NAPOVED 6. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi v Miklavžu, Jurovski Dol gosti Marles Hiše, spopadi ekip iz dna lestvice v Dupleku in Rogozi

Že v sredo je pred nami 6. krog v 1. MNZ Maribor. Nogometaši tako nimajo dosti časa za počitek in pripravo na nove spopade. Derbi iz vrha prvenstvene lestvice se bo odvijal v Miklavžu. Zanimivo bo zagotovo tudi v Jurovskem Dolu, kjer bodo domači gostili Marles Hiše. Odvijala pa se bosta kar dva spopada ekip iz dna prvenstvene lestvice in sicer v Dupleku in Rogozi.

Obračun od katerega se zagotovo pričakuje največ se bo odvijal v Miklavžu, kjer bodo domači gostili Marjeto. Gre za spopad ekip iz samega vrha prvenstvene lestvice. Nogometaši Miklavža trenutno zasedajo drugo mesto z 12 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa jih imajo pri Marjeti 11 in so mesto nižje se pravi na tretjem. Gostje so v prejšnjem krogu doma zgolj remizirali s Peco in sicer 0:0. Miklavški čmrlji pa so povsem razbili Limbuško zasedbo Marles Hiše in na gostovanju slavili s kar 0:5. S tem še enkrat več dokazali, da je glavna kvaliteta ekipa Borisa Pisnika ubijalski napad. Jasno je, da bodo obojni iskali zmago s katero bi ostali v stiku s samim vrhom prvenstvene razpredelnice. A seveda za dosego tega cilja bodo morali prikazati morda celo najboljšo predstavo v letošnji sezoni.

Vodilne Rače pa bodo odšle na gostovanje v Mežico, kjer jih čaka zahtevna preizkušnja proti ekipi, ki na domačem terenu lahko zagreni življenje vsaki ekipi. Račanci zaenkrat v tej sezoni še ne poznajo poraza…še več nanizali so same zmage in so tako pri popolnem izkupičku 15 točk. Podatek, ki prav tako bode v oči je ta, da še niso prejeli zadetka in s tem kažejo svojo izjemno moč v obrambi, ki jim zagotovo prinaša uspeh. Nogometaši Akumulatorja pa so po nekoliko slabšem startu v sezono vendarle dvignili formo in so v nizu dveh zaporednih zmag. Tako je jasno, da bodo gostje znova morali pokazati vso svoje znanje če bodo želeli do novih točk in nadaljevati serijo brez poraza.

Jurovski Dol bo drugo zaporedno domačo tekmo odigral proti Limbuški zasedbi Marles Hiše. Gre za dvoboj sosedov na lestvici. Domači nogometaši zaenkrat zasedajo zelo visoko 4. mesto z 10 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa so Limbušani zgolj mesto nižje in s točko manj. Obojni so zaenkrat dosegli po 10 zadetkov. Kar se pa tiče prejetih pa so v slabšem položaju domačini, ki so jih prejeli 11, Limbušani pa zgolj 6. A jasno na tem obračunu vsi ti statistični podatki ne bodo imeli prave moči oziroma pravega vpliva na samo dogajanje na terenu. V obeh taborih bodo želeli vsiliti svoj stil igre in tako priti do pomembnih treh točk.

Še en obračun sosedov na lestvici bo potekal v Malečniku, kjer se bodo domači pomerili s Pesnico. Gre za dvoboj ekip, ki sta v spodnjem delu lestvice a zagotovo imajo tako eni kot drugi višje cilje in ambicije. Malečnik je v tej sezoni že dvakrat zapravil lepo prednost in tako ostal brez pomembnih točk. A kar se tiče samih predstav na igrišču veljajo za eno izmed težje premagljiv in zelo neugodnih ekip za vsakega nasprotnika. Pesničani pa igrajo po sistemu toplo hladno…veliko je pri njih odvisno od dnevne forme.

Prav tako se bo odvijal spopad iz sredine lestvice. V Rušah bo domače Pohorje gostilo gostujočo zasedbo iz Črne na Koroškem NK Peca. A Pohorci imajo tekmo manj saj obračun prejšnjega kroga z Duplekom bo odigrana 22.9.2021 ob 18. uri. Nogometaši Pece pa so letos dokazali, da znajo zelo kvalitetno odigrati tudi na gostovanjih. V prejšnjem krogu so zadržali ničlo na tujem proti Marjeti in tako prišli do zelo trdo prigarane točke. Morda si bodo želeli na tem gostovanju narediti še korak naprej in priti do zmage. Seveda na drugi strani se pri Pohorju s tem zagotovo ne strinjajo in bodo storili vse, da točke ostanejo doma.

Obračun dveh ekip, ki ju letos kot vse kaže čaka boj za obstanek se bo odvijal v Rogozi, kjer bodo domači gostili Radlje. Obe zasedbi zaenkrat prebivata pri dnu prvenstvene lestvice. Domači nogometaši Roha so trenutno na 11. mestu z 5 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa so Radeljčani še mesto nižje se pravi na 12 in imajo tri točke. Obojni bodo že od samega začetka obračuna krenili na polno in željni zadetkov. Tako eni kot drugi imajo največ težav kar se tiča faze branjenja. V napadu pa so zaenkrat nekoliko bolj uspešni domači nogometaši. Jasno pa je, da so željni zmage v obeh taborih.

Dvoboj zasedb iz samega dna prvenstvene lestvice pa bo potekal v Dupleku, kjer bodo gostovale Starše. Domači nogometaši so kot še edino moštvo brez osvojene točke prikovani na dno. A tudi Staršani imajo letos ne malo težav. So na predzadnjem mestu z zgolj 1 osvojeno točko. Do le te so prišli v prejšnjem krogu, ko so remizirali proti Rohu. Vendar so od tega spopada pričakovali več, saj so igrali doma in povrhu so še ob polčasu vodili z 2:0 na koncu pa le to prednost zapravili. Obojni se zavedajo, da v primeru poraza padejo v še večje brezno iz katerega se bo zelo težko rešiti. Predvsem to velja za Duplečane, ki letos zelo težko konkurirajo vsem ostalim ekipam.