva se to odraža tudi na rezultatih. Tako, da je ta obračun zelo pomemben tako za ene kot druge, saj bi z osvojenimi vsemi tremi točkami morda zazrli v svetlejšo prihodnost.

Malečnik po dveh izjemno težkih obračunih čaka vsaj na papirju lažji nasprotnik. V goste jim prihaja Jurovski Dol, ki se je letos vrnil med prvoligaško konkurenco. A pred tem dvobojem še Jurovski Dol čaka zaostala tekma 1. kroga. Odigrali jo bodo pred domačimi navijači, udarili se bodo z Brunšvikom, ki zaenkrat še ne najde prave forme. Nato pa zgolj tri dni kasneje gostovanje pri Malečniku, ki letos vsaj zaenkrat ne blesti. Na svoj račun še niso uspeli vpisati točke. Prav gotovo je spopad z Jurovskim Dolom prava priložnost za kaj takšnega.

Nino Lokas