PREGLED JESENSKEGA DELA PRVENSTVA V 1. MNZ MARIBOR: Na vrhu izenačena Miklavž in Rače, Duplek že povsem odpisan iz boja za obstanek!

Za vikend sta bili odigrani zadnji dve tekmi jesenskega dela prvenstva v 1. MNZ Maribor. Tako smo po trinajstih odigranih krogih po predčasno končani lanski sezoni vendarle dočakali sklenitev prvega dela sezone. Najbolj zadovoljni so zagotovo lahko v taboru Miklavža in Rač. Ravno nasprotni pa so občutki v Dupleku, kjer se bodo kot vse kaže po koncu letošnje sezone selili v nižji rang tekmovanja.

Skozi celoten jesenski del smo spremljali zares kar nekaj zanimivih dvobojev. Videli smo praktično vse, veliko zadetkov, izključitve, presenečenja…praktično vse, kar nam lahko ponudi le nogomet. Po koncu prvega dela sezone so zagotovo najbolj zadovoljni v taboru Miklavža in Rač. Obojni so zbrali trideset točk, a naslova jesenskega prvaka se veselijo v taboru Miklavža zaradi zmage na medsebojnem spopadu. Jasno pa je da, tako eni kot drugi ciljajo na končni naslov. Tako eni kot drugi so blesteli predvsem v ključnih trenutkih tekem. Tretja Marjeta za vodilnim dvojcem zaostaja že za velikih šest točk. Kljub vsemu pa tudi v taboru rdečih iz Dravskega Polja še vedno verjamejo v povratek. Pri Marjeti so enostavno preveč točk izpustili na obračunih proti ekipam iz spodnjega dela lestvice, kjer sta Miklavž in Rače svoje delo opravila z odliko. Miklavški čmrlji so svojo moč pokazali v napadu, med tem, ko so Račanci blesteli v obrambi, kjer so prejeli zgolj štiri zadetke od tega, kar dva na tekmi proti Miklavžu. Na četrtem mestu bo prezimil Mežiški Akumulator, ki je blestel na domačem terenu, kjer že več kot leto dni ne pozna poraza kar se tiče prvenstvenih obračunov. Pohorje in Jurovski Dol sta končala na petem in šestem mestu, obojni so zbrali enaindvajset točk. Je pa res, da so Pohorci večino točk zbrali v zaključku prvega dela, na drugi strani pa so nogometaši Jurovskega Dola zelo dobro igrali v začetku prvenstva ob koncu jesenskega dela pa nekoliko popustili in tako se bodo morali zadovoljiti s šestim mestom. Zgornji del lestvice je sklenila Peca z devetnajstimi točkami. Vsekakor so na položaju, kjer želijo biti…varni pred izpadom in blizu zgornjega dela na katerega se lahko prebijejo s kakšno serijo dobrih rezultatov. Malečnik, ki je v tej sezoni vsaj zaenkrat dosegel največ zadetkov, kar devetintrideset začenja spodnji del lestvice. Največ težav so imeli v fazi branjena, kjer so enostavno dobivali preveč zadetkov, da bi lahko ciljali višje. Izgubili so kar nekaj točk, ko so že vodili za dva zadetka, kar je predstavljajo največ težav varovancem Damjana Janžekoviča. A vsekakor bodo v zimskih pripravah storili vse, da se dobro pripravijo za nadaljevanje in napadejo višje položaje. Devete Radlje in deseta Pesnica sta oba zbrala šestnajst točk. Radeljčani so s položajem zagotovo zadovoljni, med tem, ko pri Pesnici vsako leto ciljajo na najvišja mesta. A letos jim kvaliteta tega enostavno ne dopušča. Roho, ki je na enajstem mestu s štirinajstimi točkami je cilj pred sezono po vsej verjetnosti že dosegel in to je obstanek med prvoligaško konkurenco. Dvanajsti Marles ima točko več od predzadnjih Starš. A obojni imajo veliko prednost pred zadnjim Duplekom, ki je uspel vknjižiti zgolj eno točko in je letos usojen na izpad.

Jasno pa je, da je pred nami izjemno zanimiv in izenačen boj za naslov prvaka in uvrstitev v tretjeligaško konkurenco. Kdo bo na koncu uspešnejši pa bomo videli naslednje leto. Spomladanski del se bo začel predvidoma konec Marca, kjer bodo vse ekipe znova krenile na polno in se spustile v boj za dosego svojih ciljev!