NAPOVED 5. KROGA V 3. SNL-VZHOD: Spopad vodilnih v Bistrici, derbi spodnjega dela lestvice v Dobrovcih in Krškem

Pred nami je 5. krog v 3. SNL-vzhod. Spremljali bomo kar nekaj zanimivih spopadov tako v boju za vrh kot tudi v boju za obstanek. Največ pa se vsekakor pričakuje od dvoboja v Slovenski Bistrici, kjer se bosta udarili vodilni ekipi lige. Dravinja bo svojo priložnost, da se znova povsem približa vrhu iskala proti Šmarjam. Zanimivo bo zagotovo tudi v Dobrovcih in Krškem.

V tem 5. krogu bodo zagotovo vse oči uprte v Slovensko Bistrico, kjer bodo domači gostili Dravograd. Gre za direkten spopad med vodilnima ekipama lige. Domači nogometaši so trenutno na prvem mestu brez izgubljene točke in prejetega zadetka. Torej so zbrali vseh 12 točk…dosegli pa 11 golov. Na drugi strani so Dravograjčani zbrali 10 točk se pravi zgolj dve manj. Bomo videli ali lahko gostje kot prvi letos zapretijo in vzamejo kakšno točko morda celo vse tri in se prebijejo na prvo mesto. A jasno tudi Bistričani imajo svoj načrt. Želijo si vsekakor preboja v višji rang tekmovanja za kar se zavedajo, da bodo morali tudi na takšnih zahtevnih preizkušnjah nabirati točke. Obojni imajo svoj načrt kako do točk…z zanimanjem pa bomo pospremili katera izmed ekip bo uspešnejša. Tekmo si boste lahko v živo ogledali tudi na naših kanalih.

Tretjeuvrščena Dravinja bo svojo priložnost za vnovično približanje samemu vrhu lestvice iskala na gostovanju v Šmarjah. Seveda kaj takšnega pride v poštev samo v primeru zmage Dravinjčanov in v primeru ugodnega razpleta v Slovenski Bistrici. A jasno vse prej kot lahka naloga je pred Dravinjo. Šmarje pri Jelšah letos kažejo povsem drugačen obraz kot lani. Igrajo zelo kvalitetno ter so na svoj račun vpisali že kar 7 točk, kar jih uvršča na visoko 5. mesto. Zavedajo se, da v primeru zmage lahko skočijo še višje in tako tudi prehitijo Dravinjo. Še en obračun, ki bo zagotovo zelo zanimiv do zadnjega sodnikovega žvižga.

Cirkulane, ki še držijo stik z najboljšimi bodo po zmagi na sosedskem derbiju proti Zavrču z gladkih 0:3 gostile Videm. Gostje počasi a vztrajno dvigujejo svoj nivo igre in počasi spominjajo na ekipo iz konca lanske sezone. Tako bodo nogometaši Cirkulan morali znova pokazati svoj pravi obraz če bodo želeli do zmage. A tudi Videmčani imajo svoj načrt kako se priključiti zgornjemu delu lestvice in tam tudi ostati.

Spopad sosedov na lestvici iz spodnjega dela bo potekal v Dobrovcih, kjer bodo domači gostili Prevaljski Korotan. Gre za dvoboj med ekipama, ki imata že dolgo medsebojno zgodovino. Vedno znova je na teh obračunih zelo zanimivo in izenačeno. Tudi tokrat bo temo zagotovo tako. Že pogled na lestvico nam pove, da gre za moštvi, ki sta zelo izenačeni po kvaliteti. A nogometaši Korotana imajo točko več. Jasno pri domačih bodo storili vse, da pridejo do prve zmage v sezoni in se po lestvici pričnejo pomikati nekoliko višje.

Še en obračun spodnjega dela lestvice bo potekal v Krškem, kjer bodo domači gostili Šmartno 1928. Gre za dve ekipi, ki sta letos novinca v ligi. Zaenkrat so v sezono bolje krenili gostje, ki so pri štirih osvojenih točkah in so na 10. mestu. Na drugi strani imajo domači nogometaši na svojem računu eno točko. Tako je jasno, da bodo storili vse, da vknjižijo prve tri točke v sezoni in se pomaknejo nekoliko višje. A jasno tudi nogometaši Šmartnega imajo svoje načrte. Želijo si zmage s katero bi se prav gotovo približali zgornjemu delu lestvice in nekako nakazali, da že letos lahko posegajo visoko.

V Celju pa je pred nami obračun dveh ekip, ki letos nekako igrata po sistemu toplo hladno. Domači Šampion bo gostil Podvince. Tako eno kot drugi si želijo zgornjega dela lestvice. Tako je jasno, da so na teh medsebojnih spopadih tri točke zelo pomembne. Zanimivo bo videti kako se bodo gostje znašli na specifičnem igrišču v Celju. A jasno če bodo želeli do višjih mest bodo morali tudi takšne tekme zmagovati. Vendar imajo zagotovo pri Šampionu svoje želje, ki jih želijo uresničiti že na tem obračunu.

Zreče, ki so v tej sezoni še edina ekipa, ki na svojem računu nima niti ene same točko bodo tokrat gostile Zavrč. Zrečani že iz lanske sezone nikakor ne najdejo prave forme in jih letos kot vse kaže čaka zelo težek boj kar se tiče obstanka v ligi. Zavrč pa je v sezono krenil dokaj solidno in je trenutno na varnem 9. mestu s petimi osvojenimi točkami. Pri gostih bodo želeli do zmage in tako narediti še korak naprej zgornjemu delu lestvice. Pri domačih pa enostavno morajo pričeti z nabiranjem točk. V drugačnem primeru jih čaka izpad iz lige.