NAPOVED 3. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Rače na gostovanje v Radlje, Jurovski Dol gosti Peco, Starše in Pesnica v boj za prve točke

Prvenstvo v 1. MNZ Maribor se s tretjim krogom nadaljuje že v sredo, ko bodo odigrani prav vsi obračuni. Vodilne Rače bodo odšle na gostovanje v Radlje, kjer jih čaka zelo zahtevna preizkušnja. Jurovski Dol se bo pomeril s Peco. Staršani in Pesničani pa se bodo pomerili med seboj za prve točke v tej sezoni. Marjeta pa bo iskala povratek na zmagovita pota proti NŠ Roho.

Vodilne Rače se bodo v tretjem krogu predstavile na gostovanju v Radljah, kjer je pred njimi vse prej kot enostavna naloga. Radeljčani bodo odigrali svojo prvo tekmo pred domačo publiko. Letos so dokazali, da tudi na gostovanjih lahko prihajajo do točk. Zato gre za pričakovati še dodatno moč z njihove strani, ko bodo pred lastnimi navijači merili moči z najboljšimi. Rače na drugi strani še niso prejele zadetka, dosegli pa so jih že kar sedem. Res podatek, ki nam pove, da so Rače letos prav gotovo eden izmed resnejših konkurentov za najvišja mesta. A tudi Radeljčani so dokazali svojo kvaliteto. Vsekakor je pred nami zares zanimiv dvoboj do zadnjega sodnikovega žvižga. Zanimivo pa bo videti kako bodo gostje odreagirali v primeru, da prvi prejmejo zadetek.

Drugouvrščeni Jurovski Dol, ki je letos na dveh tekmah zabeležil dve zmagi in še ne pozna poraza bo tokrat pred domačo publiko gostil Peco, ki letos zaenkrat kaže dobre predstave. A treba je vedeti, da so Črnjani zbrali štiri točke…a niso še igrali na gostovanju v tej sezoni. Tako je ta obisk pri Jurovskem Dolu za ekipo Pece prava preizkušnja ali lahko tudi na gostovanjih prihajajo do točk in visoko kotirajo kar se tiče same uvrstitve na prvenstveni lestvici. Domači nogometaši so sicer premagali dve ekipi, ki se bosta kot vse kaže borili za obstanek a kljub vsemu je jasno, da je ekipa letos v boljšem stanju kot je bila lani. Dejansko bi lahko rekli, da gre za test tako za ene kot druge kaj si konec koncev lahko obetajo od letošnje sezone.

Izjemno zanimivo bo zagotovo tudi v Miklavžu, kjer domači gostijo Malečnik. Gre za spopad sosedov na lestvici. Nogometaši Malečnika so trenutno šesti in imajo štiri osvojene točke. Na drugi strani Miklavž pri eni zmagi ter enem porazu in se pravi treh osvojenih točkah se nahaja mesto nižje. Obračuni teh dveh nasprotnikov so vedno znova postregli z dobrimi nogometnimi predstavami. Miklavž je doživel morda nekoliko presenetljiv poraz proti Peci v prejšnjem krogu na gostovanju. Tako je jasno, da bodo polno motivirani iskali povratek na zmagovita pota. Na drugi strani pri Malečniku pa si bodo zagotovo želeli nadaljevati ta niz nepremaganosti in morda vknjižiti prvo zmago na gostovanjih v tej sezoni.

Tretjeuvrščena Marjeta bo po remiju na gostovanju v Mežici iskala zmago proti ekipi NŠ Roho. Nogometaši iz Dravskega Polja bodo vsekakor storili vse, da vknjižijo tri točke in se znova povsem približajo vrhu lestvice. Nogometaši iz Rogoze pa so z remijem v prejšnjem krogu proti Marles Hišam nekoliko presenetili in nakazali, da pa vendarle lahko konkurirajo. A jasno to jim je uspelo na domačem terenu. Tokrat pa jih čaka gostovanje v Marjeti, kjer jim bo zagotovo zelo zelo težko priti do kakšne točke. Jasno pa je, da se pričakuje napad domačih že od samega začetka tekme.

Marles Hiše, ki so v prejšnjem krogu želele z zmago ostati 100% kar se tiče točkovnega izkupička v tej sezoni in jim na koncu to ni uspelo bodo gostile ekipo Dupleka. Duplečani letos še niso uspeli do kakšne točke. A težko je pričakovati, da bi jim to uspelo na gostovanju v Limbušu. Vendar v nogometu je vse mogoče. Morda bi z dobro obrambno postavitvijo in preko hitrih protinapadov lahko prišli do kakšnega odmevnega rezultata. S tem pa se v taboru Limbuške zasedbe zagotovo ne strinjajo.

Pohorje, ki letos zaenkrat igra po sistemu toplo hladno bo gostilo Mežiško zasedbo NK TAB Akumulator. Gostje so zaenkrat na svoj račun vpisali eno točko. Do le te so prišli v prejšnjem krogu, ko so se z 0:0 razšli z Marjeto na svojem terenu. Kar se pa tiče gostovanj letos zaenkrat še niso navdušili. A pred njimi je bilo samo eno tako je zelo težko določiti kakšna bo njihova dejanska forma, kar se tiče tekem na tujem. Jasno je, da doma lahko premagajo vsakega tekmeca. Pohorci na drugi strani pa so letos zaenkrat svojo edino zmago in edine točke vpisali na gostovanju. Tako bi lahko rekli, da eni in drugi lovijo prvi uspeh…Pohorje doma…Akumulator zunaj. Z zanimanjem bomo pospremili katerim bo na koncu tudi uspelo.

Spopad ekip, ki še nista uspeli vknjižiti točk v tej sezoni bo potekal v Staršah, kjer bo gostovala Pesnica. Tekma od katere vedno znova pričakujemo veliko, a tokrat je drugače. Iz prejšnjih sezon smo vajeni, da sta to dve ekipi, ki vedno znova krojita sam vrh prvenstvene lestvice. Vendar temu letos ni tako. Tako eni kot drugi imajo veliko težav z igralskim kadrom. Ekipo je zapustilo kar nekaj pomembnih nogometašev, kar se pozna tudi na sami kvaliteti in konec koncev tudi na rezultatih. Kot vse kaže letos obojne čaka krčevit boj za obstanek. Jasno v obeh taborih tega niso vajeni. A če bodo želeli uspešni vse izpeljati bodo morali strniti svoje vrste in pričeti z boljšimi predstavami. V primeru, da jim to ne uspe se lahko zgodi najhuje in to je izpad iz prvoligaškega tekmovanja. Tega pa si tako eni kot drugi seveda ne želijo.