NAPOVED 5. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi v Limbušu, vodilne Rače gostijo Pesnico, Koroški derbi v Radljah

Za vikend je pred nami 5. krog v 1. MNZ Maribor. Vse oči bodo zagotovo uprte v Limbuš, kjer se bodo domači pomerili z Miklavžem. Rače bodo svoj niz nepremaganosti želele podaljšati proti Pesnici. Marjeta, bo pred domačimi navijači gostila Peco. Obračun spodnjega dela lestvice bo potekal v Staršah, kjer bo gostoval Roho.

Vse oči bodo v soboto uprte v Limbuš, kjer se bo odvijal derbi zgornjega dela lestvice. Marles Hiše, ki se trenutno nahajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice z 8 osvojenimi točkami bodo želele dober začetek sezone nadgraditi z zmago proti Miklavžu. A gostje so prav tako v izjemni formi. Zaenkrat se nahajajo na 3. mestu in imajo točko več se pravi 9. Domači zaenkrat res blestijo predvsem v obrambi, kjer so prejeli zgolj en zadetek. Na drugi strani pa so Miklavški čmrlji zelo dobri v napadu, saj so dosegli že kar 16 zadetkov. Zagotovo je pred nami res izjemen obračun, kjer bodo o zmagovalci odločale malenkosti. Obojni pa se zavedajo, da s tremi osvojenimi točkami ostajajo v boju za sam vrh.

Vodilne Rače, ki zaenkrat v tej sezoni enostavno nimajo konkurence se bodo pred domačimi navijači pomerile z Pesnico. Gostje so po dveh porazih v uvodnih krogih kot vse kaže našli pravo formo in so v nizu dveh zaporednih zmag. S tem so apetiti zagotovo porasli…a bomo videli kaj dejansko lahko storijo na tem gostovanju. Domači nogometaši na drugi strani pa iz tekme v tekmo igrajo bolje. Zadeva, ki prav gotovo bode v oči pa je ta, da še niso prejeli niti enega samega zadetka. Tako, da je glavna kvaliteta te ekipe letos kot vse kaže granitna obramba. A tudi v napadu blestijo, saj so dosegli že kar 13 zadetkov. Zaenkrat za Račance vse teče kot po maslu. Z zanimanjem bomo pospremili ali lahko Pesničani na krilih dveh zmag resneje ogrozijo domačine.

Derbi spodnjega dela lestvice se bo odvijal v Staršah, kjer bodo domači gostili ekipo iz Rogoze NŠ Roho. Staršani v tej sezoni igrajo povsem drugače kot smo od njih vajeni. Zaenkrat na svojem računu še nimajo točke, kar je vsekakor pod pričakovanjem. Na drugi strani so novinci v ligi v prejšnjem krogu prišli do svoje premierne zmage med prvoligaško konkurenco. A na svojem računu imajo štiri točke, kar je za ekipo, ki prvič igra v višjem rangu tekmovanja zagotovo pozitiven podatek. Pri domačih pa se zagotovo zavedajo, da takšne tekme če se bodo želeli dvigniti na prvenstveni lestvici enostavno morajo začeti zmagovati.

Še ena ekipa, ki ima letos res velike težave in še prav tako ni uspela vknjižiti točke je Duplek, ki se odpravlja na gostovanje v Ruše, kjer jih čaka tekma proti Pohorju. Vse prej kot enostavna naloga za Duplečane. Pohorci na drugi strani letos igrajo po sistemu toplo hladno. Zaenkrat so pri dveh zmagah in prav tako dveh porazih. A na tem obračunu bo vse razen gladka zmaga domačinov veliko presenečenje.

Koroški derbi se bo odvijal v Radljah, kjer bodo domači gostili ekipo iz Mežice NK Akumulator. Gre za spopad sosedov na lestvici…obojni so zaenkrat v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. Domači nogometaši so zaenkrat vpisali tri točke in so na 12. mestu. Na drugi strani so gostje mesto višje in imajo tudi točko več. Že vsi ti podatki nam na nek način napovedo izjemno izenačen obračun do zadnjega sodnikovega žvižga. Glavna težava obojnih je realizacija v napadu. Radeljčani so zaenkrat dosegli tri zadetke…nogometaši Akumulatorja pa zgolj enega. Morda bodo v napadalni formi tako eni kot drugi zacveteli prav na tem spopadu. A pričakovati gre tekmo, kjer bi lahko zmagovalca odločil že en sam zadetek.

Nogometaši Jurovskega Dola, ki so s tem svojim res dobrim začetkom sezone presenetili vse. Zaenkrat so na visokem 4. mestu z 9 osvojenimi točkami. Prvi poraz v sezoni so doživeli prav v prejšnjem krogu proti Miklavžu. Tokrat pa jih čaka domača preizkušnja z Malečnikom. Gostje so trenutno na 9. mestu…a zagotovo so nižje kot po kvaliteti spadajo. Predvsem preko svojih napak in zapravljenih priložnosti so letos zapravili že kar nekaj točk. Zagotovo bodo v Jurovski Dol prišli polno motivirani, da dokažejo svojo kvaliteto na vse prej kot enostavnem gostovanju. To nedeljsko tekmo si boste lahko ogledali v živo preko naših kanalov.

Še en nedeljski spopad bo potekal v Marjeti, kjer bodo domači gostili Peco. Nogometaši iz Dravskega Polja so zaenkrat na visokem drugem mestu. Za vodilnimi Račami zaostajajo zgolj za dve točki. Če bodo želeli slediti temu visokemu tempu Rač bodo takšne tekme enostavno morali zmagovati. A na drugi strani je Peca, ki je letos že dokazala, da je lahko silno neugoden nasprotnik. Vendar bo zanimivo videti kako se bodo nogometaši iz Črne na Koroškem znašli na gostovanju. Pri domačih pa zagotovo računajo na nove tri točke…kaj druga ne pride v poštev.