Rekordna učinkovitost v napadu kot odlična promocija 3. SNL – vzhod

Minuli 19. krog v 3. SNL – vzhod je postregel s kar 39 zadetki, kar je 5,57 gola na tekmo! Napadalni nogomet z ultimativno učinkovitostjo v ligi je prišel do izraza, obrambe pa so bile več kot očitno na veliki preizkušnji. Vsekakor pa je to zelo lep obet za prihodnje kroge, saj si obiskovalci tekem seveda želijo odprte in dinamične igre ekip in čim več zadetkov. Številne ekipe so z dobrimi igrami nakazale, da bo do konca prvenstva še zelo zanimivo. Neverjeten krog v katerem so s strelsko učinkovitostjo dominirale Cirkulane, Dravinja, Podvinci, Šampion in Zavrč, ki je Vidmu nasul kar sedem zadetkov! Evforija ob zmagah se počasi pomirja, klubi pa so že osredotočeni na nove izzive, ki jih čakajo v 20. krogu!

NAPOVEDNIK 20. KROGA V 3. SNL – vzhod

Petek, 15.4.2022, ob 17.00 NK ŠMARTNO 1928 – NK ŠAMPION

Šmartno je tokrat gostovalo v Slovenski Bistrici in doživelo pričakovan poraz proti ekipi, ki je dokazala, da je to leto enostavno najboljša. Poraz v gosteh proti takšni ekipi ni katastrofa in zato se lahko v Šmartnu v miru pripravljajo na zelo pomembno tekmo, saj jih čaka srečanje dveh ekip iz Savinjske regije, ki se dobro poznata in ravno zato bo naboj še toliko večji. Šampion se je končno prebudil in se je brutalno znesel nad Dravogradom, saj jim je s kar petimi zadetki napolnil mrežo. Celjani v tem delu sezone kljub dobrim predstavam niso imeli sreče, tokrat pa se jim je odprlo in sedaj bodo lahko strpno nadaljevali prvenstvo, saj si želijo biti podobno kot kolegi iz Šmartnega, uvrstitve med TOP 3 ekipe na koncu sezone. Zelo zanimiv bo dvoboj izjemno izenačenih ekip, ki imata obe trenutno po 30 točk in sta z tekmo manj na 5. in 6. mestu lestvice 3. SNL – vzhod. V Šmartnu bo na veliki petek zagotovo zelo napeto!

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK ZAVRČ – NK KRŠKO POSAVJE

PRENOS V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske nogometne zveze Maribor

Zavrč je po tekmi s Cirkulanami in zmago nad Zrečami tokrat zelo visoko premagal ekipo Vidma. Zmagati v gosteh in doseči sedem zadetkov ni mačji kašelj, tudi če so domačini prejeli rdeč karton. Trener Gorazd Šket ima ponovno vse pod kontrolo in se pripravlja kako se taktično lotiti ekipe Posavja iz Krškega, ki ima izjemno serijo v spomladanskem delu. Na tekmi v Vidmu je izstopal Rok Zorko, ki je bil uspešen ker tri krat. Ekipi Zavrča je tokrat šel na roko tudi hiter direktni rdeč karton domače ekipe iz Vidma. Prav zanimivo bo videti goste iz Krškega, kako se bodo znašli po nekaj domačih tekmah ponovno na gostovanju. Domači teren jim je prinesel niz izjemnih rezultatov in tudi odcepitev od repa lestvice. Ekipa Posavja je v soboto gostila Zreče in tekmo na razmočenem terenu tudi dobila, kljub vsemu pa sedaj prihajajo malce bolj resni nasprotniki z Zavrčem, Bistrico in Šampionom, ki se je končno zbudil iz zimskega spanja.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK ZREČE – NK KETY EMMI BISTRICA

Odpisane Zreče so v pričakovanju tekme z vodilno ekipo Bistrice. Zrečani so v soboto klonile v Krškem pri Posavju, sedaj pa prihaja tekmec, ki bo velik favorit na prihajajoči tekmi. Bistričani se zavedajo, da je ranjeni lev na dnu lestvice lahko zelo zahtevna ovira, če jim pravočasno ne daš prvega gola. V kolikor se bodo Zrečani  dobro postavili v obrambi in čakali svojo priložnost za protinapad, je možen tudi kak zreški čudež. Kljub vsemu pa je razlika med ekipama enormna in Bistrica si kiksa v Zrečah ne sme privoščiti. Pomembno je, da gostje nadaljujejo svoj pohod in si čimprej zagotovijo prvo mesto v letošnjem prvenstvu. Vsakršno podcenjevanje s strani Bistrice se lahko hitro obrne v prid domačinov in tekma se lahko hitro zakomplicira.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK DRAVOGRAD KOROŠKA – NK ŠMARJE PRI JELŠAH

