PREGLED SEZONE 2. MNZ MARIBOR DO PREKINITVE!

Po tem, ko smo pričeli dobivati vpogled v moštva, katera se bodo borila za vrh in katera za obstanek je sledila vnovična prekinitev prvenstva zaradi pandemije s koronavirusom. Vse prej kot prijetni časi so pred nami, a na njih se bo potrebno navaditi in počakati, da se vse skupaj lahko nadaljuje ter postavi v normalne smernice. A roko na srce nogomet trenutno ni v prvem planu. Prekinitev tekmovanj pod okriljem MNZ Maribor so pri nekaterih klubih sprejeli bolj pri nekaterih manj vedro. Veliko vlogo pri tem ima položaj na lestvici po devetih odigranih tekmah.

V 2. članski ligi imajo moštva vsaj po večini različno število odigranih tekem.

Trenutno vodilni Roho je odigral vseh 8 tekem in na svojem računu zbral 19 točk. Se pravi je zabeležil šest zmag, en remi in prav tako en poraz. Dosegli so že tudi 19 zadetkov, kar je največ med vsemi. Prav tako so prejeli najmanj golov. Njihova mreža se je zaenkrat zatresla zgolj 4x. Podatka, ki govorita o izjemni kvaliteti ekipe iz Rogoze.

Na drugem mestu s tekmo manj sledi Šentilj, ki je pri 16 točkah. Se pravi je zaostanek že dosegljiv v primeru zmage na zaostali tekmi.

Tudi na tretjem mestu je moštvo s sedmimi odigranimi obračuni. Govorimo o zasedbi NK MB Tabor. Taborčani so zabeležili 14 točk in tako še ohranjajo možnosti za naskok na sam vrh lestvice. Njihov glavni problem je igra v obrambi, saj so prejeli že kar 12 zadetkov, kar je bistveno preveč za moštvo, ki si želi naskoka na sam vrh prvenstvene lestvice.

Na četrtem, petem in šestem mestu imamo moštva, ki so pri 13 osvojenih točkah. Gre za ekipe Frama, Lenarta in Palome. Edina razlika zraven »gol diference« je ta, da ima moštvo iz Sladkega Vrha odigrano tekmo več od preostalih dveh. Je pa res, da če bodo želeli napasti vrh lestvice bodo potrebovali sanjsko nadaljevanje.

Na sedmem in osmem mestu sta Kungota in Cerkvenjak. Na svojem kontu imajo isto število točk in sicer 11. Je pa res, da imajo Kungočani kar dve tekmi manj. Odigrali so jih zgolj šest. Tako je njihov točkovni izkupiček kar soliden glede na celotno situacijo. V primeru zmage na obeh zaostalih preizkušnjah lahko skočijo tik pod vrh. A seveda to pride v poštev zgolj v primeru uspeha.

Od 9. pa vse do zadnjega 13. mesta ekipe loči zgolj 5 točk. Deveto uvrščena Slivnica jih ima na svojem kontu 7, a s tekmo več. Sledita Rošnja Loka in Jakob, ki sta zaenkrat zbrala dve manj, se pravi pet. Na predzadnjem mestu je Prepolje s tremi, zadnje Dogoše pa so zbrale vsega dve točki. Ta moštva imajo največ težav v obrambi, saj enostavno prejemajo preveč zadetkov za kakšne vidnejše rezultate in posledično boljšo uvrstitev.

Zagotovljeno nam je izjemno razburljivo nadaljevanje sezone. Saj tako pri vrhu kot pri dnu lestvice je vse zelo izenačeno. Pred nami je krčevit boj do zadnje tekme za naslov in drugo mesto, ki zagotavljata napredovanje v višji rang tekmovanja. Zaenkrat sta v najboljšem položaju Roho in Šentilj. Vendar je prednost pred zasledovalci minimalna. Zato bodo v obeh taborih morali nadaljevati z dobrimi predstavami. V primeru slabše forme se jim kaj hitro lahko položaj zakomplicira.

Nino Lokas