NAPOVED 7. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Derbi v Cirkulanah, spopad sosedov na lestvici v Krškem, vodilna Bistrica gosti Zreče

Za vikend je pred nami 7. krog v 3. SNL – vzhod. V sobotnem terminu je pred nami pet tekem, v nedeljo pa zadnji dve. Tekma od katere se pričakuje največ bo odigrana v Cirkulanah, kjer domači gostijo Dravinjo. Obračun sosedov na lestvici iz spodnjega dela se bo odvijal v Krškem. Vodilna Bistrica pa bo gostila Zreče.

Bistričani bodo tokrat gostili Zreče. Gre za spopad ekip, ki sta v povsem drugačnem položaju. Domači nogometaši so na prvem mestu in še niso doživeli poraza v tej sezoni. Na drugi strani pa imamo Zreče, ki se bodo kot vse kaže do zadnjega borile za obstanek. Bistrica je v prejšnjem krogu prvič letos oddala točke. Remizirali so na gostovanju v Šmartnem z 2:2. Tako bodo zagotovo lačni nove zmage, saj vsi vemo, da strateg Bistrice Simon Dvoršak od svojih varovancev vedno zahteva največ. A glede na celotno situacijo bo na tem obračunu vse razen gladka zmaga domačinov veliko presenečenje.

Tretjeuvrščeni Dravograd pa čaka zahtevno gostovanje proti ekipi Šmarje pri Jelšah. Dravograjčani letos igrajo zelo lep in napadalen nogomet kateri jim prinaša dobre rezultate. So na tretjem mestu in za Bistrico na prvem mestu zaostajajo zgolj za tri točke. A če bodo želeli slediti silovitemu tempu, ki ga bo Bistrica zagotovo narekovala bo prostora za napake zelo zelo malo. Tako je jasno, da za njih na vsaki preizkušnji šteje zgolj zmaga s katero ostajajo v boju za vrh. Šmarje pa so po dobrem začetku sezone nekoliko popustile in so padle iz zgornjega dela lestvice. A kljub vsemu ostajajo zelo blizu kar se tiče točkovnega izkupička tako časa za paniko še zagotovo ni.

Šampion, ki je v prejšnjem krogu doživel visok poraz na gostovanju v Dravogradu z 6:2 se bo na domačem terenu pomeril proti ekipi Šmartno 1928. Gostje pa so kot prvi odščipnili točko Bistrici in tako še enkrat več dokazali, da so zelo kvalitetna ekipa, ki lahko na dober dan premaga vsakega. Celjska zasedba pa bo zagotovo iskala vnovičen povratek na zmagovalna pota. Ekipi na lestvici loči zgolj ena točka. Tako je jasno, da bodo obojni motivirani in željni dokazovanja.

Spopad sosedov na lestvici iz spodnjega dela pa bo potekal v Krškem, kjer bodo igralci Posavja gostili Zavrč. Obojne letos kot vse kaže čaka krčevit boj za obstanek in na koncu bi lahko bili ključnega pomena prav ti medsebojni spopadi. Domačini so v prejšnjem krogu vknjižili prvo zmago v sezoni s katero so zagotovo pridobili na samozavesti. Zavrč pa je zapadel v manjšo krizo saj so v nizu treh zaporednih porazov. Jasno je, da če bodo želeli ohraniti status tretjeligaša bodo morali znova pričeti z nabiranjem točk. Domačini pa se s tem zagotovo ne strinjajo.

Podvinci, ki so v prejšnjem krogu prišli do pomembne zmage in so tako lažje zadihali pred nadaljevanjem sezono se v tem krogu odpravljajo na gostovanje k zadnjeuvrščenim Dobrovcam. Domači nogometaši imajo veliko smole letos s poškodbami in tako na nek način ne uspejo sestaviti tiste prave ekipe, ki bi lahko redno prihajala do točk. A nekateri igralci se bodo počasi vrnili in takrat bo ekipa iz Dravskega Polja zagotovo nevarnejša. A ne glede na vse bodo morali začeti zmagovati v drugačnem primeru se lahko zgodi, da bo zaostanek za preostalimi ekipami že prevelik. Podvinci pa jasno na teh tekmah želijo samo eno in to so tri točke s katerimi bi se še približali zgornjemu delu lestvice.

V nedeljskem terminu pa bodo dopoldan ob 10:30 tudi pred našimi kamerami Videmčani gostili Prevaljskega velikana Korotan. Videmčani so v dobrem nizu štirih zaporednih tekem brez poraza od tega so tri uspeli zmagati. Tako dokazali, da počasi a vztrajno prihajajo v tisto pravo formo iz zaključka lanske sezone. Prevaljčani pa so prav tako v zadnjih dveh tekmah popravili vtis iz začetka sezone in zabeležili dve zmagi s katerima so se povzpeli v zgornji del lestvice. Tako je jasno, da je pred nami spopad dveh ekip, ki v zadnjem času igrata dobro in sta v tisti pravi formi. Zagotovo se bo odvijal pravi boj do zadnjega sodnikovega žvižga. Ekipi pa na lestvici loči zgolj ena točka, kar je podatek, ki celotnemu obračunu doda še nekaj več.

Derbi zgornjega dela lestvice pa bo potekal v Cirkulanah, kjer bodo domači gostili Dravinjo. Gre za obračun dveh ekip, ki vedno znova stremita k najvišjim položaje. Nogometaši Cirkulan so v prejšnjem krogu doživeli presenetljiv poraz na gostovanju v Prevaljah z 3:2 in tako nekoliko izgubili stik z vodilnimi. So v nizu dveh tekem brez zmage, kar pusti posledice na točkovnem izkupičku, ko so cilji in želje po najvišjih mestih. Dravinjčani pa so na drugem mestu in veljajo za najbližjega zasledovalca Bistrice. Zaostanek je zgolj treh točk tako, da še lahko povsem realno upajo na najvišji položaj. A zagotovo se zavedajo, da če bodo želeli naskočiti na to prvo mesto bodo enostavno morali zmagovati vse. Prostora za napake ni.