NAPOVED 8. KROGA V 1. LIGI MNZ MARIBOR

Petkova večerna tekma na Taboru med domačo ekipo in gosti iz Rošnje-Loke bo uvod v 8. krog v 1. Ligi MNZ Maribor, kjer nas čakajo ponovno tekme v sončni soboti in malce vremensko slabša nedelja. Jurovski Dol je po vzponu doživel padec v Pesnici in sedaj pričakuje ekipo Maripol Starš. Peca doma pričakuje Pesničane, v Ruše prihajajo Radeljčani, Malečnik pa gosti ekipo ROHO VBO. Nedelja bo v znamenju tekme v Marjeti, kjer domačini v deževnem vremenu pričakujejo ekipo iz Limbuša.

Petek, 13. 10. 2023, ob 19.00, NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR – NK ROŠNJA-LOKA

Petkov večerni uvod bo zanimiv, saj domačini enostavno morajo zmagati pred domačimi navijači. Trenutno tretje mesto je dokaz, da delajo zelo dobro in da je Matej Planinc s svojo ekipo resno vzel vajeti v roke. V Mariboru bi si vsi želeli tretje-ligaša in mogoče bi lahko bilo to že konec te sezone. Najprej bo seveda potrebno zadovoljiti apetite navijačev in s strpno igro zmagati na domači umetni travi, kjer bodo gostje zagotovo imeli več problemov kot domačini. Rošnja-Loka je dokazala, da lahko vzame točke marsikomu in prav zanimivo bo videti četo Luke Pekeza kako se bo zoperstavila ekipi Novogradenj Maribor Tabor. Gostje si želijo pridobiti kakšno mesto na lestvici in zato bo čas, da začnejo zmagovati tudi na gostovanjih. Favoriti so domačini, ki pa se še spomnijo bolečega poraza doma proti ekipi ROHO VBO.

Sobota, 14. 10. 2023, ob 15.00, NK JUROVSKI DOL – NK MARIPOL STARŠE

Jurovski Dol lahko zmaga proti vsaki ekipi, po drugi strani pa lahko tudi z vsako izgubi. Kljub vsemu so lahko v domačem taboru zelo zadovoljni z začetkom sezone v prvenstvu in tudi v pokalu, kjer konec meseca gostujejo pri NK Maribor, ki bo z novim trenerjem Antejem Šimundžo in mladimi igralci zelo motivirana proti ekipi iz Slovenskih goric. Boštjan Žnuderl bo zagotovo našel recept kako se zoperstaviti Tomiju Grbavcu, ki vodi ekipo Starš, ki si z odličnimi tekmami ustvarja lepo prednost pred zasledovalci. Tekma v Jurovskem Dolu bo zagotovo trda in dinamična, saj obe ekipi igrata odprto in pogosto zadevata. Obramba gostov je zelo stabilna in ravno zaradi tega dajemo prednost gostom iz Starš. Veselimo se tekme v Jurovskem Dolu!

Sobota, 14. 10. 2023, ob 15.00, NK PECA – NK TEHNOTIM PESNICA

Igralci Pece so prejšnji krog gostovali pri ekipi Rošnja-Loka in suvereno zabeležili rutinirano zmago. Tokrat doma pričakujejo Pesničane, ki so razorožili Jurovski Dol, ki je v odlični formi. To pomeni, da se bosta srečali ekipi, ki stopnjujeta ritem in se dvigata na lestvici. Pesničani so na odličnem drugem mestu in bodo želeli tega tudi zadržati. Zavedajo se, da je pred njimi težka tekma v gosteh, ki ne dopuščajo gostom, da se veselijo v Črni na Koroškem. Marko Pšeničnik dokazuje, da ima tudi letos zelo čvrsto in samozavestno ekipo. Kljub vsemu bodo domačini tokrat favoriti, predvsem zaradi domačih navijačev, ki jih bodo bodrili do zadnje sekunde tekme.

Sobota, 14. 10. 2023, ob 15.00, NK POHORJE – NK RADLJE

Ekipa Pohorja je vedno bolj v željenih tirnicah. Trener Igor Vorih je v Rogozi doživel svoj trenerski moment, ko je zmagal tako dinamično tekmo. Ekipa igra zelo zrelo, pomembno pa je, da bodo kljub vsemu domačini ostali na zemlji in odigrali resno in odgovorno proti Radeljčanom, ki pa nikakor ne najdejo pravega ritma. Nujno se zavedajo, da potrebujejo zmago in nič ne bi bilo lepšega kot premagati Rušane izpod zelenega Pohorja. Trener Bojan Kus je izkušen lisjak, ki bi znal s svojo ekipo turi presenetiti ekipo Pohorja. Domačini so favoriti, diši pa po remiju. Pustimo se presenetiti!

Sobota, 14. 10. 2023, ob 15.00, NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NŠ ROHO VBO

Malečnik je doma iztržil točko proti zelo nevarni ekipi Marjete. Dokazali so, da lahko vzamejo točko ekipi, ki se v zadnjih letih konstantno bori za vrh. Iz tega sledi, da jo lahko zagodejo tudi kolegom iz Rogoze. Damijan Janžekovič je motivator, ki zna motivirati svoje ekipo, ki pa včasih potrebuje nekaj sreče. Sreča bi lahko bila tokrat na strani domačih, saj se borijo, nikakor pa niso imeli tega zelo pomembnega elementa v svoji igri. Tokrat pri njih gostije ekipa ROHO VBO, ki je doživela v prejšnjem krogu poraz proti Pohorju. Oboji bodo šli v tekmo lačni zmage in boja ter nepopustljivosti za vsako žogo. Gregor Beranič se zaveda, da bo treba igro prirediti težki travnati podlagi v Malečniku, ki zaradi poplav ni v najboljši kondiciji. Tudi tukaj stavimo na remi.

Nedelja, 15. 10. 2023, ob 15.30 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – MARLES HIŠE

Nedeljska tekma v Marjeti bo verjetno deževna predstava, kar pa ne pomeni, da bo deževna uspavanka. Domačini si bodo po remiju v Malečniku obetali hiter gol in konćnp zmago proti ekipi Marles hiš, ki je premagljiva. Limbušani imajo v svojih vrstah igralce, ki lahko zadenejo iz razdalje in obrnejo potek tekme v svojo korist. Minuli krog so gostovali v Staršah in pričakovano izgubili. Kljub vsemu pa vedno znova dokazujejo, da je ekipa Zvonka Breberja resna ekipa, ki se vidi v zlati sredini lestvice. Domači strateg Samir Colnarič je svoje varovance pripravil na nedeljski obračun, ki se zna zaradi dežja obrniti v boj za vsako žogo, kjer se bo videla tudi fizična pripravljenost ekip. Domačini so favoriti srečanja.