NAPOVED 6. KROGA 1. MNZ MARIBOR: Spopad vodilnih v Črni, občinski derbi v Marjeti

V naslednjem 6. krogu 1. MNZ Maribor je pred nami kar nekaj obračunov od katerih se pričakuje veliko. Predvsem tukaj ciljamo na dvoboj med vodilnima ekipama. Prav tako je pred nami prvi pravi občinski derbi letošnje sezone. Ne smemo pa pozabiti na ekipe iz spodnjega dela lestvice, ki bodo prekrižale “meče” v tem 6. krogu.

V soboto ob 16:00 uri se bosta v Črni na Koroškem pomerili vodilni ekipi. Domača Peca pričakuje Miklavž. Obe zasedbi kažeta izjemne predstave in sta polni samozavesti. Črnjani so pred domačo publiko zaenkrat še pri 100% izkupičku. Na drugi strani pa so miklavžki čmrlji edini dve točki oddali prav na gostovanju na Koroškem, kjer so remizirali z 3:3 proti Radljam. A ta dvoboj je zgodba zase. Motivacije tako enim kot drugim zagotovo ne bo manjkalo. Domači se bi v primeru zmage povzpeli na prvo mesto, gostje pa bi v primeru uspeha in vknjiženih vseh treh točk svojo prednost pred zasledovalci še nekoliko povečali. Gostje blestijo v napadu, kjer so dosegli že kar 14 zadetkov. A tudi obramba je dodala svoje, saj je vratar Prineg zgolj trikrat odšel po žogo v svojo mrežo. Ne glede na vse statistične podatke je ena stvar jasna…pred nami je pravi spektakel.

Marles Hiše bodo drugo zaporedno domačo tekmo odigrale proti Malečniku. V prejšnjem krogu so Limbušani v pravi “goljadi” remizirali s Pohorjem 4:4. Do točke so prišli v izdihljajih tekme, saj so do 85 minute zaostajali že z kar 2:4. S tem dokazali, da ima ekipa izjemno željo ter pravi karakter. Ob ugodnem razpletu na preostalih tekmah bi se nogometaši Marlesa lahko povsem približali vrhu prvenstvene lestvice. Toda nasproti jim bo stala izjemno motivirana ekipa Malečnika, ki še išče svoj pravi obraz a iz kroga v krog igra bolje. Še vedno niso vknjižili nobene točke na gostovanjih, a slej kot prej bodo tudi na tujem naredili korak naprej. Gostje imajo pravi recept za slabše obrambe. V svojem moštvu imajo kar dva izjemna “golgeterja”. V to kategorijo spadata Bešič in pa seveda Blaž Dobaj, ki je še lani nosil dres Marlesa. Tako bomo z zanimanjem pospremili kako ga bodo poskušali zaustaviti domači nogometaši, ki ga zagotovo zelo dobro poznajo.

V boju ekip od katerih smo pričakovali več se bosta udarili Pesnica in Rače. Predvsem tukaj ciljamo na goste, ki so zgolj pri šestih osvojenih točkah, a pred začetkom prvenstva so bile ambicije izjemno visoke…želeli so si naslova. Pesničani pa so z zmago v prejšnjem krogu na gostovanju v Staršah zagotovo začutili, da se lahko kosajo z najboljšimi. Samozavest se je dvignila in posledično tudi želja po novih uspehih. Račanci pa potrebujejo kakšno odmevno zmago, da sami pridejo v situacijo v kakšni so Pesničani glede dviga samozavesti. Eno pa je jasno…pri obeh ekipah če še želita sanjati o naslovu prostora za napake enostavno ni več. Od tega obračuna se pričakuje veliko. Bomo videli ali lahko ekipi končno zadovoljita apetite svojih navijačev.

