NAPOVED 7. KROGA 3. SNL-VZHOD: Spopad lansko letnih drugoligašev v Rogaški, vodilna Bistrica gosti Dravinjo

V 7. krogu 3. SNL – vzhod je pred nami nekaj manj derbijev kot smo vajeni. Obračun, ki najbolj bode v oči se bo odvijal v Rogaški, kjer bodo domači gostili Dravograd. Vodilna Bistrica bo pred svojimi navijači gostila Dravinjo. Naše kamere pa bodo pospremile dvoboja NK Dobrovce – NK Korotan in NK Podvinci – NK Šampion !

Največ se pričakuje od spopada lansko letnih drugoligašev. Rogaška bo pred svojimi navijači gostila Dravograd. Pred začetkom sezone smo vsi pričakovali, da bosta prav ti dve moštvi krojili usodo vrha prvenstvene lestvice. A zaenkrat je povsem drugače…predvsem za Dravograjčane, ki so na “skromnem” šestem mestu. Domači nogometaši pa so edini, ki lahko sledijo visokemu tempu Bistrice. Na drugem mestu čakajo na napako vodilne ekipe lige. Vendar na tem obračunu bo ne glede na formo in stanje na lestvici šlo na nož do zadnjega sodnikovega žvižga. Jasno je, da bi se v primeru zmage Dravograda situacija pri vrhu nekoliko spremenila…znova bi se jim uspelo vključiti v boj za najvišja mesta. Na drugi strani pa se pri Rogaški zagotovo zavedajo, da se v primeru uspeha in vknjiženih vseh treh točk na nek način že znebijo enega izmed konkurentov za naslov. Tako je pred nami pravi spektakel…eni in drugi bodo želeli pokazati svojo kvaliteto.

Vodilna Bistrica bo po novem uspehu in še eni visoki zmagi gostila Dravinjo. Bistričani iz kroga v krog dokazujejo, da gre za izjemno ekipo. Praktično vsakega nasprotnika lahko nadigrajo in mu v kratkem času dosežejo lepo število zadetkov. A Dravinja je moštvo, ki spada v krog ekip, ki se lahko kosajo z vsakim. Zaenkrat igrajo po sistemu toplo hladno in nikoli ne veš kaj lahko pričakuješ od ekipe, ki prihaja iz Dobrave pri Slovenskih Konjicah. Toda če pogledamo celotno sliko bi domači nogometaši morali glede na kvaliteto, ki jo premorejo vknjižiti nove tri točke in tako nadaljevati svoj niz nepremaganosti. Vendar v nogometu nikoli ne veš kaj se lahko pripeti na igrišču in že ob vsaki manjši napaki lahko ostaneš brez točk.

Korotan po bolečem porazu proti Zrečam na domačem terenu z 0:1, odhaja na gostovanje v Dobrovce. Domači nogometaši pa počasi a vztrajno po zamenjavi na trenerski klopi dvigujejo svoj nivo nogometa. Morda še imajo nekaj težav več kot bi si želeli v obrambi, saj so prejeli že kar 20 zadetkov. V napadu pa so iz kroga v krog bolj nevarni. Tako je pred zasedbo iz Prevalj vse prej kot lahka naloga. A res je, da obojni nujno potrebujejo točke. Nogometaši iz Dravskega polja, da nekoliko lažje zadihajo in se morda prvič letos dvignejo iz dna prvenstvene lestvice. Korotan pa bo iskal pobeg iz brezna oziroma iz manjše rezultatske krize.

Zreče bodo vlogo favorita poskušale vknjižiti proti zadnje uvrščeni ekipi na prvenstveni lestvici. Na domačem terenu gostijo Šmarje pri Jelšah. Zrečani so v dobrem nizu dveh zaporednih zmag. Obe so vknjižili z minimalnih 1:0. Tako so dokazali, da je njihova glavna kvaliteta izjemno čvrsta obramba, ki nasprotniku pušča malo prostora. Zrečani so tako začeli nevarno pretiti na sam vrh prvenstvene lestvice. V tišini so se priključili vodilnemu dvojcu. Šmarje pa so v vse večjih težavah. Prejeli so največ zadetkov med vsemi…kar 21x je bil vratar gostov primoran žogo pobrati iz svoje mreže. Bomo videli kako se bodo odrezali tokrat. Jasno pa je, da bo vse razen visoka zmaga Zrečanov veliko presenečenje.

Cirkulane so se v prejšnjem krogu vrnile na zmagovita pota in tako še enkrat več dokazale, da je njihova želja po dokazovanju zares velika. Videmčani pa so v slabem nizu in nikakor ne najdejo svoje prepoznavne igre. Torej gre za spopad dveh ekip, ki sta v povsem drugačnem položaju pred tem 7. krogom. Kateri bodo na koncu uspešnejši bomo videli po zadnjem sodnikovem žvižgu. Glede na videno bi zmaga vsaj po pravilu morala ostati doma. A jasno je, da tako eni kot drugi ne bodo zadovoljni z delitvijo točk.

Obračun, ki ga bodo pospremile naše kamere pa se bo odvijal v Podvincih, kjer bodo domači gostili Celjski Šampion. Domači nogometaši so po slabem začetku nekoliko dvignili svoj nivo in počasi pljujejo v pravo smer. Seveda se je od Podvincev pričakovalo veliko več glede na rezultate iz lanske sezone. Na drugi strani pa imamo Šampion, ki igra po sistemu toplo hladno. Na dober dan so lahko trn v peti vsakemu nasprotniku.

Nino Lokas