NAPOVED 4. KROGA 1.MNZ MARIBOR: Derbi v Marjeti, Rače po novem bolečem udarcu znova v goste

Po izjemno razburljivem tretjem krogu nas za vikend ponovno čaka 1. MNZ Maribor. Tokrat je pred nami nekaj manj derbije a vseeno ne gre spregledati obračuna med Marjeto in Miklavžem. Rače od katerih smo pričakovali več odhajajo na še eno gostovanje tokrat v Ruše, kjer se bodo pomerili s Pohorjem. Zanimivo bi lahko bilo tudi v Radljah, kjer bodo gostovale Starše.

Obračun od katerega se pričakuje največ bo odigran v Marjeti, kjer visokoleteča domača ekipa gosti Miklavž. Gre za spopad vodilnih moštev po treh odigranih krogih. Rdeči iz Dravskega Polja so letos dokazali, da si želijo vrha lestvice in zaenkrat so glede na prikazano glavni favoriti. A na drugi strani imamo Miklavž, ki je že večkrat dokazal, da na teh težkih preizkušnjah odigra na izjemo visokem nivoju. Zaenkrat so pri 7 točkah, kar je glede na razpored, ki so ga imeli na začetku prvenstva časti vreden podatek. Glavna naloga gostov bo zaustaviti izjemnega Peterko, ki tako kot lani tudi letos zabija kot po tekočem traku. A ob enem ne smemo pozabiti, da ima tudi Miklavž svoje adute na katere se lahko zanese. Dvoboj v Marjeti bodo pospremile tudi naše kamere!

Rače od katerih smo letos pričakovali izjemne stvari in smo jih pred začetkom prvenstva uvrščali v sam vrh lige in jih naznanjali kot glavne favorite za naslov so vsaj zaenkrat razočarale svoje navijače. V četrtem krogu odhajajo na gostovanje v Ruše, kjer se bodo pomerile proti Pohorju, ki prav tako ne blesti. Obe zasedbi imata zaenkrat na svojem kontu tri točke in sta v spodnjem delu lestvice, a jasno je, da si tako eni kot drugi želijo zgornjega dela. Račanci še kaj več od tega se pravi sanjajo o naslovu prvaka. Če bodo želeli te želje uresničiti bodo morali prestaviti v par prestav višje, saj Marjeta že beži za šest točk.

Peca, ki je do zdaj na svojem igrišču praktično blestela, nasprotnikom niso dopuščali veliko priložnosti, tokrat v četrtem krogu gostijo Malečnik, ki ima kar nekaj težav v letošnji sezoni še posebej kar se tiče teh težkih dvobojem proti ekipam, ki so v dobri formi. A treba je izpostaviti, da so pri Malečniku v tej sezoni že imeli nekaj smole tako, da se bo tudi gostom slej kot prej vse povrnilo in takrat bodo zagotovo izjemno neugoden in nevaren nasprotnik za vsakega.

Radlje, ki so že dokazale, da se lahko merijo proti prvoligaškim ekipam gostijo Starše, ki imajo visoke ambicije in so z zmago v prejšnjem krogu na derbiju proti Račam dokazale, da tako kot vsako leto lahko še kako resno mešajo štrene pri vrhu. A kljub podvigu proti Račam pri Staršah še vsaj zaenkrat niso našli svoje prepoznavne igre. Vendar vseeno iz tekme v tekmo igrajo bolje in ta podatek lahko v slačilnico Radeljčanov vnese nekaj nemira. Kako se bo novopečeni prvoligaš iz Koroške znašel proti Staršam bo zanimivo videti, ali lahko pridejo do novih točk in še enega presenečenja.

Tako Jurovski Dol kot Duplek, ki se bosta pomerila v četrtem krogu sta v sezono krenila slabo. Nekaj podobnega se je pričakovalo od Jurovskega, ki je na treh tekmah pri treh točkah. Edino zmago so zaenkrat vknjižili proti Brunšviku, ki letos igra še slabše kot lani. A tudi Duplečani so daleč od forme, ki si jo želijo. Od zasedbe Bojana Petka smo pričakovali več. Še posebej na domačem terenu, kjer so zaenkrat doživeli dva gladka poraza. Edino točko, ki jo imajo na svojem računu so zabeležili na gostovanju v Pesnici. Zadeva, ki lahko Duplek veseli je ta, da odhajajo na gostovanje kjer se vsaj zaenkrat bolje znajdejo. Na drugi strani pa je tu podatek, ki jih lahko skrbi…že od nekdaj je znano, da Duplečani na tekmah proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom ne blestijo in radi izgubljajo sila pomembne točke.

Mežiška zasedba NK TAB Akumulator tokrat odhaja na gostovanje v Pesnico. Domači nogometaši bodo iskali prvo zmago v letošnji sezoni pred domačo publiko. A tudi gostje so pred podobno misijo…razlika je v tem, da sami čakajo na prve točke iz gostovanj. Obe zasedbi zaenkrat igrata toplo hladno. Vendar ne glede na vse je ekipa Roberta Frajzmana v vlogi favorita. Že samo če pogledamo kakšne cilje imata ti dve ekipi je jasno, da govorimo o zasedbah, ki se ne moreta primerjati… vsaj ne na papirju. Smo pa že večkrat videli, da favoriti ne zmagujejo vedno zato bodo pri Pesnici morali odigrati na svojem najvišjem možnem nivoju če bodo želeli vknjižiti vse tri točke. Imajo pa pri domačih veliko težav v napadu, kjer nikakor ne najdejo pravega ritma in to je tisto glavno zakaj je Pesnica zaenkrat pri skromnih 4 točkah. A če pogledamo iz vidika Akumulatorja, ki ima prav tako štiri osvojene točke je to zadovoljiv podatek.

Brunšvik bo drugo zaporedno domačo tekmo igral proti Marles Hišam. Zeleni iz Dravskega Polja so zagotovo razočaranje letošnje sezone. Veliko se je govorilo o okrepitvah a na koncu so znova imeli veliko težav s sestavo moštva, kar se tudi pozna na rezultatih. Zaenkrat so vse tri tekme gladko izgubili…a zanimivo bo videti ali se lahko sestavijo prav proti Marlesu, ki je ekipa s katero se da igrati oziroma proti kateri lahko Brunšvik naredi korak naprej v pravo smer.

Nino Lokas