NAPOVED 6. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Vodilna Bistrica na gostovanje v Šmartno, Dravograd gosti Šampion, Cirkulane potujejo v Prevalje

Za vikend je pred nami nadaljevanje prvenstva v 3. SNL – vzhod. V 6. krogu ni kakšnih večjih derbijev a kljub vsemu je pred nami nekaj zanimivih spopadov. Vodilna ekipa lige Bistrica bo odšla na zahtevno gostovanje v Šmartno. Dravograd se bo pomeril s Šampionom, ki letos igra zelo dobro. Cirkulane pa čaka zahtevno gostovanje v Prevaljah proti Korotanu.

Vodilna ekipa lige Slovenska Bistrica odhaja na gostovanje v Šmartno. Domači nogometaši so letos novinci v ligi in nastopajo zelo uspešno so na sredini lestvice z 7 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa imamo Bistričane, ki tako kot vedno posegajo po najvišjih ciljih. Letos za njih šteje samo eno in to je preboj v višji rang tekmovanja. Tako na vsaki tekmi želijo zmagati in prikazati zelo kakovostno nogometno predstavo. Kljub temu, da so izgubili nekaj pomembnih članov prve postave nadaljujejo z dobrimi rezultati. Tako bodo tudi tokrat iskali samo eno in to je zmaga ter nove tri točke s katerimi bi nadaljevali ta niz nepremaganosti.

Dravinjčani, ki so se po remiju v prejšnjem krogu vrnili na 2 mesto bodo tokrat gostili Dobrovce. Gre za spopad ekip s povsem drugačnimi ambicijami in željami. Domači nogometaši jasno želijo od začetka do konca prvenstva prebiti v družbi najboljših. Na drugi strani pa Dobrovce igrajo s samo enim ciljem in željo…to pa je obstane med tretjeligaši. Zaenkrat so na predzadnjem mestu z zgolj 2 točkama. Zagotovo se v taboru gostov zavedaj, da če bodo želeli obstati bodo morali začeti z nabiranjem točk, da ne bo zaostanek pred ostalimi prevelik. A tudi Dravinjčani si želijo zmage s katero bo znova naredili korak naprej in na nek način ostali v boju za vrh.

Zelo zanimivo bo zagotovo v Dravogradu, kjer bodo domači gostili Celjsko zasedbo Šampion. Dravograjčani so zaenkrat na 3. mestu z 10 točkami. Na drugi strani pa je ekipa Šampiona dve mesti nižje z zgolj eno točko manj. Tako je jasno, da gre za dve ekipi podobnih kvalitet. Domači so v prejšnjem krogu kljub porazu proti Bistrici dokazali, da lahko igrajo na zelo visokem nivoju. Nekaj podobnega bodo morali pokazati tudi tokrat če bodo želeli do zmage, saj Celjani veljajo za zelo čvrsto in kakovostno ekipo. A tudi ekipa Šampiona ima svoje načrte s katerimi želijo v težave spraviti domačine in jim vzeti kakšno točko morda celo vse tri.

Cirkulane, ki so v prejšnjem krogu remizirale na Haloškem derbiju proti Vidmu z 1:1 tokrat odhajajo na oddaljeno gostovanje v Prevalje, kjer jih čaka trd boj z Korotanom. Domači nogometaši so v 5. krogu uspeli zmagati na gostovanju v Dobrovcih z 3:4 in s tem nekoliko lažje zadihati saj so tako prišli do 6 točke. Nekoliko so se oddaljili od spodnjih mest in tako v ta obračun vstopajo povsem sproščeno. Kar je zanimivo je to, da Prevaljčani letos še niso uspeli vknjižiti niti ene točke na svojem igrišču. Zagotovo bodo storili vse, da ta niz prekinejo.

Obračun ekip, ki se bosta letos kot vse kaže borili za obstanek bo potekal v Zrečah, kjer bodo domači gostili Posavje Krško. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu prišli do prvih točk letos in celo do prve zmage. Z 2:1 so ugnali Zavrč in tako nakazali, da so morda vendarle lepši časi pred vrati. Tokrat pa znova za njih zelo pomembna tekma. A tudi gostje so v podobni če ne celo še slabši situaciji. Zaenkrat so uspeli vknjižiti zgolj eno točko kar jih je prikovalo na dno prvenstvene lestvice. Vsi ti podatki nam dajo vedeti kakšno tekmo lahko pričakujemo…polno borbe, želje in vztrajnosti, da tako eni kot drugi morda pridejo do zelo pomembne zmage v boju za ohranitev tretjeligaškega statusa.

Videm, ki zaenkrat igra po sistemu toplo hladno in še ne najde tiste prave forme iz konca lanskega prvenstva tokrat odhaja na gostovanje v Zavrč. Vse prej kot enostavna naloga je pred gostujočo zasedbo. Pri Zavrču so letos že dokazali, da lahko na domačem terenu premagajo vsakega. Na lestvici ekipi ločita zgolj dve točki kar temu spopadu doda še nek dodaten zagon oziroma dodatno energijo. Videmčani imajo letos največ težav v napadu. Dosegli so zgolj 4 zadetke, kar je najmanj med vsemi klubi v ligi. Jasno pa je, da ko bo steklo tudi v napadu bo ta ekipa Vidma silna nevarna za vse tekmece. Pri domačih pa jasno primarno želijo obstati v ligi…tako, da za njih vsaka točka s takšne tekme šteje dvojno.

V nedeljskem sporedu pa se bosta med seboj pomerila Podvinci in Šmarje pri Jelšah. Gostje so letos s svojimi nastopi presenetili vse. Igrajo bistveno bolje kot lani, ko so na njihovo srečo obstali v ligi. Trenutno pa se z 8 osvojenimi točkami nahajajo v zgornjem delu lestvice in sicer na 6. mestu. Zanimivo bo videti kako dolgo jim bo uspelo vzdrževati ta ritem in ta nivo nogometa. Podvinci na drugi strani pa letos še niso prikazali vse kar znajo. Gre za ekipo, ki lahko odigra zelo hitro v fazi napada, a zaenkrat še jim to ni uspelo dokazati. Zagotovo pa je, da bodo na tem obračunu želeli dokazati svoje znanje in vnovič premagati Šmarje. A s tem se gostje zagotovo ne strinjajo, saj si želijo ohraniti mesto med prvimi šestimi ekipami v ligi. Ta obračun boste lahko v živo pospremili na naših kanalih.