NAPOVED 5. KROGA 3.SNL-VZHOD: Prvi trije na domačem terenu v vlogi favorita

Po zanimivem četrtem krogu je za vikend pred nami peti krog 3.SNL-vzhod. Prvi trije klubi, ki so zaenkrat pokazali največ bodo tokrat svoje točke iskali pred domačimi navijači. Bistrica se bo udarila z vedno neugodnim Korotanom. Cirkulane bodo meče prekrižale z Podvinci. Rogaška pa bo svojo moč želela dokazati proti Šampionu. Prav tako bomo pospremili dva mini derbija spodnjega dela lestvice, Šmarje pri Jelšah – Dravinja in Dobrovce- Videm pri Ptuju.

Bistrica, ki zaenkrat v tej sezoni še ne pozna poraza se bo v 5. krogu pomerila proti Korotanu, ki je v drugem in tretjem kolu imel kar nekaj smole, a so se proti Šmarju vrnili na zmagovita pota. Bistričani pa vsaj zaenkrat kažejo izjemne predstave in so še edina ekipa, ki v tej sezoni ni doživeli poraza. A ne glede na vse vsi vemo, da je Prevaljski velikan ne glede na stanje na lestvici in kvaliteto nasprotnika vedno in povsod sila neugoden nasprotnik. Tako ta obračun pričakujemo že z velikim zanimanjem…ali Bistrica še petič letos ali pa lahko Korotan prekine in vzame točke visokoletečim Bistričanom…na odgovor bomo morali še malo počakati.

Cirkulane, ki s svojo borbenostjo in željo po dokazovanju zaenkrat morda nekoliko presenetljivo prebivajo tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Tokrat jih čaka spopad z Podvinci, ki so letos vsaj zaenkrat daleč od tiste forme, ki so jo kazali v lanski sezoni. A zagotovo bodo pri gostih počasi a vztrajno dvignili svoj nivo nogometa na raven katero vsi pričakujemo. Glavno vprašanje, ki sem nam pojavi v glavi ob pogledu na ta obračun je…ali lahko Cirkulane še enkrat več s svojo borbenostjo in izjemno taktično postavitvijo slavijo in se veselijo novih treh točk, saj so na domačem terenu zaenkrat še pri 100% izkupičku. Na drugi strani pa imamo Podvince, ki bodo kljub slabemu začetku sezone želeli vsem dokazati, da se lahko še vedno kosajo z najboljšimi.

Rogaška, ki si želi ekspresnega povratka med drugoligaško konkurenco bo v 5. krogu pred domačimi navijači gostila Celjsko zasedbo Šampion. Gostje imajo v tej sezoni vsaj zaenkrat kar nekaj težav na teh zahtevnih obračunih, kjer se kosajo proti najboljšim ekipam v ligi. Predvsem je glavna zadeva, ki lahko skrbi gostujočega stratega ta, da Rogaška goji hiter stil nogometa. Zato je veliko vprašanje ali lahko pri Šampionu ustavijo vse nalete. Pri Rogaški pa so zagotovo polni samozavesti, saj so po presenetljivem porazu proti Dravinji dvignili svoj nivo in nanizali dve zaporedni zmagi. Predvsem je sporočilo vsem, da mislijo resno zmaga proti Cirkulanam. Tako bo na tem obračunu vse razen zmaga domačih veliko presenečenje.

Dravograd, ki po dveh zaporednih bolečih porazih odhaja na gostovanje v Zreče. Dravograjčani so po uspešnem uvodu v sezono, ko so na prvih dveh obračunih zbrali vseh šest točk kar naenkrat padli v brezno iz katerega se morejo čim prej pobrati če želijo še naprej ostati v bližini vrha prvenstvene lestvice. Saj je primaren cilj zelenih iz Koroške prav povratek v drugo slovensko nogometno ligo. A za kaj takšnega bodo primorani dvigniti svoj nivo igre. Nasproti pa jim stoji domača zasedba iz Zreč, ki se zagotovo ne bo predala že pred začetkom obračuna. Tudi sami imajo kar visoko zastavljene cilje…želijo si biti v zgornji polovici prvenstvene lestvice, kjer zaenkrat tudi so a že z porazom na tej tekmi se lahko marsikaj spremeni, saj je prednost pred večino ekip iz zgornjega dela minimalna. Tako bodo eni in drugi že od začetka obračuna želeli pokazati česa so sposobni.

Šmarje, ki zaenkrat ne blestijo bodo na svojem igrišču gostile Dravinjo. Obe zasedbi zaenkrat prebivata v spodnjem delu lestvice, kjer je vse kar se tiče točkovnega izkupička izjemno izenačeno. Dravinjčani imajo na svojem kontu tri točke več zato so morda v manjši vlogi favorita. Je pa res, da so Šmarje edine točke v sezoni zaenkrat vknjižile prav pred domačo publiko, kjer igrajo bistveno bolje kot na gostovanjih. A na drugi strani so pri Dravinji že dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi saj so premagali Rogaško in prav zaradi tega podatka bodo na tem obračunu nosili breme favorita. Vsekakor pa pri Šmarju ne bodo že pred začetkom dvoboja dvignili belo zastavo v znak predaje. Na obračunu v Šmarjah bodo prav tako prisotne naše kamere!

Še en spopad iz spodnjega dela lestvice nas čaka v Dobrovcih, kjer bodo domači gostili Videm. Nogometaši iz Dravskega Polja so na vseh štirih obračunih doživeli gladke poraze in tako ostajajo edina ekipa, ki na svojem računu nima niti ene same točke. Za dosego cilja, ki so si ga zastavili pri Dobrovcih bodo morali kar se da hitro pričeti z nabiranjem točk. Predvsem bo za obstanek med tretjeligaši pomembna forma na domačem terenu, kjer so pri Dobrovcih zaenkrat doživeli dva gladka poraza brez doseženega zadetka. Na drugi strani pa imamo Videmčane, ki se ne morejo ravno pohvaliti z dobro formo na gostovanjih, kjer še do sedaj niso uspeli vknjižiti točke. Druga zgodba je pred domačimi navijači, kjer so speli vknjižiti štiri, kar je tudi končen izkupiček, ki ga imajo na svojem računu vsaj zaenkrat pri zasedbi iz okolice Ptuja.

Nino Lokas