NAPOVED 9. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi v Marjeti, kjer gostuje Malečnik, Vodilne Rače gostijo Peco, Miklavž na Koroško proti Radljam

Naporen ritem tekem v 1. MNZ Maribor se za vikend nadaljuje z 9. krogom. Znova je pred nami nekaj zanimivih obračunov. A vse oči bodo zagotovo uprte v Marjeto, kjer bo gostoval Malečnik. Vodilna ekipa lige NK Rače se bodo pred domačo publiko pomerile proti Peci. Miklavž pa čaka zelo zahtevno gostovanje v Radljah.

Najbližji zasledovalec Rač Miklavž se bo v tem 9. krogu odpravil na oddaljeno in hkrati zelo zahtevno gostovanje v Radlje. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu po dolgem času uspeli zmagati. To jim je uspelo na Koroškem derbiju proti Peci. Zagotovo še dodaten zagon za Radeljčane, da še enkrat več dokažejo svojo kvaliteto. Nogometaši Miklavža pa jasno se zavedajo, da če bodo želeli skozi celotno sezono ostati pri samem vrhu prvenstvene lestvice bodo morali tudi takšne tekme zmagovati ne glede na vse. A jasno je, da jim bo zagotovo zelo težko. Pokazati bodo morali vso svoje znanje če bodo želeli do novih treh točk in nadaljevati z dobrim nizom rezultatov.

Spopad sosedov na lestvici iz spodnjega dela bo potekal v Mežici, kjer bo domači Akumulator gostil Roho. Mežičani trenutno zasedajo 12. mesto med tem, ko so gostje iz Rogoze mesto višje. A treba je izpostaviti to, da imajo tako eni kot drugi osem točk. Glavna težava domačih je v tej sezoni zelo skromen napad. Dosegli so zgolj dva zadetka, kar je najmanj med vsemi klubi v ligi. Tako, da če pogledamo ta podatek je res kar zanimivo, da so nogometaši Akumulatorja kljub temu uspeli zbrati osem točk. Domačini imajo še tekmo manj od Roha, tako je ta obračun morda malenkost bolj pomemben za goste. A seveda obojni bodo storili vse, da pridejo do treh točk, ki bi jih še bolj približane sredini lestvice.

Pesničani bodo po pomembni zmagi na gostovanju v Rogozi proti Rohu z 1:2 gostili zadnjeuvrščeni in povsem odpisani Duplek. Gostje v tej sezoni še nimajo niti ene same točke. Dosegli so zgolj tri zadetke…prejeli pa so jih kar 36. S tem podatkom je jasno, da tako v napadu kot v obrambi enostavno ne morejo konkurirati prvoligaškemu nogometu. Domači nogometaši pa se počasi a vztrajno premikajo po lestvici navzgor. S tekmo manj od večine so na 9. mestu z enakim številom osvojenih točk. A letos je realno za Pesničane, da cilja na sredino lestvice, kaj več vsaj zaenkrat zgleda nedosegljivo.

Jurovski Dol, ki je v prejšnjem krogu dvakrat zapravil prednost dveh zadetkov in na koncu zgolj remiziral na domačem igrišču proti Pohorju z 3:3 tokrat odhaja na gostovanje v Starše. Glede na celotno situacijo v kateri so eni in drugi bo na tem obračunu vse razen zmaga gostov veliko presenečenje. Staršani trenutno zasedajo predzadnje 13. mesto. Osvojili so zgolj 5 točk in imajo na nek način srečo, da Duplečani letos niso kos prvoligaškemu nogometu. Starše na nek način počasi izgubljajo stik z ostalimi in bo to letos kot vse kaže sezona za pozabo. Jurovski Dol na drugi strani pa je dosti višje kot smo vajeni. A zaenkrat povsem zasluženo glede na prikazano skozi sezono. Še vedno so na tretjem mestu in ohranjajo stik z vodilnimi Račami.

Pohorje bo po trdo prigarani točki proti Jurovskem Dolu gostilo Marles Hiše. Pohorci letos igrajo po sistemu toplo hladno. Tako dejansko nikoli ne veš kako bodo odigrali. Na dober dan lahko zagrenijo življenje vsaki ekipi. A tokrat bodo v vlogi favorita saj so Limbušani v res skromnem nizu rezultatov. Začeli so sijajno nato pa se je vse skupaj zaustavilo. Sedaj pa so padli v to črno brezno iz katerega zaenkrat ne najdejo izhoda. Iz vrha lestvice so se premaknili v spodnji del. Zagotovo pa so cilji Limbuške zasedbe višji kot se trenutno nahajajo.

Veliki derbi tega kroga pa se bo igral v nedeljo. Marjeta bo na svojem terenu gostila Malečnik. Gostje so se prebudili in začeli mleti vse pred seboj. A tokrat je pred njimi zagotovo ena izmed težjih in bolj pomembnih tekem v sezoni. V primeru zmage se bodo povsem priključili vrhu lestvice in na nek način iz njega odstranili Marjeto. A s tem se v taboru domačih zagotovo ne strinjajo. Prav tako imajo tudi one svoje načrte za katere so pripravljeni storiti vse. Definitivno pa je pred nami obračun, ki bo poln želje, motiva in tudi borbenosti do zadnjega sodnikovega žvižga. Za obojne pa če bodo želeli ostati pri vrhu šteje samo eno in to je zmaga!

Vodilna ekipa lige Rače pa se bodo istočasno na svojem terenu pomerile proti ekipi iz Črne na Koroškem NK Peca. Račanci se zavedajo, da jim za petami sledi kar nekaj zelo kvalitetnih ekip, ki bodo storile vse, da jih prehitijo. A seveda tudi oni imajo izjemno kvalitetno zasedbo, ki bo vztrajala do konca, da ne predajo prestola. Zato je jasno, da na takšnih tekmah proti vsaj na papirju slabšim nasprotnikom za domače šteje samo eno in to je zmaga. Na drugi strani pa imamo Peco, ki je doživela hladen tuš v prejšnjem krogu. Pred domačimi navijači so izgubili Koroški derbi proti Radljam. Vendar popravni izpit je pred vrati…je pa res, da bodo pri Peci zagotovo zadovoljni že z točko.