NAPOVED 4. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Derbi v Zavrču, vodilna Bistrica na gostovanje v Podvince, Dravograd gosti Posavje

Za vikend je pred nami nadaljevanje sezone v 3. SNL-vzhod, ko se bodo igrale tekme 4. kroga. Najbolj zanimivo bo zagotovo v Zavrču, kjer se bosta v derbiju tega kroga pomerila Zavrč in Cirkulane. Vodilna Bistrica odhaja na zahtevno gostovanje v Podvince. Drugouvrščeni Dravograd pa bo moči na svojem terenu meril s Posavje Krško. V spopadu ekip, ki se bodo borile za obstanek se bosta pomerila Šmartno in Zreče.

V soboto bodo zagotovo vse oči uprte v Zavrč, kjer se bodo domači pomerili z Cirkulanami. Gre za sosedski derbi na katerih je vedno znova zelo vroče. Jasno tako eni kot drugi si želijo dokazati kdo je boljši…kdo premore več kvalitete. Prav tako imata ekipi na prvenstveni lestvici enako število točk…obojni so jih zaenkrat na svoj račun vpisali 5. Se pravi še ne poznajo poraza. A seveda v obeh taborih bodo želeli zadati prvi poraz v sezoni nasprotniku. Zavrč se je po povratku v tretjeligaško konkurenco dobro znašel…morda pa smo glede na lanske predstave pričakovali nekoliko več od Cirkulan. Jasno pa je, da se bo v tem četrtem krogu v Zavrču odvijal pravi boj do zadnjega sodnikovega žvižga.

Dravinja, ki je v prejšnjem krogu doživela prvi prvenstveni poraz proti Bistrici na gostovanju z 3:0 se bo tokrat za povratek na zmagovita pota pred domačimi navijači pomerila s Šampionom. Dravinjčani v napadu premorejo veliko kvalitete. Največja nevarnost pa zagotovo preti preko Ramšaka, ki je v tej sezoni dosegel že kar 4 zadetke in je trenutno na vrhu lestvice strelcev. Nogometaši Celjskega Šampiona pa so v tej sezoni dokazali, da so v zares dobri formi. Trenutno so zgolj mesto nižje od Dravinje in sicer na 4. Zbrali pa so enako število točk in sicer 6. Se pravi so obojni zaenkrat vknjižili dve zmagi in pa en poraz. Še en podatek, ki nam pove, da na tem obračunu gre za dve izjemno izenačeni ekipi. Zagotovo se pričakuje veliko od tega obračuna. Predvsem v napadalnem smislu saj so obojni dosegli že po osem zadetkov. Na koncu pa bomo videli kdo se bo veselil zmage ali pa je pred nami morda delitev točk.

Dravograd, ki se trenutno nahaja na drugem mestu s sedmimi točkami je tako najbližji zasledovalec Bistrice. Tokrat jih čaka domača preizkušnja proti novincu v ligi in sicer Posavje Krško. Glede na rezultate v tej sezoni je vloga favorita jasna. Vse razen zmaga domačih bo veliko presenečenje. A treba je vedeti, da so Dravograjčani letos že nekoliko srečno odnesli celo glavo proti novincu v ligi. Tako je jasno, da bodo morali tokrat odigrati na svojem najvišjem možnem nivoju če bodo želeli tekmo mirno in pozitivno pripeljati h koncu. Gostje iz Krškega pa imajo zagotovo tudi svoje načrte kako do presenečenja in kakšne točke iz Koroške.

Šmarje pri Jelšah, ki so zaenkrat v tej sezoni prikazale več kot v lanski in lahko konkurirajo za točke tokrat odhajajo na oddaljeno gostovanje v Prevalje, kjer jih čaka spopad z Korotanom. Kar se tiče stanja na lestvici je ta bolj ugoden za goste, ki so trenutno pri 4 točkah in na 8. mestu. Prevaljčani pa imajo zgolj točko manj in se nahajajo na 10. mestu. Jasno je, da obojni v primeru zmage lahko dosti profitirajo in se lepo vzpnejo po prvenstveni razpredelnici. Nogometaši Korotana bodo iskali prvo zmago pred domačimi navijači, kar je vedno znova dodatna motivacija. Nogometaši iz Šmarij pa bodo želeli pokvariti zabavo.

Nedeljski spored pa se bo pričel dopoldan v Vidmu, kjer bodo domači gostili Dobrovce. Še en spopad ekip iz spodnjega dela lestvice. A gostje iz Dravskega Polja so imeli zelo zahteven razpored tako, da so na koncu uspeli vknjižiti dva remija in en poraz ni tako slabo glede na vse skupaj. Videmčani pa so morda pričakovali nekaj več, saj so lansko sezono zaključili v zelo dobri formi s katero so želeli nadaljevati tudi v tej, a jim zaenkrat ne uspeva. Obojni si bodo želeli do zmage. Dobrovce bi tako vknjižile svojo prvo v sezoni…Videm pa bi nekoliko lažje zadihal pred samim nadaljevanjem, ter si odprl vrata do zgornjega dela lestvice.

Zanimivo bi lahko bilo tudi v Podvincih, kjer bodo domači gostili vodilno Bistrico. Gostje še zaenkrat v tej sezoni ne poznajo poraza. Dosegli so že kar 10 zadetkov, prejeli pa še niso nobenega. Znova varovanci Simona Dvoršaka kljub temu, da je ekipa prenovljena kažejo izjemno kvaliteto ter, da so zagotovo glavni favorit za končno prvo mesto in preboj v višji rang tekmovanja. A tudi domači nogometaši imajo svoje načrte. Želeli bodo svojimi navijači dokazati svojo kvaliteto, da se lahko kosajo z najboljšimi. V Podvincih je vedno znova zelo težko za vse ekipe. A jasno je, da bodo Bistričani če bodo želeli na koncu tudi osvojiti naslov prvaka takšne tekme enostavno zmagovati.

Spopad ekip, ki se bosta kot vse kaže udarili za obstanek bo potekal v Šmartnem, kjer bodo domači gostili Zreče. Šmartno je zaenkrat uspeli vknjižiti eno točko na svoj račun. Še slabše gre na drugi strani Zrečam, ki kot edini še nimajo niti ene same točke v tej sezoni. Gostje se zavedajo, da če bodo želeli vsaj malo biti konkurenčni bodo morali strniti svoje vrste in pričeti z boljšimi predstavami. Ta kriza se že vleče iz zaključka lanske sezone, ko nikakor niso uspeli remizirati kaj šele zmagati. Domači nogometaši pa so letos že prikazali nekaj dobrih predstav, a zaenkrat jim je zmanjkalo nekaj športne sreče. A ta se lahko zelo hitro obrne v njihovo korist in ko se bo bodo zagotovo zelo nevarni za vsako moštvo. Obojni pa bodo morali začeti nabirati točke, da se priključijo ostalim ekipam.