NAPOVED 9. KROGA V 3. SNL – VZHOD: Derbi kroga v Cirkulanah, kjer bodo domači gostili Dravograd, dvoboja iz spodnjega dela lestvice v Dobrovcih in Šmarju

Pred nami je že 9. krog v 3. SNL – vzhod. Tokrat bodo zagotovo vse oči uprte v Cirkulane, kjer bodo domači gostili Dravograd. Prav tako pa so pred nami direktni spopadi ekip iz spodnjega dela lestvice. Dobrovce gostijo Šmartno, Šmarje pri Jelšah pa zreče. Vodilna Bistrica pa bo niz nepremaganosti želela nadaljevati proti Zavrču.

Vodilna ekipa lige Bistrica, ki letos tako kot lani igra zelo dobro in redno nabira točke se bo tokrat pred domačimi navijači pomerila proti Zavrču. Bistričani so trenutno zbrali že sedem zmag in en remi. Tako je jasno, da gre za moštvo, ki ima znova jasen cilj in to je uvrstitev v višji rang tekmovanja. Dosegli so že kar 24 zadetkov, kar je največ med vsemi in znova s tem dokazujejo svojo napadalno moč. Na drugi strani pa imamo Zavrč, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice a ima še zaenkrat dokaj varno prednost pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja. A zagotovo se zavedajo, da če bodo želeli, da tako ostane bodo morali kakšno točko odnesti tudi najvišje kotiranim ekipam v ligi. Bistričani na drugi strani pa si kakšnih večjih spodrsljajev ne smejo privoščiti, saj ekipe iz ozadja pritiskajo na to prvo mesto.

Zelo zanimivo bo zagotovo tudi v Prevaljah, kjer bo domači Korotan gostil Dravinjo. Prevaljčani so v prejšnjem krogu sicer doživeli poraz a kljub vsemu ostajajo v zgornjem delu lestvice. Dravinjčani pa so v zadnjih dveh krogih zbrali zgolj eno točko in so tako na nek način izpadli iz boja za naslov. A kljub vsemu gre za ekipo, ki je zelo kvalitetna. Zagotovo bodo tako še bolj motivirani, da znova dokažejo vso svoje znanje, ki ga premorejo in pridejo do vseh treh točk na zelo zahtevnem gostovanju. A Prevaljčani se s tem zagotovo ne strinjajo…saj tudi sami iščejo povratek na zmagovita pota.

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice pa bo potekal v Šmarjah, kjer bodo domači gostili zadnje uvrščene Zreče. Domači nogometaši so sicer še v dokaj varnih vodah kar se tiče obstanka v ligi, a v primeru spodrsljaja proti Zrečam se to lahko kaj hitro spremeni. Tako se zavedajo, da dejansko na tem dvoboju šteje samo eno in to je zmaga s katero bi naredili lep korak k sredini lestvice. Zrečani pa bodo morali začeti z rednim nabiranjem točk če bodo želeli izboriti obstanek v ligi. A to bo vse prej kot enostavno. Zagotovo pa zelo pomemben dvoboj za obe moštvi, a vsaka za dosego svojega cilja.

Šmartno, ki je letos že dokazalo, da lahko odigra zelo dobro in so kot edini do sedaj odščipnili točko Bistrici bodo tokrat odšli na gostovanje v Dobrovce. Domači nogometaši pa zaenkrat niso na želenih položajih. Imajo sicer visoke cilje končati nekje na sredini lestvice, a to se zaenkrat glede na točkovni izplen sliši dokaj nedosegljivo. A jasno v primeru, da jim uspe na nek način dvigniti nivo skozi celoten obračun je tudi to zagotovo dosegljivo. Pri Šmartnem pa prav tako želijo ostati nekje blizu sredine in za ta cilj bodo morali na takšnih spopadih zmagovati. Obojni bodo vsekakor polni motiva in želje po vseh treh točkah. Kdo bo na koncu uspešnejši pa bomo videli v soboto.

Prva nedeljska tekma bo odigrana v Vidmu, kjer bodo domači ob 10:30 uri zjutraj gostili Podvince. Sosedski obračun na katerem je vedno znova zelo zanimivo in izenačeno. Videmčani so zaenkrat višje kar se tiče položaja na lestvici. A prednost pred Podvinci ni velika in sicer zgolj tri točke. Tako bi gostje v primeru zmage dohiteli domačine. Podvinci so letos že zapravljali točke na dvobojih, kjer so imeli dobljeno tekmo. Tako bodo morali sedaj strniti svoje vrste in v primeru prednosti ostati zbrani do zadnje minute. Videmčani pa bodo želeli na svojem terenu pred domačimi navijači vnovično stopiti na zmagovita pota po remiju v prejšnjem krogu. Obojni pa bodo zagotovo storili vse kar je v njihovih močeh, da pridejo do vseh treh točk.

Šampion pa bo na svojem igrišču gostil Posavje Krško. Celjska zasedba še vedno ostaja zelo visoko in sicer na četrtem mestu, kjer vsekakor želijo ostati. Tokrat pa jim na sproti stoji moštvo, ki se bo kot vse kaže do zadnjega borilo za obstanek. Tako pri obojnih ciljajo na zmago. Nogometaši Šampiona bi lahko v primeru spodrsljaja proti ekipam, ki se nahajajo bistveno nižje padli strmo po lestvici navzdol. Na drugi strani pa bodo nogometaši Posavja zagotovo zadovoljni že z eno osvojeno točko. A za njo bodo morali trdo garati, saj je jasno, da pri Šampionu ciljajo samo na tri točke. Gostje imajo zaenkrat pred mesti, ki vodijo ligo nižje zgolj dve točko prednosti. Kar vsekakor ne prinaša mirnega nadaljevanja. Zato so še toliko bolj željni točk s katerimi bi stopili v mirne vode.

Derbi kroga od katerega pa se pričakuje največ pa bo odigran v nedeljo ob 15:30 uri v Cirkulanah, kjer bodo domači gostili Dravograd. Gostje so trenutno na drugem mestu in veljajo za najbližjega zasledovalca Bistrici. A tudi Cirkulane so po zadnjih tekmah in dveh zmagah prišli na tretje mesto ter se Dravograjčanom na drugem mestu približali na štiri točke zaostanka. Pred Korošci je tako vse prej kot enostavna naloga. Haložani so na domačem igrišču pred polnimi tribunami še toliko bolj motivirani. Že v lanski sezoni in tudi letos so že dokazali, da lahko favoritom zagrenijo življenje. Vsekakor bodo storili vse, da jim to uspe tudi tokrat. Gostje pa se zavedajo, da če bodo želeli slediti temu visokemu ritmu Bistrice šteje samo zmaga. Tako je pritisk zagotovo na strani mlade zasedbe Dravograda. Prepričani pa smo lahko v eno in to je, da je pred nami pravi spektakel od prve do zadnje minute.