NAPOVED 8. KROGA 1. MNZ MARIBOR: Spopad vodilnih v Limbušu in Črni

V 8. krogu 1. MNZ Maribor je pred nami nekaj izjemno zanimivih in razburljivih obračunov. Med seboj se bodo udarila moštva iz samega vrha prvenstvene lestvice. Vse oči bodo tako usmerjene v Limbuš, kjer se bosta udarila prva Marles Hiše – NK Miklavž in v Črno na Koroškem, kjer bo Peca gostila Starše. Zanimivo bi lahko bilo tudi v Malečniku, kjer bo gostoval Duplek.

Derbi kroga je zagotovo v obračunu, kjer se bo med seboj udaril vodilni dvojec po sedmih odigranih krogih letošnjega prvenstva. V Limbušu bodo domače Marles Hiše gostile Miklavž. Pred Marlesom je zaenkrat zares izjemna sezona. Boljše rezultate nizajo na gostovanjih, a to ne spremeni dejstva da gre za zelo kvalitetno zasedbo, ki je v dobri formi. Vendar nekaj podobnega velja tudi za Miklavž. Obojni imajo na svojem kontu 16 točk…se pravi pet zmag, en poraz in pa en neodločen rezultat. Zaradi boljše gol razlike pa so na prvem mestu nogometaši iz Dravskega Polja. Pri gostih bi lahko bila manjša težava odsotnost njihovega bočnega nogometaša Žana Visenjaka, ki je pomemben člen zadnje vrste Miklavža. Največja nevarnost pri domačih pa preti iz njihovega napadalca Zgrabiča, ki je letos dosegel že kar osem zadetkov. Jasno pa je, da bodo obojni iskali nove tri točke in utrditev na vrhu prvenstvene lestvice.

Še en spopad ekip iz samega vrha se bo odvijal v Črni na Koroškem, kjer bodo gostovale Starše. Zagotovo se bo odvijal izjemen boj med tema dvema tekmecema, ki si želita prvega mesta. Staršani bodo prvič letos poskušali odvzeti točke Črnjanom na njihovem terenu. A Korošci se s tem prav gotovo ne strinjajo in bodo storili vse da še enkrat več točke ostanejo doma v Črni. Zanimivo bo videti ali lahko domači na krilih svojih navijačev premagajo izjemno čvrsto obrambo gostov. A potrebno je vedeti, da so Starše od dveh prav en poraz doživele na Koroškem…v prvem krogu jih je ugnal večni tekmec Pece NK TAB Akumulator z 3:2. Na drugi strani pa so Črnjani prav tako v prejšnjem krogu pokleknili v Mežici…večni derbi se je končal z zmago Akumulatorja 2:1. Tako imajo obojni slabe izkušnje iz gostovanja v Mežici. Vendar ne glede vse to ne bi smelo biti ključnega pomena na tej preizkušnji. Jasno pa je, da bodo obojni storili vse, da naredijo še korak naprej proti vrhu prvenstvene lestvice.

Obračun ekip, ki si prav tako želita vodilnih položajev bo potekal v Rušah, kjer bo Pohorje gostilo Pesnico. Gre za moštvi, ki ciljata visoko. A za dosego le teh ciljev prostora za napake enostavno ni več. Tako se pričakuje obračun do zadnjega atoma moči z veliko želje po vseh treh točkah. Pohorci so v izjemnem nizu petih zaporednih tekem brez poraza. Od tega so vknjižili kar štiri zmage in en neodločen rezultat. Tako jih ta podatek postavlja v manjšo vlogo favorita, saj so prav gotovo polni samozavesti. Na drugi strani pa je Pesnica na zadnjih dveh preizkušnjah nekoliko razočarala. Na svoj račun so vpisali zgolj eno točko in tako se tudi oddaljili od položajev na katerih želijo biti.

Derbi spodnjega dela lestvice se bo odvijal v Malečniku, kjer bodo domači meče prekrižali z Duplekom. Obe zasedbi nista zadovoljili apetitov svojih navijačev. Zato za obojne na tem obračunu šteje samo eno in to je zmaga. Ekipi na lestvici ločita zgolj dve točki. Domači so na desetem mestu in imajo šest točk. Duplečani pa so locirani dve mesti nižje s štirimi osvojenimi točkami. Malečnik ima izjemno kvaliteten napad, saj so dosegli že kar 20 zadetkov. A kaj jim to pomaga, ko pa so jih prejeli že 18. Več so jih dobili samo nogometaši Brunšvika in Jurovskega Dola. Duplek pa ima zaenkrat največ težav v napadu, saj so dosegli zgolj šest zadetkov. Tako bo zanimivo videti kateri del nogometne igre bo tokrat prevladal in katera ekipa bo bolje pripravljena na nasprotnika.

Nogometaši iz Mežice NK TAB Akumulator po zmagi na Koroškem “el classicu” proti Peci z 2:1 odhajajo na gostovanje k zadnje uvrščenemu Brunšviku. Izjemno pomemben obračun za obojne. Gostje bi z zmago še nekoliko lažje zadihali in se povsem oddaljili od mest, ki v nevarnost postavljajo obstanek med elito. A zagotovo je ta tekma še nekoliko bolj ključnega pomena za zelene iz Dravskega Polja. Veliko težav bodo imeli pri Brunšviku s sestavo moštva. Saj sta v prejšnjem krogu kar dva nogometaša tega kluba prejela rdeč karton. Gre za ključna moža te ekipe in sicer kapetana Kočarja in Brenceta. Vendar ne glede na vse se pri domačih zavedajo pomembnosti te tekme. Z zmago bi znova nekoliko lažje zadihali in se povsem enakovredno vključili v boj za ohranitev prvoligaškega statusa.

V nedeljo sta pred nami zadnji dve tekmi 8. kroga 1. MNZ Maribor. Marjeta, ki je v sezono krenila izjemno se je znašla v mini rezultatski krizi treh zaporednih porazov. Vse tri so doživeli z 2:0. Torej že kar 270 minut niso dosegli zadetka. Še en podatek, ki lahko skrbi glavnega stratega rdečih iz Dravskega Polja. A tokrat bodo gostili Radlje in morda je lansko letni drugoligaš pravšnji nasprotnik za povratek na zmagovita pota in dvig samozavesti pred nadaljevanjem sezone. Vendar tudi Radlje so letos že dokazale, da se lahko kosajo z moštvi, ki premorejo veliko kvalitete. Tako je pred Marjeto vse prej kot lahka naloga še posebej zato v kakšnem stanju so sami.

Rače, ki so v zadnjih dveh krogih vknjižile dve zmagi in počasi prihajajo na nivo, ki si ga sami želijo bodo vlogo favorita poskušale vknjižiti na gostovanju v Jurovskem Dolu. Domači nogometaši so edino točko, ki so jo zabeležili na svojem terenu dobili v šestem krogu proti Akumulatorju. A jasno je, da zasedba iz Rač se posebej zdaj, ko dvigujejo svoj nivo nogometa veljajo za eno izmed bolj kvalitetnih ekip v ligi. Zato bo na tem dvoboju vse razen zmage Račancev veliko presenečenje. Toda tudi ta so del nogometne igre…zato bodo gostje svojo kvaliteto morali dokazati na igrišču če ne lahko kaj hitro dobijo hladen tuš.

Nino Lokas