NAPOVED 4. KROGA 3.SNL-VZHOD: Derbi kroga v Dravogradu, Cirkulane in Rogaška v goste

Po izjemno razburljivem in razburkanem tretjem krogu je za vikend pred nami 4. krog 3. SNL-vzhod. Prejšnji teden smo videli praktično vse. Od tekem, kjer je prevladala ena ekipa do spopadov, ki so bili zanimivi do zadnjega sodnikovega žvižga. Nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat. V oči bode en obračun, ki ga lahko naznanimo kot derbi kroga glede stanja na lestvici…Dravograd pred domačo publiko gosti Bistrico. Rogaška pa bo nove točke in napad na vrh iskala v gosteh proti Podvincem. Prav tako bo zanimivo na Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer Dravinja gosti Cirkulane.

Kot že rečeno derbi kola bo tokrat igran v Dravogradu, kjer se bodo domači spopadli z visoko letečo Bistrico, ki je po slabši lanski sezoni letos v izjemni formi. A zanimivo bo videti kako se bodo odrezali proti enemu izmed glavnih favoritov za vrh lestvice. Dravograjčani, ki so v prejšnjem krogu doživeli presenetljiv poraz proti Šmarje pri Jelšah bodo prav gotovo od samega začetka krenili na glavo…drugače rečeno na zmago. Seveda si bodo želeli prav vsem dokazati, da kljub dvema zaporednima porazoma ekipa ni nič v slabšem stanju oziroma so še vedno sposobni odigrati na izjemno visokem nivoju. Na drugi strani pa imamo Bistrico, ki na tem obračunu nima kaj izgubiti saj pred začetkom sezone nihče ni pričakoval tako močne in uigrane Bistrice, ki bi lahko mešala štrene pri samem vrhu. Se pa gostje lahko pohvalijo, da so edino moštvo, ki še v tej sezoni ni oddalo niti ene točke…se pravi tri tekme, tri zmage in pa devet osvojenih točk. Bomo pa videli kaj bo na koncu prineslo uspeh…motiviranost domačih ali potrpežljivost gostov.

Rogaška, ki se po zmagi v prejšnjem krogu proti Cirkulanam vrača na zmagovita pota bo nove tri točke iskala na gostovanju v Podvincih. Domači nogometaši so lani blesteli a letos vsaj zaenkrat ne najdejo svoje prepoznavne igre. Kljub zmagi v prejšnjem krogu, ko so z kar 0:7 deklasirali Dobrovce so zaenkrat “zgolj” pri treh osvojenih točkah. A prvenstvo je izjemno izenačeno, saj jih od zgornjega dela lestvice ločijo zgolj tri točke…torej po tem takem bi s presenečenjem in zmago proti Rogaški znova napadali vrh prvenstvene lestvice. Vendar za kaj takšnega bodo potrebovali pravi preporod in daleč najboljšo predstavo v letošnji sezoni, saj kot vsi vemo pri Rogaški šteje samo eno in to je zmaga.

Dravinja, ki je po porazu v prvem krogu proti Dravogradu kot vse kaže prišla do zmagovite forme. V zadnjih dveh krogih so premagali dva izjemno zahtevna nasprotnika. V obeh primerih so bili boljši z 3:2. Šlo je za prava podviga. V drugem kolu so ugnali Rogaško in še ta vikend so bili uspešni na enem izmed težjih gostovanj v ligi. V Prevaljah so ugnali domačega velikana Korotan. Tokrat jih čaka nov težak nasprotnik. V goste jim prihajajo Cirkulane, ki letos igrajo premierno v tretjeligaški konkurenci in se vsaj zaenkrat pod okriljem NZS znajdejo izjemno. Haložani so drago prodali svojo kožo v Rogaški, kjer so se organizirano branili a na koncu vseeno popustili in izgubili z 1:0. Kljub temu pa lahko gostje s svojo borbenostjo ogrozijo vsakega nasprotnika.

Korotan bo drugo zaporedno domačo tekmo igral proti Šmarje pri Jelšah, ki so v tretjem krogu šokirale Dravograd in prišle do zmage z 1:0. A ne glede na vse bi Prevaljčani morali izkoristiti prednost domačega igrišče, kjer kot vsi vemo veljajo za enega izmed težje premagljivih nasprotnikov. Kljub temu pa je jasno, da favoriti ne zmagujejo vedno. Svojo kvaliteto je potrebno dokazati na igrišču ne zgolj na papirju.

Zreče, ki se dvigujejo v formi v četrtem krogu odhajajo na gostovanje v Videm. Na drugi strani pa imamo domačo zasedbo, ki vsaj zaenkrat igra po sistemu toplo hladno. A zaskrbljujoče za domače je to, da je vsaj zaenkrat bilo več “hladnega”. Tako lahko rečemo, da bo na tem obračunu veliko odvisno od dnevne forme Videmčanov, saj v primeru slabe predstave gostje ne bodo imeli težkega dela in kaj lahko pridejo še do tretje zaporedne zmage in novih točk v sezoni. Na tekmi v Vidmu bodo prisotne tudi naše kamere!

Derbi spodnjega dela lestvice pa bo igran v Celju, kjer domači Šampion pričakuje Dobrovce. Razlika med ekipama je ta, da so domači nogometaši na vseh tekmah držali ritem z nasprotnikom imeli svoje priložnosti, a jih po večini niso izkoriščali. Na drugi strani pa imamo Dobrovce, ki so na vseh preizkušnjah doživele gladke poraze. Zadeva, ki lahko skrbi ekipo iz Dravskega Polja je ta, da še niso uspeli zatresti mreže nasprotnika. Prav tako so zamenjali trenerja…diktirno palico je pri Dobrovcih prevzel legenda Maribora gospod Zvonko Breber. A če bo ta zamenjava obrodila sadove bo potrebno počakati še vsaj nekaj tednov, da se igralci privadijo na sistem novega stratega. Pri Šampionu se s tem zagotovo ne obremenjujejo, želijo si novih treh točk in da znova nekoliko lažje zadihajo.

Nino Lokas