PREGLED SEZONE PRED PREKINITVIJO

Po 9. odigranih krogih v 1. MNZ Maribor je sledila vnovična prekinitev tekmovanja zaradi pandemije s koronavirusom. Vse prej kot prijetni časi so pred nami, a na njih se bo potrebno navaditi in počakati, da se vse skupaj lahko nadaljuje ter postavi v normalne smernice. A roko na srce nogomet trenutno ni v prvem planu. Prekinitev tekmovanj pod okriljem MNZ Maribor so pri nekaterih klubih sprejeli bolj pri nekaterih manj vedro. Veliko vlogo pri tem ima položaj na lestvici po devetih odigranih tekmah.

Pred prekinitvijo prvenstva smo začeli dobivati vpogled katera moštva spadajo v zgornji del lestvice in katera v spodnji. Kazati se je pričela celotna slika v katero smer se bo odvijala sezona. Od prvega do četrtega mesta ekipe loči zgolj pet točk, kar je izjemna napoved pred nadaljevanjem.

Moštvo, ki je letos presenetilo s svojimi rezultati in predstavami je zagotovo vodilni Miklavž, ki je že od samega začetka dokazal svojo moč in dobro pripravljenost. Miklavžki čmrlji so do prekinitve zbrali kar devet zmag, en remi in zgolj en poraz. S tem izkupičkom imajo na svojem kontu 22 točk, kar zadostuje za prvo mesto. Edine točke so do sedaj oddali na gostovanjih. V obeh primerih je šlo za tekmo na Koroškem, kjer je vedno znova izjemno težko ne glede na vse. Neodločeno so se razšli z Radljami…bilo je 3:3. Poraz pa so doživeli v Črni, kjer je bila boljša Peca z 1:0. Na domačem terenu pa so zaenkrat še pri 100% izkupičku.

Na drugem mestu sledijo Starše, ki imajo zgolj točko manj…se pravi 21 so jih zbrali do sedaj. Največja kvaliteta Staršanov je njihova čvrsta obramba. Prejeli so zgolj šest zadetkov, kar je najmanj med vsemi. Varovanci Tomislava Grbavca so definitivno v dobrem položaju pred nadaljevanjem sezone.

Tretje uvrščeno Pohorje je v sezono krenilo z dvema porazoma. Nato pa je sledil pravi preporod moštva iz Ruš. Nanizali so sedem tekem brez poraza in se povsem vključili v boj za naslov. Zabeležili so kar šest zmag in en neodločen rezultat. Izkupiček 19 točk pa jih trenutno uvršča na tretje mesto. Kar pa jih zagotovo veseli je to, da so povsem enakovredno vključeni v boj za naslov.

Limbuška zasedba Marles Hiše prebivajo na četrtem mestu, kar je glede na rezultate iz lanske sezone časti vreden podatek. Zanimivo pa je to, da nizajo boljše rezultate na gostovanjih kot doma. Glede tega smo v preteklosti bili vajeni obratne situacije. Če pa bodo lahko zdržali na tem položaju vse do konca pa se pustimo presenetiti.

Na petem, šestem in sedmem mestu imamo ekipe, ki so zabeležile enako število točk in sicer 15. Govorimo o Marjeti, Račah in Peci. Rdeči iz Dravskega Polja so v prvenstvo krenili izjemno samozavestno in motivirano. Nato je v četrtem krogu prišel spopad z Miklavžem in poraz z 0:2, ki jih je pahnil v manjšo rezultatsko krizo. Posledično so izgubili stik z vodilnimi. Pri Marjeti ne glede na vse premorejo dovolj kvalitete, da se ponovno približajo moštvom, ki se borijo za naslov.

Rače od katerih pa smo vsi pričakovali veliko več so pred prekinitvijo ravno pričele z dobrimi predstavami in tudi rezultati. Prišli so v zgornji del lestvice, kar jim prinaša upanje pred nadaljevanjem.

Tukaj imamo še Peco, ki je po brezhibnem začetku nekoliko izgubila svoj kompas in ji ta prekinitev zagotovo ugaja, da lahko strnejo svoje vrste. A ne glede na vse je letošnja sezona pravi čudež glede na dogajanje v lanski.

Spodnji del lestvice pa začenja Pesnica, ki je daleč od želenih položajev. Zbrali so 11 točk in tako že povsem izpadli iz boja za najvišja mesta. Kaj še lahko opravijo varovanci Roberta Frajzmana bomo videli, a zagotovo je to, da če se bodo želeli zgolj približati najboljšim bodo morali narediti velik korak naprej če ne celo dva.

Na devetem in desetem mestu prebivata Malečnik in NK TAB Akumulator. Obojni so pri devetih točkah. Situacija s katero ne morejo biti zadovoljni. A če pogledamo drugače… je prednost pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja varna. Vendar v primeru drastičnega padca v formi se to lahko kaj hitro spremeni za ene in druge.

Od 11. do 14. mesta pa sledijo moštva, ki se bodo kot vse kaže udarila za obstanek. Enajsto uvrščene Radlje imajo na svojem kontu sedem točk. Dvanajsti Brunšvik ima eno manj…se pravi šest. Predzadnji Jurovski Dol jih ima pet in zadnji Duplek štiri. Vsi štirje imajo največ težav v obrambi, saj prejemajo veliko število zadetkov. Tako je glavna naloga v taboru teh moštev strniti svoje vrste v obrambnih nalogah.

Ključnega pomena bi glede na izenačenost ekip lahko bile medsebojne tekme. Kar se tiče naslova in obstanka med prvoligaško konkurenco. A jasno je, da nas čaka izjemno razburljivo nadaljevanje polno čvrstih in kvalitetnih dvobojev, ki bodo zanimivi do zadnjega sodnikovega žvižga.