NAPOVED 10. KROGA V 1. MNZ MARIBOR: Derbi vodilnih v Miklavžu, Marjeta gosti Pohorje, obračun iz spodnjega dela lestvice v Limbušu

Za vikend je pred nami že 10. krog v 1. MNZ Maribor. Vse oči bodo zagotovo uprte v Miklavž, kjer se bosta med seboj udarili vodilni ekipi lige. Marjeta bo doma gostila vedno neugodno Pohorje. Jurovski Dol pa bo povratek na zmagovalna pota iskal proti Radljam. Spopad ekip iz spodnjega dela lestvice pa bo potekal v Limbušu, kjer bo gostoval Roho.

Spopad od katerega se pričakuje največ bo tokrat odigran v sobotnem terminu. V Miklavžu bodo domači nogometaši gostili Rače. Gre za direkten spopad med ekipama, ki sta vsaj zaenkrat pokazali največ in sta tudi posledično na vodilnih položajih. Miklavški čmrlji so na drugem mestu in za Račanci zaostajajo za štiri točke. Tako je jasno, da bodo na tem spopadu storili vse, da pridejo do treh točk s katerimi bi se gostom približali zgolj na točko zaostanka in tako celotno prvenstvo naredili še bolj zanimivo kot že je. A seveda v taboru Rač se s tem zagotovo ne strinjajo. Želijo si narediti še korak naprej proti končnemu naslovu in zmaga na tem derbiju bi bila lahko ključnega pomena za lažje nadaljevanje prvenstva. Ob istem času pa je ta tekma prav tako spopad najboljšega napada in najboljše obrambe. Nogometaši Miklavža so dosegli že kar fascinantnih 32 zadetkov. Na drugi strani pa je obramba Rač prejela zgolj enega, kar je zagotovo izjemen podatek o tem kako čvrsta je dejansko zadnja vrsta gostov. Praktično vse je tako nared za spopad velikanov medobčinskega nogometa.

Tretje uvrščena Marjeta, ki še vedno na nek način sledi temu visokemu tempu, ki ga narekujeta Rače in Miklavž bo tekmo 10. kroga odigrala na domačem terenu proti Pohorju. Gostje so prav tako iz tekme v tekmo vse bolj nevarni in igrajo vedno bolje. V prejšnjem krogu so prišli do zmage na sosedskem obračunu proti Marles Hišam z 3:1. S temi tremi točkami so naredili korak naprej in se preselili v zgornji del lestvice. Tako je pred rdečimi iz Marjete vse prej kot enostavna naloga. A če bodo želeli še naprej iz ozadja napadati sam vrh lestvice za njih šteje samo eno in to je zmaga. Pohorci pa bodo zagotovo na tem zelo zahtevnem gostovanju zadovoljni že z remije.

Jurovski Dol, ki je letos zelo kvalitetna ekipa in se trenutno nahaja na tretjem mestu se bo pred domačo publiko udaril z Radljami. Domači nogometaši so v zadnjih dveh krogih remizirali. Treba je izpostaviti tudi to, da so na obeh dvobojih zapravili po dva zadetka prednosti. Tako bi njihov točkovni izkupiček lahko bil bistveno boljši in posledično bi bili še bližje vrhu lestvice. A njihovi cilji so do konca sezone zadržati mesto med prvimi petimi moštvi v ligi, kar jim bo v primeru, da nadaljujejo s takšnimi predstavami zagotovo uspelo. Radeljčani na drugi strani pa igrajo po sistemu toplo hladno. Sicer so zaenkrat v spodnjem delu lestvice, a so letos že dokazali, da lahko presenetijo tudi te višje kotirane ekipe. V Jurovski Dol zagotovo prihajajo polni motiva, da še enkrat več dokažejo to svojo borbenost s katero so letos že prihajali do točk.

Nogometaši Malečnika, ki so v prejšnjem krogu doživeli boleč poraz na gostovanju v Marjeti s 3:1 bodo tokrat na domačem igrišči gostili ranjeni Roho. Gostje pa so v prejšnjem krogu doživeli res visok poraz na gostovanju v Mežici proti Akumulatorju 7:0. Ta udarec je iz trenerske klopi odnesel Milka Gjurovskega. Naslednik še zaenkrat ostaja neznan. Pri Malečniku pa se zavedajo, da so s porazom proti Marjeti nekoliko izgubili stik z vodilnimi a ne glede na vse so na tem dvoboju v veliki vlogi favorita. Zagotovo pa bodo že od samega začetka krenili agresivno in napadalno, da kar se da hitro dosežejo zadetek s katerim si bodo olajšali zadeve.

Starše, ki se trenutno nahajajo na predzadnjem mestu bodo odšle na gostovanje v Limbuš, kjer se bodo pomerili z Marles Hišami. Domači nogometaši so v zares slabem nizu rezultatov. Že kar šest tekem niso uspeli zmagati od tega so doživeli kar pet porazov. Kljub temu, da so v sezono krenili zelo dobro so s tem pokvarili vtis in se znašli v spodnjem delu lestvice. Staršani, ki prav tako že skozi celotno sezono ne blestijo in imajo dve točki manj pa so morda v nekoliko boljši formi v zadnjem času. Tako bo zanimivo videti katera ekipa bo tokrat uspela prevladati na terenu. Jasno pa je, da tako eni kot drugi za mirnejše nadaljevanje sezone želijo samo eno in to je zmaga.

Duplek, ki je v prejšnjem krogu prišel do prve točke v sezoni bo tokrat na domačem terenu gostil Mežiški Akumulator. Gostje so predvsem na domačem terenu zelo neugoden nasprotnik. A če bodo želeli napasti nekoliko višje položaje bodo morali nabirati točke tudi v gosteh. Duplečani pa na nek način preživljajo iz kroga v krog. Morda bo točka v prejšnjem krogu proti Pesnici nek dodaten motiv za nadaljevanje sezone. A sanje o obstanku se zaenkrat zdijo nemogoče. V primeru pa da bi uspeli presenetiti Akumulator in vknjižiti vse tri točke bi vse skupaj bilo bistveno bolje že kar se tiče samega pogleda na lestvico.

Pesničani, ki so v prejšnjem krogu kot prvi oddali točke proti Dupleku se bodo v tem 10 krogu odpravili na oddaljeno gostovanje v Črno na Koroškem, kjer jih čaka spopad z Peco. Črnjani so sposobni odigrati zelo dobro še posebej na svojem terenu. A tudi Pesničani so letos že dokazali svoje znanje. Tako je to na nek način obračun dveh ekip, ki igrata po sistemu toplo hladno. Veliko bo odvisno od dnevne forme. A tudi prednost domačega terena bi lahko bila ključna. Ta je v tem primeru na strani Pece. Prav tako imata ekipi enako število točk. Obojni jih imajo na svojem računu 10 in so na nek način zelo blizu sredini prvenstvene lestvice, kjer želijo končati tako eni kot drugi. Jasno pa je, da bi prav ti medsebojni dvoboji bili ključnega pomena za končno razvrstitev.