NAPOVED 3. KROGA V 3. SNL – VZHOD: DERBI KROGA V SLOVENSKI BISTRICI, DRAVOGRAD IN CIRKULANE NA GOSTOVANJE

Pred nami je že tretji krog v 3. SNL-vzhod. Vse oči bodo v soboto uprte v Slovensko Bistrico, kjer se bo odvijal spopad vodilnih. Dravograd, Cirkulane in Podvinci vsi odhajajo na gostovanje. Zreče in Posavje bodo prve točke iskali doma. Videm bo to srečo iskal na gostovanju.

Derbi od katerega se pričakuje veliko se bo igral v Slovenski Bistrici, kjer bodo domači gostili Dravinjo. Obojni so v novo sezono krenili močno. Na vsaki tekmi brez večjih težav premagali svoje tekmece in tako nakazali, da letos ciljajo na najvišja mesta. Bistričani si lanskih napak enostavno ne bodo želeli ponoviti zato je jasno, da bodo prav vsako tekmo odigrali na najvišjem možnem nivoju. Dravinjčani na drugi strani pa bodo storili vse, da dokažejo da letos lahko napadajo sam vrh prvenstvene lestvice. Nedvomno je pred nami obračun, kjer se bo odvijal pravi boj na igrišču za vsako žogo. Pričakujemo lahko tudi lepo število zadetkov saj obojni najvel kvalitete premorejo prav v napadu.

Dravograd, ki je v prejšnjem krogu vendarle uspel zmagati kljub temu, da so imeli kar nekaj težav bo odšel na gostovanje v Zreče. Domači nogometaši pa še vedno niso uspeli vknjižiti točke in na nek način nadaljujejo v slabem ritmu še iz lanske sezone. Zrečane kot vse kaže letos čaka krčevit boj za obstanek. Jasno je, da bodo morali dvigniti svoj nivo nogometa če bodo želeli obstati med tretjeligaško konkurenco. Na drugi strani pa imajo v Dravogradu povsem drugačne cilje. Jasno želijo si zgornjega dela lestvice, a za kaj takšnega bodo morali premagovati vsaj na papirju lažje nasprotnike.

Cirkulane, ki tudi letos kažejo dobre predstave bodo odšle na gostovanje v Dobrovce. Domači nogometaši zaenkrat igrajo bistveno bolje kot lani. Na ta način izkazujejo trdo delo, ki so ga opravili čez pripravljalno obdobje. Nogometaši Cirkulan če bodo želeli do točk na tem zahtevnem gostovanju bodo morali pokazati vso svoje znanje, ki ga premorejo. Moštvo iz Dravskega Polja pa bo na prvi domači tekmi v tej sezoni želelo nadgraditi svoje navijače z zmago.

Šmarje pri Jelšah, ki so v lanski sezoni končale pri dnu prvenstvene lestvice v tej sezoni igrajo veliko bolje. V prvih dveh tekmah so zbrali že štiri točke in tako napovedali boljše čase za svoje navijače. Na gostovanje jim tokrat prihaja ekipa Vidma, ki pa ravno obratno kot lani letos nikakor vsaj zaenkrat ne uspe sestaviti predstave s katero bi prišli do točk. A jasno je, da Videmčani lahko odigrajo na zelo visokem nivoju. Tako bomo z zanimanjem pospremili ali bodo nogometaši Šmarij nadaljevali dobro letošnjo tradicijo ali bodo Videmčani uspeli prekiniti ta črn niz rezultatov.

Dvoboj sosedov na lestvici se bo odvijal v Celju, kjer bo Šampion gostil Prevaljski Korotan. Obe zasedbi sta na dveh tekmah uspeli vknjižiti tri točke. Tako je jasno, da gre za ekipi, ki premoreta približno enako raven kvalitete. Na teh izenačenih dvobojih zna biti prednost domačega terena ključne narave. A treba je vedeti, da so Prevaljčani edine svoje točke vknjižili na gostovanju. Tako, da so že dokazali, da lahko odigrajo po svojih najboljših močeh tudi na tujem. Pri Šampionu pa letos še pred svojimi navijači niso uspeli do točk tako bodo zagotovo še dodatno motivirani, da jim to uspe prav proti Korotanu.

Šmartno, ki se je v tej sezoni predstavilo kot zelo neugoden nasprotnik bo prvo zmago v sezoni lovilo pred domačini navijači proti Zavrču. Gre za dve ekipi, ki sta se v novi sezoni pokazali kot zelo trdoživi in težko premagljivi. A tokrat si stojita nasproti. Obojni še čakajo na prve tri točke. Vsekakor priložnost tako za ene kot za druge, da soliden vstop v sezono nadgradijo z zmago.

Podvinci, ki v tej sezoni nadaljujejo z dobri predstavami bodo odšli na gostovanje v Krško, kjer se bodo pomerili proti Posavju. Domači nogometaši v tej premierni tretjeligaški sezoni še nimajo točk bodo želeli do prvih prav pred svojimi navijači. A pred njimi je vse prej kot lahka naloga. Podvinci jasno ciljajo na mesta pri vrhu in se zavedajo, da če bodo želeli do teh položajev na tekmah proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom šteje samo zmaga.