V dvoboju sosedskih ekip na lestvici se bosta med seboj pomerila Pohorje in Radlje. Pohorci bodo iskali nove tri točke pred svojimi navijači. Domači nogometaši so v zadnjih treh krogih dvignili nivo nogometa in končno igrajo po svojih najboljših zmožnostih. Gostje pa so vsaj do tega trenutka tudi na obračunih, kjer so morali priznati premoč nasprotniku drago prodali svojo kožo. Dokazali so, da se lahko kosajo v višjem rangu tekmovanja in da lahko povsem realno ciljajo na obstanke med prvoligaško konkurenco. A seveda gre za ekipi, ki imata povsem drugačne cilje in ambicije. Pohorci če bodo želeli izpolniti zastavljeno bodo morali na obračunih proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom redno nabirati točke. Vendar Radeljčani se letos že dokazali, da jim osvajanje točk proti kvalitetnejšim nasprotnikom ni tuje.

Nogometaši Brunšvika, ki še vedno iščejo prve točke v sezoni se bodo na domačem terenu pomerili proti Dupleku. Zeleni iz Dravskega Polja imajo proti zasedbi Bojana Petka povsem realne možnosti za dosego prve zmage v prvenstvu. Pred obojnimi je kot vse kaže dolga in zahtevna sezona. A ta obračun je veliko bolj pomemben za Brunšvik. V primeru novega poraza se bo zaostanek pred ostalimi moštvi še povečal. Če pa uspejo vknjižiti vse tri točke bodo veliko lažje zadihali in se povsem enakovredno vključili v boj za obstanek. Duplečani na drugi strani se zagotovo zavedajo, da v primeru zmage bodo imeli na svojem računu 7 točk in bi tako veliko lažje zadihali v nadaljevanje prvenstva.

V nedeljskem terminu bosta odigrana zadnja dva obračuna 6. kroga. V Marjeti je pred nami občinski derbi. Domači nogometaši bodo gostili Starše. Marjeta v prejšnjem krogu zaradi karantene sodnikov ni odigrala obračuna proti Akumulatorju. Pred tem so se udarili proti Miklavžu in izgubili z 0:2. Prav s tem porazom so predali prvo mesto na lestvici Miklavžkim čmrljem. A tokrat je pred njimi nova zahtevna preizkušnja. Staršani so za razliko od rdečih iz Dravskega Polja svoj obračun 5. kroga odigrali in izgubili proti Pesnici z 1:2. Tako bodo zagotovo še bolj motivirani, da se znova vrnejo na zmagovita pota in ostanejo v boju za vrh prvenstvene lestvice. Obe ekipi blestita v napadu. Domači so mrežo nasprotnika zatresli 13x, a velika težava je, da bo zaradi prepovedi nastopa odsoten njihov najboljši strelec Nejc Peterka. Gostje so dosegli še en zadetek več se pravi že kar 14 jih imajo na svojem računu. Prav tako imajo najboljšega strelca lige…s petimi zadetki zaenkrat kot po tekočem traku “zabija” Nejc Bohak. A obe moštvi sta kljub nizkemu številu prejetih zadetkov že pokazali, da v obrambi tu in tam storita kakšen nepotreben “kiks”. Tako smo vsi v pričakovanju obračuna z veliko število zadetki.

Še en spopad ekip iz spodnjega dela lestvice se bo odvijal v Jurovskem Dolu, kjer bodo domači gostili NK TAB Akumulator. Ekipi na lestvici loči zgolj ena točka. Pri domačih imajo največ težav v obrambi saj so prejeli že kar 21 zadetkov. Dosegli pa so jih osem. Na drugi strani imamo ekipo iz Mežice, ki ima obratne težave. Dosegli so zgolj tri zadetke, kar je podatek, ki lahko skrbi gostujočega trenerja. A če kdaj imajo na tem dvoboju priložnost, da dvignejo formo v napadu. Enako lahko rečemo za domačine…le, da ti nujno potrebujejo tekmo na kateri bodo zaklenili svoja vrata in dvignejo samozavest. Kateri del igre bo na koncu uspešnejši bomo videli konec tedna.

Nino Lokas