NAPOVED ZADNJEGA 14. KROGA JESENSKEGA DELA PRVENSTVA V 3. SNL – VZHOD: Lokalni derbi v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, dvoboj iz zgornjega dela c Cirkulanah

Za vikend je pred nami zadnji 14. krog v jesenskem delu prvenstva. Kar šest obračunov bo odigranih v sobotnem terminu, zgolj ena tekma pa se bo igrala v nedeljo in sicer v Cirkulanah, kjer bo gostoval Celjski Šampion. Vodilna Bistrica bo zadnjo tekmo odigrala na gostovanju in sicer v Vidmu. Lokalni derbi pa bomo spremljali v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer bo domača Dravinja gostila Zreče. Spopad ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Dobrovcih, kjer bodo gostovale Šmarje pri Jelšah.

Vodilna Bistrica, ki ima na prvenstveni lestvici že kar deset točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem bo zadnjo tekmo jesenskega dela odigrala na gostovanju v Vidmu. Domači nogometaši že kar šest tekem niso uspeli zmagati, kar je tudi največji razlog njihovega naglega padca po prvenstveni lestvici. Na začetku sezone so kazali dobre predstave in bili v boju za najvišja mesta. Trenutno pa se nahajajo na desetem mestu, kar je zagotovo pod pričakovanimi mesti. Cilji so bistveno višji in to je zagotovo zgornji del prvenstvene lestvice. Bistričani pa na nek način mirno plujejo proti naslovu prvaka in končnemu cilju, ki je uvrstitev v drugo slovensko nogometno ligo. Tako je jasno, da bodo tudi na tem gostovanju iskali vse tri točke s katerimi bi v velikem stilu zaključili prvi del sezone.

Dravograjčani, ki so prav tako v zaključku jesenskega dela prvenstva povsem popustili in so v slabem nizu dveh zaporednih porazov bodo odšli na vse prej kot enostavno gostovanje v Zavrč. Domači nogometaši so v sijajni seriji štirih tekem brez poraza od katerih so kar tri uspeli zmagati. Jasno v tem ritmu želijo zaključiti prvi del sezone in se na nek način enakovredno vključiti v boj za zgornji del lestvice. A tudi Korošci imajo svoje načrte, ki vključujejo vse tri točke in vnovičen povratek na zmagovita pota na katerih bi lahko gradili tudi med pripravami na spomladanski del.

Podvinci bodo drugo zaporedno domačo tekmo igrali proti ekipi Šmartnega. Gostje so v dobrem nizu rezultatov treh zaporednih zmag in seveda bodo nadaljevanje te serije iskali in želeli vse še nadgraditi. S temi rezultati so se povzpeli na visoko peto mesto, kjer vsekakor želijo ostati. Domači nogometaši pa so osmi in za petim mestom zaostajajo zgolj za tri točke. Tako je jasno, da v primeru zmage Podvincev se bo za zaključek jesenskega dela prvenstva vse skupaj do dobra premešalo na lestvici. A jasno je, da bodo tako eni kot drugi storili vse, da vknjižijo vse tri točke. Domači si seveda želijo uvrstitve v zgornji del in tako bi zmaga na tej preizkušnji bila sanjski zaključek prvega dela sezone.

Lokalni derbi pa je na sporedu v Dobravi pri Slovenskih Konjicah, kjer bo domača Dravinja gostila Zreče. Na teh tekmah je vedno znova zanimivo. Sicer če pogledamo stanje na lestvici je vloga favorita močno na strani domačih, ki se nahajajo na četrtem mestu, gostje pa so trenutno zadnji in na mestu, ki vodi v nižji rang tekmovanja. A ne glede na vse je to spopad kateri bo požel največ zanimanja med ljubitelji tretjeligaškega nogometa. Na teh derbijih redko kdaj odloča stanje na lestvici. Če lahko kje ekipe, ki so vsaj na papirju slabše presenetijo je to na takšnih spopadih kot je pred nami v soboto. A ne glede na vse bodo tako eni kot drugi storili vse kar lahko, da pridejo do zmage in vseh treh točk.

Spopad ekip iz spodnjega dela lestvice bo potekal v Dobrovcih, kjer bodo domači gostili Šmarje pri Jelšah. Moštvo iz Dravskega Polja ima znova nekaj zdravstvenih težav, saj se že drugič letos borijo z COVID 19. Tako je jasno, da je kader nekoliko ozek in manjkajo nekateri pomembni člani a ne glede na to bodo morali pokazati vse kar znajo. Jasno želijo si zmage s katero bi se na nek način vsaj nekoliko oddaljili od nevarnih mest. Tako bi vsekakor lažje prezimili in se tudi bistveno bolj sproščeno pripravili na spomladanski del prvenstva. Gostje pa so sicer nekoliko višje, a prednost pred nevarno cono ni velika. Tako bi lahko z zmago na tej preizkušnji naredili velik korak k obstanku v ligi, kar je vsekakor primaren cilj te ekipe.

Prevaljski velikan Korotan bo zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva odigral na domačem terenu proti Posavje Krško. Prevaljčani so z zmago v prejšnjem krogu znova naredili povratek na prava pota. Vsekakor želijo tako tudi nadaljevati in z zmago zaključiti prvi del sezone. Znova jih čaka vsaj na papirju lažji tekmece…tako je cilj jasen in šteje samo eno in to je zmaga. Pri gostih pa se zavedajo, da so v dobrem nizu dveh tekem brez poraza s katerima so naredili manjši premik po lestvici. Zagotovo bodo domači morali pokazati vse kar znajo če bodo želeli do točk, saj so nogometaši Posavja zelo neugoden in nevaren tekmec za vsako ekipo.

Edina nedeljska tekma in tudi zadnja tekma jesenskega dela prvenstva pa bo odigrana v Cirkulanah, kjer bodo domači gostili Šampion. V taboru Cirkulan se je v zadnjih tednih dogajalo veliko. Od vdora COVID 19 v ekipo, do tega, da so doživeli dva zaporedna poraza proti vsaj na papirju lažjim nasprotnikom, do tega, da je prišlo do zamenjave na trenerski klopi. Zares pestri tedni so za Haložani. Tako zagotovo komaj čakajo že na konec prvega dela sezone in da bodo lahko strnili svoje vrste in znova začeli z rednim nabiranjem točk. A vsekakor želijo na tej tekmi dokazati vso svoje znanje in da še vedno lahko igrajo proti najboljšim ekipam v ligi. Na drugi strani pa imamo Celjsko zasedbo, ki je iz tekme v tekmo v boljši formi. Z dobro formo ob zaključku prvega dela sezone so naredili korak naprej na prvenstveni lestvici, kjer so skočili na drugo mesto in so tako vsaj začasno najbližji zasledovalec Bistrici. Vsekakor si želijo ostati na tem mestu. Velik in zelo težek test jih čaka že v nedeljo. Zagotovo pa je pred nami izjemno izenačen in zanimiv obračun do zadnjega sodnikovega žvižga.