Napovednik 22. kroga v 1. Ligi MNZ Maribor

NK Maripol Starše je postal prvak 1. Lige MNZ Maribor in bo igral kvalifikacije za vstop v 3. SNL – vzhod. Staršani se bodo srečali s predstavniki iz MNZ Celje, Murska Sobota in Ptuj. Pred nami je le še zadnji krog, kjer se bo odločalo o obstanku v ligi, kjer se krčevito borita NK Malečnik Asfalterstvo Brus in NK Rošnja-Loka. Počasi zaključujemo sezono, ki je bila napeta vse do konca in to je najlepši možni scenarij, kjer se ekipe borijo za vrh. Zraven Starš je bilo še nekaj uspešnih in ekip, ki pa jim je na koncu zmanjkalo sape. Pohorje, ROHO in Marjeta so odigrali zelo dober spomladanski del, nikakor pa ne smemo pozabiti ekipe Pece, ki je mlela vse pred sabo v drugem delu sezone. Žal se poslavljajo Radlje, ki so bile stalnica v naši ligi. Verjamemo pa, da se bodo v kratkem vrnili na najvišjo raven nogometa v MNZ Maribor.

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; ŠD MARJETA – NK RADLJE

Domačini iz Marjete imajo za sabo zelo dober spomladanski del in sedaj pričakujejo ekipo, ki je na zadnjem mestu lestvice. Gostje iz Radelj bodo v Marjeti igrali po svojih najboljših močeh in zagotovo lahko presenetijo domačine v kolikor bodo šli v tekmo s kančkom prevelike samozavesti. Domačini so jasni favoriti srečanja v Marjeti, kjer  bodo lahko domači navijači zaploskali svoji ekipi z željo, da nadgradijo začeto delo v prihodnji sezoni. Ekipa s trenerjem Colnaričem ima velik potencial in s kakšno dodatno močjo lahko igrajo vidno vlogo za naskok v višjo ligo. Bojan Kus pa bo tokrat moral še zadnjič motivirati ekipo pred poletno pavzo. Želimo jim lahko hiter povratek nazaj!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; NŠ ROHO – NK ROŠNJA-LOKA

V Rogozi bo tekma, ki lahko vpliva na potek v boju za obstanek. Domačini si bodo seveda želeli zmage, saj bi lahko z zmago ali celo z remijem zaključili sezono na drugem mestu v kolikor bi Starše premagale Pohorje. Gostje iz Rošnje-Loke morajo zmagati na težkem gostovanju vendar je veliko in borbeno srce lahko razlog za presenečenje. Odpirati se proti domačinom seveda ne bo pametno, vendar pa bodo zagotovo našli recept kako pa se približati zmagi in upati na ugoden scenarij Malečnika, ki gosti ekipo Pesnice. V Rogozi bo izjemno zanimiva tekma, ki bo vplivala na končne razvrstitve.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS – NK TEHNOTIM PESNICA

V Malečniku se zavedajo pomena tekme, ki jo domačini enostavno morejo realizirati v svojo korist. Pesnica je letos lahko le delno zadovoljna s predstavami, vendar se zavedajo, da bo potrebno v novi sezoni določene zadeve izboljšati. Zmaga na težkem gostovanju v Malečniku bi lahko bila lep uvod v počitnice in resnično bo zanimivo videti razplet tekme, kjer bodo domačini morali igrati na zmago. Domačini bodo naredili vse, da zmaga ostane doma in da se zahvalijo svoji domači publiki, ki jih je podpirala skozi celotno sezono. Favoriti srečanja so domačini!

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; NK POHORJE – NK MARIPOL STARŠE

V Rušah bi lahko bilo to srečanje z veliko večjim nabojem, če bi Pohorju uspelo v Pesnici iztržiti zmago. Prvenstvo je žal splavalo po zlu, ni pa splavala želja po zmagi nad prvaki 1. Lige MNZ Maribor. Domačini bodo naredili vse, da Pohorju malce zagrenijo slavje in prevzem pokala. Domačini so odigrali izjemno dobro spomladanski del in se vključili v boj za prvaka. V igri je bilo veliko več, vendar bi bila zmaga nad Staršani lepa popotnica v zaslužen poletni počitek in priprave na novo sezono. Čeprav je že vse odločeno, bomo v Rušah videli dvoboj za vsako žogo in dve zelo motivirani ekipi. Veselimo se srečanja, kjer sicer diši po remiju in veliko zadetkih.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; NK PECA – NK JUROVSKI DOL

Domačini v Črni na Koroškem bodo v miru pričakali ekipo Jurovskega dola, ki prihajajo v goste vsaj po točko. Vemo, da so domačini igrali superiorni drugi del in da sedaj ne bodo popuščali. Domači navijači bodo jutri napolnili tribune in mirno lahko rečemo, da so favoriti srečanja. Gostujoča ekipa pa je pokazala v celotni sezoni, da nima spoštovanja proti nikomur in seveda bodo skušali premagati domačine na premeten način. Protinapadi in standarden situacije bodo gostom vsekakor glavno orožje, vendar se morajo zavedati, da mi pametno delati prekrškov do 30 metrov od gola, saj imajo koroški ostrostrelci odlično statistiko v spomladanskem delu.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 25. 5. 2024, ob 17.00; MARLES HIŠE – NK NOVOGRADNJE MARIBOR TABOR

V Limbušu se bosta srečala tako rekoč soseda, ki pa se zavedata pomembnosti tekme. Predvsem se je zavedajo gostje, ki bi skoraj morali zmagati, če nočejo imeti stresa pred morebitno cono izpada iz lige. Ohraniti morajo deveto mesto, saj niti deseto mesto ni garancija za obstanek v ligi. Iz Maribora bo zagotovo prišlo na gostovanje v Limbuš ogromno število navijačev, da podprejo svoje ekipo v boju za deveto mesto. Domačini pa lahko mirno odigrajo tekmo, so varno na osmem mestu. Favoriti srečanja so tokrat domačini, ki pa se morajo paziti motiviranih in ranjenih levov iz Tabora.

Oglejte si vrhunce tekme v živo na povezavi: Sport.Video – mnzmaribor.si