Dravograjčani so se iz Celja vrnili s kar petimi zadetki v svoji mreži, ki so jih dobili na tekmi s Šampionom. Začeli so zelo obetavno in Peter Kogelnik je dosegel že svoj 20. zadetek v letošnji sezoni, kjer na vrhu liste strelcev kraljuje že lep čas. Kasneje pa so domačini naredili izjemen preobrat in v pičlih tridesetih minutah zadeli ker 5 krat. Lepotni popravek Kovača zagotovo ni mogel skrit razočaranja Korošcev, ki pa bodo nove tri točke iskali pri Šmarju, ki pa trenutno z mlado ekipo ne more konkurirati močnejšim tekmecem. Obe ekipi sta dobili lepi zaušnici minuli konec tedna in sedaj je pomembno pokazati karakter in slabo tekmo obrniti sebi v prid. Šmarje se trudi vendar zaenkrat še Miha Žaberl ni našel zmagovalnega recepta v svoji mladi četi. Mogoče pa jim bo na tokratnem gostovanju v Dravogradu uspelo, da pridejo do kakšne točke na vročem koroškem terenu.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK PODVINCI – NK PREMIUM DOBROVCE

Podvinčani so v soboto visoko zmagali v Šmarju, kjer je odjeknila petrada. V gosteh zmagati s 5:0 je velik uspeh, ki kaže na dobro delo trenerja Roberta Hojnika, ki je uspel po porazu v Krškem ekipo dvigniti in s točko v Bistrici so se vrnili na pravo pot. Med tednom je v Podvincih gostoval celjski  Šampion zaradi prestavljene tekme, ki je bil poražen s strani Podvinške strani, ki je ujela željeni zmagovalni ritem. Dobrovčani so tekmo z Dravinjo izgubili s kar 1:5 na domačem terenu. Čas je, da trener gostov Zvonko Breber ponovno s svojo ekipo doseže pomembno točko ali celo preseneti z zmago v Podvincih. Tekma v Podvincih bo zanimiva, saj bodo domači zagotovo favoriti, gostje pa bodo skušali svojo kožo čim dražje prodati. V igri so vsi trije možni rezultati in lahko se veselimo tega srečanja.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK DRAVINJA – NK CIRKULANE

V Slovenskih Konjicah se bosta srečali ekipi, ki sta v spomladanskem delu zbrali zajetno število točk in se predstavili v zelo dobri luči. Obe ekipi igrata napadalen in učinkoviti nogomet in zagotovo bo ta tekma poslastica za ljubitelje 3. SNL – vzhod. Ekipi sta v vrhnjem delu lestvice in obe imata cilj drugo mesto. Prav tako sta bili obse zelo uspešni v 19. krogu, kjer so se Konjičani znesli nad Dobrovcami, Cirkulane pa so doma premagale Korotan, ki je od 32′ igral z igralcem manj. Oba trenerja, Boštjan Zemljič in Damjan Flis, bosta svoji ekipi pripravila na soboto tekmo, kjer pa bosta oba verjetno igrala pragmatično in čakala na svojo priložnost. Pričakujemo vrhunsko tekmo v prazničnem velikonočnem času! Naj zmaga boljši!

Sobota, 16.4.2022, ob 18.00 NK KORATAN PREVALJE – NK BOSCH BRAČIČ VIDEM Ekipa Korotana je v Cirkulanah visoko izgubila, kljub vsemu pa je potrebno dodati, da je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Boštjan Hutmajer. Izključitev v 32′ je zagotovo zelo vplivala na igro in visok poraz. Seveda pa se bodo lahko igralci Korotana ponovno dokazali v tekmi z Vidmom, ki pa je proti Zavrču dosegel zagotovo enega izmed najtežjih porazov v klubski zgodovini. Podobna usoda  z rdečim kartonom se je torej pripetila obema ekipama, saj je Sulaimon Fatai Adedoja prav tako prejel rdeč karton v 35′, kar je ekipo odrezalo in šov Roka Zorka iz ekipe Zavrča, ki je dosegel hattrick, se je lahko začel. Dva zadetka bratov Antona in Simona Rogine sta bila lahko žal le kozmetični popravek na završko sedmico. Obračun ranjenih levov bo tokrat izjemno zanimiv