NAPOVED 2. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi kroga v Račah, Marjeta in Miklavž na Koroško

Za vikend je pred nami drugi krog v 1. MNZ Maribor. Tekma kroga bo zagotovo igrana v Račah, kjer bodo domači gostili Starše. A zanimivo bi lahko bilo tudi na Koroškem, kjer bosta gostovala Marjeta in Miklavž. Dvoboj dveh osmoljencev prvega kroga pa bo potekal v Pesnici, kjer bo gostovalo Pohorje.

Derbi drugega kroga bo igran v Račah, kjer se bodo domači pomerili s Staršami. Po prvem krogu in sestavo ekipe bi lahko rekli, da vloga favorita vsekakor pripada domačim. Račanci so brez težav na gostovanju z 0:3 ugnali Pohorje ter nakazali svojo moč že od samega začetka. Na drugi strani pa so Starše v prvenstvo krenile pod pričakovanji. Res je, da so izgubili kar nekaj pomembnih članov ekipe, a vseeno gre za ekipo od katere se vedno pričakuje veliko. V prvem krogu boleč poraz z 1:2 proti Radljam. A jasno popravni izpit je tukaj že v soboto. Je pa res, da na teh derbijih nikoli ne veš kaj se bo zgodilo. Zato je vsaka tekma nekaj posebnega.

Spopad dveh ranjenih levov bo potekal v Pesnici, kjer bo gostovalo Pohorje. Obe zasedbi sta za uvod v sezono doživeli boleča poraza. Pesničani so morali priznati premoč Marjeti z 5:2. Skozi celoten dvoboj so bili v podrejenem položaju. Sicer so prikazali borbeno igro…a manjkalo je kar nekaj kvalitete. Na drugi strani Pohorci tudi niso zadovoljili apetitov svojih navijačev. Na domačem terenu so doživeli poraz z 0:3. A jasno tako eni kot drugi bodo želeli dokazati, da je šlo zgolj za slab dan in ne slabše obdobje.

Marjeta, ki je za uvod v sezono dosegla drugo najvišjo zmago… z kar 5:2 so ugnali Pesnico in tako znova napovedala boj za najvišja mesta. A tokrat je pred njimi prav gotovo težja naloga. Čaka jih gostovanje v Črni na Koroškem, kjer se bodo pomerili s Peco. Moštvo, ki je v prvem krogu pred svojimi navijači remiziralo z Malečnikom 3:3. A kar je najbolj zanimivo je to, da so zaostajali že z 0:3 na koncu pa v pičlih petih minutah iztržili remi. Še en podatek, ki je lahko kot opozorilo za Marjeto. Na teh gostovanjih je potrebno ohraniti zbranost do zadnjega sodnikovega žvižga…če ne lahko kaj hitro pride do preobrata oziroma slabega rezultata.

Peca, ki je v prejšnjem krogu v zadnjih minutah obračuna proti Malečniku iztržila remi po zaostanku z 0:3 bo tokrat znova pred domačimi navijači odigrala obračun proti Miklavžu. Nogometaši iz Črne so z remijem na prvi tekmi zagotovo več kot zadovoljni glede na potek srečanja. A tokrat bodo poizkušali narediti še korak naprej in morda vknjižiti vse tri točke. Vendar nasproti stoji izjemno kvalitetna zasedba Miklavža, ki je že v uvodu dokazala, da znova cilja na najvišja mesta. Tako eni kot drugi bodo zagotovo storili vse, da pridejo do zmage.

Radlje, ki so v prvem krogu uspele premagati Starše znova odhajajo na gostovanje…tokrat se bodo udarile z Malečnikom. Radeljčani so dokazali, da letos lahko konkurirajo tudi na gostovanjih. A Malečnik bo želel po zapravljeni prednosti v prejšnjem krogu tokrat vse skupaj nadgraditi in vknjižiti prvo zmago v sezoni. Zanimivo bo videti kako se bodo eni in drugi lotili same tekme. Pri Malečniku se zavedajo, da če bodo želeli napadati zgornji del lestvice na takšnih tekmah šteje samo eno in to je zmaga.

Duplek po slabi predstavi in visokem porazu v prvem kolu čaka domača tekma z Jurovskim Dolom. Gre na nek način za direkten spopad ekip, ki se bi naj na koncu borile za obstanek. A Jurovski Dol je z zmago v prvem krogu dokazal, da letos ciljajo višje in si želijo mirno pluti skozi celotno sezono brez straha kar se tiče ohranitve prvoligaškega statusa. Duplečani pa če bodo želeli izpolniti cilj bodo morali takšne tekme pripeljati v svojo korist.

Marles Hiše, ki so v prvem krogu prišle do zmage tokrat odhajajo na gostovanje v Rogozo, kjer jih čaka obračun proti NŠ Roho. Domači nogometaši prvoligaške sezone niso začeli po svojih željah. Doživeli so kar visok poraz z 4:1 proti Jurovskem Dolu. A jasno tokrat na domačem terenu želijo iztržiti več. Iskali bodo recept kako prebiti led med prvoligaši in vknjižiti svoje prve točke. Na drugi strani pa bodo Limbušani želeli nadgraditi uspeh iz uvodnega kroga.