PREGLED SEZONE 3. SNL-VZHOD PRED PREKINITVIJO!

Po 9. odigranih krogih v 3. SNL- vzhod je sledila vnovična prekinitev tekmovanja zaradi pandemije s koronavirusom. Vse prej kot prijetni časi so pred nami, a na njih se bo potrebno navaditi in počakati, da se vse skupaj lahko nadaljuje ter postavi v normalne smernice. A roko na srce nogomet trenutno ni v prvem planu. Prekinitev tekmovanj pod okriljem MNZ Maribor so pri nekaterih klubih sprejeli bolj pri nekaterih manj vedro. Veliko vlogo pri tem ima položaj na lestvici po devetih odigranih tekmah.

Pred prekinitvijo prvenstva smo začeli dobivati vpogled katera moštva spadajo v zgornji del lestvice in katera v spodnji. Kazati se je pričela celotna slika v katero smer se bo odvijala sezona. Za naslov se bosta kot vse kaže udarili Slovenska Bistrica in Rogaška, ki sta nekoliko odskočili od najbližjih zasledovalcev.

Moštvo, ki je letos presenetilo s svojimi rezultati in predstavami je zagotovo vodilna Slovenska Bistrica, ki je že od samega začetka dokazala svojo moč in dobro pripravljenost. Na devetih odigranih tekmah so zbrali 27 točk. Se pravi so še vedno pri 100% izkupičku, oddali niso niti ene same točke. Zares fascinanten podatek, ki prikazuje moč ekipe Simona Dvoršaka. Največjo moč premorejo v napadu, kjer so dosegli že kar 30 zadetkov, kar je daleč največ med vsemi.

Rogaška, ki prebiva na drugem mestu ima pet točk manj se pravi 22. Kot vse kaže še edini konkurent, ki lahko naslov iztrga iz rok Bistričanov. Nogometaši Rogaške pa največjo kvaliteto premorejo v obrambi, saj so prejeli zgolj pet zadetkov, kar je najmanj med vsemi klubi v ligi. Tako gre za spopad dveh različnih stilov nogometa…kdo bo na koncu uspešnejši bomo videli.

Nato imamo od tretjega pa vse do šestega mesta štiri ekipe, ki imajo na svojem kontu 16 osvojenih točk. Govorimo o Cirkulanah, Dravogradu, Zrečah in Dravinji. Vsi so dokazali, da lahko na dober dan premagajo vsakega nasprotnika…a posledično, ko ne igrajo po svojih najboljših močeh lahko doživijo boleč in nepričakovan poraz. To je zagotovo glavni razlog točkovnega zaostanka za vodilnim dvojcem, a jasno ne bodo se predali do zadnjega.

Spodnji del lestvice odpira Celjska zasedba Šampion, ki ima 12 točk. Glede tega so že nekoliko zaostali za moštvi iz zgornje polovice, a prednost pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja ostaja velika. Posledično lahko sezono nadaljujejo povsem mirno in neobremenjeno.

Na osmem in devetem mestu sta locirana Podvinci in Prevaljski Korotan. Obojni so zaenkrat zbrali deset točk. Sicer je prednost pred zadnjimi tremi, ki se bodo udarili za obstanke še dokaj varna. Vendar v primeru drastičnega padca v formi se lahko hitro situacija spremeni. Zato v obeh taborih potrebujejo točke za mirnejše nadaljevanje, ko bo le to možno.

Ko pa se pogovarjamo o ekipah Šmarje pri Jelšah, Videm pri Ptuju in Dobrovce govorimo o treh zasedbah, ki so na zadnjih treh mestih in jih čaka krčevit boj za obstanek. Šmarje, ki so trenutno na desetem mestu so pri šestih točkah, enajsti Videm ima štiri, zadnje Dobrovce pa tri. Tako so med njimi zgolj tri točke razlike, kar napoveduje izjemno borbo do zadnje tekme. Največ težav imajo v obrambi, saj so vsi prejeli že čez 20 zadetkov, kar je preveč za kakšne vidnejše rezultate.

Sezona se bo nadaljevala s težko pričakovanim spopadom Slovenske Bistrice in Rogaške, kjer bi se prvenstvo že lahko odločalo. A jasno je, da bodo tako v boju za naslov in obstanek morda ključnega pomena prav te medsebojne tekme. Zagotovo pa je pred nami peklensko nadaljevanje.

Nino Lokas