NAPOVED 8. KROGA V 3. SNL – vzhod: Sosedski derbi v Podvincih, obračun spodnjega dela lestvice v Šmartnem, vodilna Bistrica na gostovanje v Krško

Za vikend je znova pred nami nadaljevanje prvenstva v 3. SNL-vzhod. Kar nekaj zanimivih obračunov se bo odvijalo na tretjeligaških zelenicah. Zagotovo pa se največ pričakuje od obračuna v Podvincih, kjer bodo domači gostili Cirkulane. Spopad ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Šmartnem, kjer bodo gostovale Šmarje. Bistrica pa bo svoj niz nepremaganosti želela podaljšati na tujem in sicer v Krškem. Izjemno izenačeno bo zagotovo tudi v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer bo Dravinja gostila Videm.

V soboto bodo vse oči zagotovo uprte v Podvince, kjer se bo odvijal sosedski derbi. V goste prihajajo Cirkulane. Gre za obračun na katerem vedno znova tako eni kot drugi dajo svoj maksimum. Storijo vse, da pridejo do zmage in tako na nek način prevlado nad svojim sosedom. Jasno nekaj podobnega se pričakuje tudi tokrat…tekmo, ki bo izenačena do zadnjega sodnikovega žvižga. A če pogledamo na lestvico bi lahko rekli, da so v manjši vlogi favoriti gostje iz Cirkulan. Vendar je jasno, da na teh preizkušnjah ne glede na trenutno formo in trenutno stanje na lestvici favorita ni. Podvinci so na 8. mestu in za 4. Cirkulanami zaostajajo zgolj za tri točke. Tako se zavedajo, da v primeru zmage jim lahko uspe visok skok po lestvici navzgor in tega si v taboru domačih vsekakor želijo. A tudi gostje imajo svojo načrte s katerimi se želijo še nekoliko vključiti v boj za najvišja mesta.

Videm, ki je v prejšnjem krogu remiziral na domačem igrišču proti Korotanu z 2:2 se tokrat odpravlja na gostovanje v Dobravo pri Slovenskih Konjicah, kjer se bodo pomerili z Dravinjo. Gre za obračun ekip iz zgornjega dela lestvice. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu doživeli boleč poraz proti Cirkulanam z 1:0 in tako izpustili drugo mesto na lestvici. Jasno na tem obračunu pred domačo publiko si želijo samo eno in to je zmaga. A tudi Videmčani so zelo kvalitetna ekipa, ki je letos že dokazala, da lahko redno osvaja točke tudi proti najtežjim nasprotnikom.

Drugouvrščeni Dravograd pa se bo na domačem igrišču pomeril proti predzadnje uvrščenim Dobrovcam. Domači nogometaši so v prejšnjem krogu prišli do nove zelo pomembne in trdo prigarane zmage na zahtevnem gostovanju v Šmarjah z 1:0. Tako še naprej dokazujejo, da so letos zagotovo eden izmed glavnih konkurentov za naslov. Tako je jasno, da če bodo želeli nadaljevati v tem ritmu oziroma še naprej slediti Bistrici na takšnih tekmah kot je ta za njih šteje samo eno in to je zmaga. Gostje pa se počasi sestavljajo. V prejšnjem krogu jim je uspel izjemen podvig. Po zaostanku z 0:3 so prišli do remija. Zagotovo trenutek, ki bi lahko Dobrovcam sezono obrnil navzgor. A jasno čaka jih še zelo težka naloga.

Prevaljski velikan Korotan odhaja na drugo zaporedno gostovanje. Tokrat jih čaka obračun proti Zavrču. Glede na stanje na lestvici so tudi v vlogi favorita, a ti ne zmagujejo vedno. Prevaljčani so v dobrem nizu treh zaporednih tekem brez poraza. Od tega so kar dvakrat uspeli zmagati in tako so se po lestvici premaknili navzgor na 7. mesto. To je položaj na katerem zagotovo želijo ostati morda ga celo nekoliko izboljšati in se na koncu boriti za zgornji del prvenstvene razpredelnice. Pri Zavrču pa je letos zagotovo glavni cilj obstanek v ligi. Zaenkrat so na varnih mestih, a pred mesti, ki vodijo ligo nižje nimajo velike prednosti…zgolj tri točke. Tako je jasno, da bodo morali nadaljevati z rednim nabiranjem točk če bodo želeli ta cilj tudi uresničiti.

Šampion, ki na nek način iz ozadja napada te najvišje položaje odhaja na gostovanje v Zreče, ki se trenutno nahajajo na zadnjem mestu. Zrečani letos tako kot lani nikakor ne najdejo tiste prave forme s katero bi lahko redno osvajali točke. Pred njimi je tako peklenska sezona s katero si bodo želeli zagotoviti obstanek v ligi Pri Šampionu pa bodo zagotovo iskali oziroma poizkušali nadaljevati s takšnimi predstavami s katerimi bodo zagotovo trn v peti marsikateri ekipi, ki kotira nekoliko višje. Tudi položaj na lestvici nam razkrije, da gre za zelo kvalitetno ekipo. Trenutno so peti, a za drugim Dravogradom zaostajajo zgolj za štiri točke. V primeru, da jim uspe narediti še korak naprej na gostovanjih bi se lahko kar hitro vključili v boj za najvišja mesta.

Derbi spodnjega dela lestvice pa bo potekal v Šmartnem, kjer bo domača ekipa gostila Šmarje pri Jelšah. Gostje se trenutno nahajajo na 10. mestu z 8 osvojenimi točkami. Na drugi strani pa so domači nogometaši zgolj mesto višje in imajo enak točkovni izkupiček. A za preboj v zgornji del lestvice ne enim ne drugim na manjka veliko. Natančneje zgolj tri točke jih ločijo do višjih položajev. Tako je jasno, da bodo na tem srečanju tako eni kot drugi storili vse, da pridejo do vseh treh točk. S katerimi se bodo zraven izboljšanja stanja na lestvici še bolj oddaljili od mest, ki vodijo ligo nižje kar je seveda primaren cilj obojnih.

Vodilna Bistrica pa se bo mudila na gostovanju v Krškem, kjer jih čaka spopad s Posavjem. Bistričani so zaenkrat vodilna ekipa lige. Zaenkrat še niso doživeli nobenega poraza in v takšnem ritmu varovanci Simona Dvoršaka zagotovo želijo nadaljevati. A ne samo to…kljub vsemu jim Dravograd diha za ovratnik. Tako je jasno, da na takšnih tekmah proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom šteje samo eno in to je zmaga. Na drugi strani pa so nogometaši Posavja v povsem drugačnem položaju. Trenutno so na 12. mestu in jih letos kot vse kaže čaka krčevit boj za obstanek do zadnjega kroga. Tako dejansko za njih vsaka točka proti ekipam iz samega vrha lestvice šteje dvojno. Morda jim pa uspe pripraviti presenečenje pred domačo publiko, ki se bo zagotovo zbrala v velikem številu in podprla svoje ljubljence.