NAPOVED 8. KROGA 3. SNL-VZHOD: Derbi vrha v Bistrici, spopad zadnjih v Šmarju

Po izjemno zanimivem in razburljivem 7. krogu je za vikend pred nami 8. kolo letošnjega prvenstva v 3. SNL-vzhod. Oči bodo tokrat usmerjene predvsem v tri spopade. Vodilna Bistrica gosti tretjeuvrščene Zreče, Cirkulane odhajajo na gostovanje v Dravograd, obračun zadnjih pa se bo odvijal v Šmarju pri Jelšah, kjer domači gostijo Dobrovce.

Derbi kroga se bo odvijal v Bistrici, kjer bodo domači gostili Zreče. Gre za spopad dveh ekip, ki igrata izjemno kvaliteten nogomet. Prav to je tudi razlog visoke uvrstitve enih in drugih. A Bistričani še leto ne poznajo poraza…še več oddali niso niti ene same točke. Njihova glavna kvaliteta je napad. Na drugi strani pri Zrečah pa je situacija ravno drugačna. Glavo orožje imajo v obrambi. Na zadnjih treh tekmah, ko so vknjižili same zmage niso prejeli zadetka. Tako bo zanimivo videti kateri del nogometne igre bo na koncu uspešnejši. Ali silovit napad domačih? Ali čvrsta obramba gostov? Zagotovo pa je pred nami pravi spektakel katerega bodo pospremile naše kamere!

Drugo uvrščeno Rogaško čaka še en spopad s Koroškim moštvom. Tokrat odhajajo na gostovanje v Prevalje, kjer se bodo udarili s tamkajšnjim Korotanom. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu z minimalnih 0:1 ugnali Dobrovce in se tako vrnili na zmagovita pota. Zmaga, ki jim je zagotovo dala dodatnega zagona za nadaljevanje prvenstva. Prevaljčani imajo visoke ambicije oziroma si želijo zgornjega dela lestvice. A za kaj takšnega bodo morali premagovati tudi takšne ekipe kot je Rogaška, ki premore veliko kvalitete. Prav tako imajo gostje svoje načrte, ki vključujejo ekspresen povratek v drugo slovensko nogometno ligo in za kaj takšnega prostora za napake ni več. Je pa res, da če so kje nogometaši Korotana sposobni premagati favorizirano Rogaško je to pred svojimi vročekrvnimi navijači.

Pred Dravogradom je nova zahtevna preizkušnja. Tokrat se bodo pomerili proti visoko letečim Cirkulanam. Dejansko gre za spopad dveh moštev, ki sta v povsem drugačnem položaju. Pred začetkom sezone smo od Dravograda vsi pričakovali več, a zaenkrat dobili bolj malo. Kar se pa tiče Cirkulan je zgodba povsem drugačna. Praktično nihče si ni mislil, da lahko Haložani tako kvalitetno nastopijo in se borijo za najvišja mesta. Njihova glavna kvaliteta je izjemna borbenost in taktična priprava na vsakega nasprotnika posebej. Zanimivo bo videti kako se bodo odrezali tokrat. Ali lahko dodajo sol na rano Dravograjčanov in jih še bolj oddaljijo od vodilnih položajev?

Spopad ekip, ki se bosta borili za obstanek pa se bo odvijal v Šmarju pri Jelšah, kjer bodo domači gostili Dobrovce. Gostje počasi a vztrajno pod taktirko novega trenerja legendarnega Zvonka Breberja dobivajo na samozavesti in dvigujejo svoj nivo nogometa. Kljub porazu v prejšnjem krogu proti Korotanu so prikazali všečno predstavo, ki jih lahko nadeja z upanjem po boljšem nadaljevanju sezone. Je pa res, da je ta preizkušnja lahko ključnega pomena za ene in druge v katero smer se bo obrnilo prvenstvo. Glede nato, da je vse skupaj kar se tiče dna prvenstvene lestvice zelo izenačeno bi lahko prav te medsebojne preizkušnje bile ključnega pomena glede obstanka v ligi.

Obračun ekip, ki igrata po sistemu toplo hladno se bo odvijal v Dobravi pri Slovenskih Konjicah. Nogometaši Dravinje bodo gostili Celjski Šampion. Tako eni kot drugi lahko na dober dan odigrajo zelo kvalitetno in točke vzamejo vsakemu nasprotniku. A če pogledamo stanje na lestvici vloga favorita pripada domačinom. Vemo pa vsi, da ti ne zmagujejo vedno. Svojo kvaliteto je potrebno dokazati na igrišču ne glede na vse statistične podatke.

Zadnja tekma 8. kroga bo odigrana v nedeljo. Videmčani bodo pred svojimi navijači gostili Podvince. Obe moštvi vsaj zaenkrat nista zadovoljili apetitov svojih navijačev. Od gostov smo pričakovali veliko več glede na njihove uspehe iz lanske sezone, ko so končali kar na drugem mestu. Vsaj zaenkrat pa ne kažejo takšnih predstav, da bi jih lahko uvrščali v sam vrh prvenstvene lestvice. Prav tako pa imamo tukaj Videm, ki se je znašel v manjši rezultatski krizi. Če bodo želeli lažje zadihati pred nadaljevanjem sezone bodo morali kar se da hitro začeti nabirati točke. V primeru, da jim to ne bo uspevalo je pred njimi krčevit boj za obstanek. Jasno pa je, da si tako eni kot drugi veliko število napak ne morejo več privoščiti. Tako je pred nami zagotovo obračun poln želje in borbenosti do zadnjega atoma moči.

Nino Lokas