NAPOVED 6. KROGA 3. SNL-VZHOD: Vodilni trije v goste !

Pred nami je 6. krog v 3. SNL-vzhod. Zanimivost tega kola je ta, da se bodo med seboj pomerila moštva, ki imajo povsem drugačne cilje. Če se izrazim drugače…gre za spopad moštev iz zgornjega dela lestvice proti ekipam iz spodnjega dela. Bomo videli kaj lahko storijo moštva, ki trenutno ne blestijo, a zagotovo je pred nami kar nekaj razburljivih obračunov. Vodilni trije odhajajo na gostovanje, kjer se lahko zgodi praktično vse.

Vodilna Bistrica, ki zaenkrat še ne pozna poraza odhaja na gostovanje v Šmarje pri Jelšah. Ne samo, da Bistričani še niso izgubili…njihov izkupiček po petih odigranih tekmah je 15 točk. Se pravi, da še niso oddali niti ene same točke in je njihov izkupiček 100%. Predvsem blestijo v napadu, kjer so dosegli že kar 15 zadetkov, kar je tudi največ med vsemi klubi. Od tega sta jih vsak po pet dosegla Nejc Bračko in Jaša Martinčič. Na drugi strani pa imamo Šmarje, ki so zaenkrat edine tri točke, ki jih imajo na svojem računu vknjižili prav na domačem terenu. Ugnali so Dravograd z 1:0 in to je podatek, ki jim lahko vliva nekaj dodatne samozavesti, da morda na slabi dan Bistrice vknjižijo kakšno točko. A če bodo želeli pripraviti pravo senzacijo bodo morali v obrambi odigrati veliko bolje, saj so do sedaj prejeli že kar 16 zadetkov.

Korotan bo pred domačimi navijači v Prevaljah gostil Zreče. Prevaljčani so v prejšnjem krogu doživeli gladek poraz na gostovanju v Bistrici, kjer so lahko občutili moč trenutno vodilne ekipe lige. A tudi v tem 6. krogu je pred njimi vse prej kot lahka naloga. Zrečani, ki so doživeli zgolj en poraz in se kar trikrat veselili zmage na to gostovanje prihajajo polni samozavesti, saj so pred tem ugnali še enega koroškega velikana Dravograd. Ekipi na lestvici ločijo štiri točke. Domači so trenutno na sedmem mestu, gostje pa dosti višje na tretjem. A v primeru zmage Korotana se vse postavi na glavo oziroma Prevaljčani bi se kar naenkrat priključili zgornjemu delu lestvice in borba za najvišja mesta bi bila še bolj zanimiva. Zrečani bodo morali ohraniti zbranost na najvišjem možnem nivoju predvsem v obrambi. Domači imajo najboljšega strelca lige…s šestimi zadetki si prvo mesto z Grobelnikom deli Grega Triplat. Vendar težava za Korotan bi lahko bila odsotnost glavnega trenerja, ki ekipe zaradi kazni ne bo smel voditi na kar štirih preizkušnjah.

Dobrovce, ki so v prejšnjem krogu prišle do prvih točk in prve zmage v sezoni bodo gostovale na Koroškem pri Dravogradu. Nogometaši iz Dravskega Polja so v 5. kolu z gladkih 4:1 ugnali Videm in s tem rezultatom nakazali, da so morda pred njimi boljši časi. Kot vse kaže je zamenjava na trenerski klopi obrodila sadove. Na drugi strani imamo Dravograd, ki je padel v brezno slabih rezultatov. Po zmagi na Koroškem derbiju proti Korotanu z 2:0 so nanizali kar tri zaporedne poraze. S to krizo v kateri so se znašli se je zaostanek za vodilo Bistrico povečal že na kar 9 točk. Tako bomo ta obračun spremljali z velikim očesom. Ali bodo Dravograjčani uspeli narediti korak proti svetlobi in prekinili niz treh zaporednih porazov ? Ali pa bodo Dobrovce na krilih zmage v prejšnjem krogu dale še prestavo višje in prišle do prvih točk na gostovanju? Prav tako bodo ta obračun pospremile naše kamere kar tej tekmi še doda nekaj naboja!

Dravinja, ki je trenutno na 5. mestu in ima na svojem računu 9 točk se bo pred svojimi navijači pomerila s Podvinci. Pri domačih nogometaših je veliko odvisno od dnevne forme. Če igrajo na svojem najvišjem možnem nivoju lahko premagajo vsakega nasprotnika ne glede na čas in lokacijo. A pri ekipi iz Dobrave pri Slovenskih Konjicah imajo velike težave, kar se tiče agresije med samim obračunom. Prejeli so že kar štiri rdeče kartone in to je podatek, ki lahko skrbi glavnega trenerja domačih. Saj imajo tako kar nekaj težav s sestavo začetne enajsterice…prav tako pa se med samim dvobojem pojavljajo ne potrebne težave zaradi katerih težje prihajajo do tako željenih točk. Podvinci pa počasi prihajajo do svoje prepoznavne igre. Iz kroga v krog igrajo na višjem nivoju. Zaenkrat so pri šestih osvojenih točkah in kot vse kaže se bodo počasi sestavili. Z zmago v prejšnjem krogu proti visoko letečim Cirkulanam so to tudi dokazali.

V nedeljo se bosta igrali zadnji dve tekmi 6. kroga. Ob 10:30 bodo Videmčani pred svojimi navijači gostili Rogaško. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu doživeli boleč nepričakovan poraz proti Dobrovcam. Tako bodo želeli dokazati, da je šlo zgolj za slab dan. A pred njimi je ekipa Rogaške katera ima visoke cilje. Pri gostih šteje samo eno in to je zmaga. Varovanci Damjana Romiha si želijo ekspresnega povratka v 2. SNL. Za dosega tega cilja pa je jasno, da na obračunih proti vsaj na papirju slabšemu nasprotniku nujno potrebujejo tri osvojene točke. Saj je kot vse kaže pred njimi krčevit boj za naslov. Videmčani pa bodo iskali zmago s katero bi znova nekoliko lažje zadihali in se približali svojemu cilju, ki je uvrstitev v zgornji del prvenstvene razpredelnice.

V zadnji tekmi 6. kroga bo Celjski Šampion pred svojimi navijači gostil Cirkulane. Domači nogometaši so zaenkrat pri šestih točkah. A obe zmagi so vknjižili proti ekipama, ki sta trenutno prikazali najmanj in se bosta kot vse kaže borili za obstanek. Proti kvalitetnejšim tekmecem pa se zaenkrat ne znajdejo najbolje. Bomo videli ali lahko tokrat odigrajo bolje tudi proti ekipi iz zgornjega dela lestvice. Na drugi strani imamo Cirkulane, ki letos blestijo in veljajo za pozitivno presenečenje prvenstva. Haložani so tik pod vrhom, saj s svojo borbenostjo in željo po dokazovanju redno nabirajo točke. Glavno orožje gostov je njihova izjemna taktična postavitev in čvrsta igra v obrambi. Vendar glavno vprašanje, ki se pojavi ob pogledu na ekipo Cirkulan je…kako dolgo lahko s takšnim stilom nogometa ostanejo tik pod vrhom prvenstvene lestvice ?

Nino Lokas