NAPOVED 8. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Koroški derbi v Črni, spopad zadnjega in prvega v Dupleku

Za vikend je pred nami 8. krog v 1. MNZ Maribor. V soboto bosta tokrat odigrana samo dva obračuna, v nedeljo štirje in eden se bo odigral naslednji torek. Vodilne Rače se bodo pomerile proti Dupleku. Koroški derbi bo potekal v Črni, kjer bodo gostovale Radlje. Jurovski Dol, Marjeta in Miklavž vsi trije najbližji zasledovalci Rač bodo tokrat igrali pred domačimi navijači.

Malečnik, ki je dobrem nizu dveh zaporednih zmag s katerima so se po lestvici strmo povzpeli v zgornji del razpredelnice bo gostil Akumulator. Gostje iz Mežice pa so letos že dokazali, da lahko odigrajo zelo kvalitetno ter presenetijo favoriziranega nasprotnika. Domači nogometaši blestijo v napadu a imajo kar nekaj težav v fazi branjenja. Tako smo letos že vajeni, da na njihovih obračunih pada veliko število zadetkov in nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat. Kljub temu, da Mežičani ne prejemajo dosti golov. Varovanci Damjana Janžekoviča bodo zagotovo iskali tretjo zaporedno zmago s katero bi se kaj lahko vključili v boj za najvišja mesta.

Vodilne Rače bodo novo zmago iskale v Dupleku. Gre za dvoboj dveh ekip, ki sta v povsem drugačnem položaju. Domači nogometaši se nahajajo na zadnjem mestu brez osvojene točke in so že v velikih težavah kar se tiče obstanka v ligi, saj za predzadnjim mestom zaostajajo že za pet točk. Na drugi strani pa so Račanci na prvem mestu in še kot edini v tej sezoni niso doživeli poraza. Tako je situacija povsem jasna…vse razen gladka zmaga gostov bo veliko presenečenje.

V nedeljskem terminu pa bo zagotovo zelo zanimivo v Črni na Koroškem, kjer bo domača Peca gostila Koroškega rivala Radlje. Na teh obračunih je vedno znova polno motivacije, želje in borbenosti do zadnjega. Nekaj podobnega se pričakuje tudi tokrat. Kar se pa tiče stanja na lestvici pa je položaj trenutno bolj udoben za domače, ki se nahajajo na 6. mestu in so pri 10 točka. Radeljčani pa so v spodnjem delu lestvice na 11. mestu pri šestih točkah. A jasno je, da v primeru zmage gostov se le ti Peci približajo zgolj na eno točko. To je zagotovo podatek, ki temu obračunu doda še nek dodaten čar.

Miklavž, ki se trenutno nahaja na 3. mestu in drži stik z vodilnimi Račami bo tokrat na domačem terenu igral proti Staršam. Gostje pa letos ne kotirajo tako visoko kot smo od njih vajeni. Moštvo je zapustilo, kar nekaj igralcev, kar je pustilo posledice na rezultatih v tej sezoni. So na 13. mestu s čem prav gotovo ne morejo biti zadovoljni. A počasi vse skupaj zgleda bolje tako so v zadnjem času končno pričeli z nabiranjem točk, ki jih nujno potrebujejo. Domačini pa če bodo želeli držati stik v vodilnimi na takšnih tekmah potrebujejo zmage drugo enostavno ne šteje. Tako bodo tudi tokrat zagotovo že od samega začetka krenili napadalno in močno, da čim prej dosežejo zadetek s katerim bi si olajšali nadaljevanje srečanja.

Presenečenje sezone in trenutno drugouvrščeno moštvo na lestvici Jurovski Dol bo gostil Pohorje. Domači nogometaši letos zares kažejo dobre predstave s katerimi presenečajo vse. Povsem zasluženo so pri samem vrhu. Če bodo želeli tam tudi obstati bodo morali nadaljevati v tem ritmu. A tokrat je pred njimi nova težka tekma. Pohorci kljub temu, da imajo veliko težav v sami igri in da ne blestijo veljajo za zelo kvalitetno in težko premagljivo ekipo. Tako eni kot drugi dosegajo in prejemajo veliko zadetkov…tako smo lahko prepričani, da goli ne bodo izostali. Zanimivo pa bo videti kako bodo na to zmago v prejšnjem krogu proti Marjeti reagirali domači nogometaši. V primeru, da ne vknjižijo novih treh točk bo zmaga iz prejšnjega kroga izgubila velik pomen. Pohorci pa v Jurovski Dol zagotovo ne prihajajo z dvignjeno belo zastavo.

V Rogozi pa se bo odvijal obračun med domačim Rohom in gosti iz Pesnice. Gre za obračun med ekipama, ki nekako igrata po sistemu toplo hladno. Na dober dan so lahko trd oreh za vsakega tekmeca. Tako je jasno, da bo na tem obračunu veliko odvisno od dnevne forme enih in drugih. Morda bi ključnega pomena igrala tudi prednost domačega igrišča, ki tokrat pripada Rohu. A Pesničani vsekakor ne bodo stopili nazaj in čakali na svoje priložnosti. Gre za pričakovat trd boj na sredini igrišča, kjer se bo ta tekma zagotovo odločala.

Naslednji torek pa se odigrala zadnja tekma tega 8. kroga. Marjeta bo drugo zaporedno domačo tekmo odigrala proti Limbuški zasedbi Marles Hiše. Obojni so v prejšnjem krogu doživeli hladen tuš. Domači so bili poraženi v derbiju vrha lestvice proti Jurovskemu Dolu z 1:2. Marles Hiše pa so doživele nov visok poraz in sicer z 2:5 so jih ugnali nogometaši Malečnika. Gostje so v res slabem nizu 4 zaporednih tekem brez zmage, od tega so doživeli kar tri poraze in tako po lestvici zlezli naglo navzdol. Nogometaši iz Dravskega Polja pa se trenutno nahajajo na 4. mestu z 14 točkami. Za vodilnimi Račami zaostajajo za pet točk, kar je še zagotovo povsem ulovljivo. A jasno je, da kaj dosti prostora za napake enostavno ni več.