NAPOVED 3. KROGA 3.SNL-VZHOD: Dravograd prvič v goste, Rogaška prvič doma

Po izjemno razburljivem drugem krogu v 3. SNL-vzhod se bo za vikend vse skupaj nadaljevalo. Glede na rezultate prejšnjega tedna je jasno, da je pred nami nekaj obračunov na katerem se bo šlo do zadnjega atoma moči. Predvsem izstopa obračun Rogaške, ki po šokantnem porazu pred svojimi navijači gosti Cirkulane. Dravograd pa se prvič letos odpravlja na pot…čaka jih gostovanje v Šmarjah pri Jelšah. Manjše presenečenje prvih dveh krogov Bistrica bo novo zmago iskala proti Vidmu.

Rogaška bo prvo domačo tekmo letošnje sezone odigrala proti Cirkulanam, ki letos premierno nastopa med tretjeligaško konkurenco. Domači nogometaši spadajo v ožji krog favoritov za naslov. A v prejšnjem krogu se jim je zalomilo. Praktično vsi so pričakovali gladko zmago Rogaške, a zagodli so jim jo nogometaši Dravinje, ki so slavili z 3:2 in tako vpisali svoje prve točke. Po tem šokantnem porazu je jasno, da je liga zelo izenačena in da lahko praktično vsak premaga vsakega. Potrebno je ohraniti zbranost na najvišjem nivoju skozi celoten obračun če ne hitro pride kazen in rezultat katerega si ne želiš. A ne glede na vse, kljub temu, da pri Cirkulanam imajo 100% izkupiček se pravi dve tekmi dve zmagi in pa šest osvojenih točk je vloga favorita na strani domačih, ki bodo želeli vsem dokazati, da je šlo zgolj za slab dan in ne slabo formo.

Dravograd odhaja na gostovanje v Šmarje pri Jelšah. Na tem obračunu se pričakuje zmaga Korošcev, a kot smo letos že videli favoriti ne zmagujejo vedno, kvaliteto je dejansko potrebno pokazati na igrišču. A Dravograjčani so po zmagi na koroškem derbiju proti Korotanu z 2:0 zagotovo polni samozavesti in želje po novem dokazovanju, da letos mislijo resno kar se tiče ekspresnega povratka med drugoligaško konkurenco.

Nogometaši Bistrice, ki so v sezono krenili izjemno gostijo Videm pri Ptuju. Na uvodnih dveh obračunih so Bistričani mrežo nasprotnika zatresli že kar sedemkrat. Predvsem blestita Jaša Martinčič, ki se je podpisal pod tri zadetke in Nejc Bračko, ki je dosegel zgolj enega manj se pravi dva. Ta napadalna forma Bistrice je za Videmčane zagotovo zastrašujoča, saj sami kljub zmagi v drugem krogu še niso našli prave forme in kaj lahko se zgodi, da bodo domači prišli že do tretje zaporedne zmage.

Zreče so v uvodnem krogu letošnjega prvenstva doživele visok poraz z 0:4 proti Cirkulanam. A nato na gostovanju vknjižili prve točke in prvo zmago, z 2:4 so ugnale Podvince. Tokrat se bodo pred domačimi navijači pomerili proti Šampionu. Obe zasedbi sta v uvodnih dveh preizkušnjah vknjižili po eno zmago in en poraz. Dejansko gre za spopad moštev, ki sta sosedi na lestvici. Zrečani trenutno prebivajo na 8. mestu med tem, ko so gostje iz Celja zgolj mesto višje. Tako lahko pričakujemo sila izenačen obračun do zadnjega sodnikovega žvižga.

Dravinja ima zagotovo v začetku letošnje sezono najtežji razpored med vsemi moštvi. V prvih dveh krogih so se udarili proti glavnima favoritoma za naslov in dejansko prišli iz teh dveh dvobojev polovično uspešni, vknjižili so eno zmago in en poraz. Ampak če bi si mislili, da je pred njimi lažja naloga bi se zmotili. V tretjem krogu odhajajo na eno izmed težjih gostovanj v ligi. Čaka jih dolga pot do Prevalj, kjer se bodo pomerili s tamkajšnjim velikanom Korotanom, ki je rezultatsko gledano v sezono krenil povsem enako. A jasno je, da Prevaljčani pred svojimi navijači vedno znova odigrajo do zadnjega atoma moči in če želiš vsaj upati na kakšno točko moraš preživeti vse nalete modrih. Vendar statistični podatek o medsebojnih tekmah kaže v prid gostom, ki veljajo za enega najbolj neugodnih nasprotnikov za Korotan.

Dobrovce bodo prve točke v letošnji sezoni iskale pred svojimi navijači. Gostili bodo Podvince, ki so po lanskih izjemnih predstavah v novo prvenstvo krenili povsem drugače. Obe zasedbi sta za uvod doživeli dva poraza in tako še vedno ostajata pri ničli kar se tiče osvojenih točk. Nogometaši iz Dravskega polja si prizadevajo oziroma želijo uvrstitve do 8. mesta. Če želijo ta cilj uresničiti bo ključnega pomena forma na domačem igrišču. Zato bodo hitro morali pričeti nabirati točke, da se ostali klubi iz spodnjega dela lestvice ne oddaljijo preveč. Je pa jasno, da so točke tako za ene kot druge nujne, da se jim kaj takšnega ne pripeti že v začetku prvenstva.

Nino Lokas