Velikonočni dvoboji v 1. Članski ligi MNZ Maribor!

NAPOVED 17. KROGA V 1. ČLANSKI LIGI MNZ MARIBOR

Spomladanski del sezone je že v polnem razmahu, pestro pa je na vrhu, v sredini in tudi na repu lestvice. Miklavž svojo vlogo vodilnega ohranja, v spodnjem delu pa so Starše presenetile Pesnico in se dvignile nad ekipo iz Limbuša, ki je po novem v zelo nevarnih vodah. Duplek je namreč ponovno prišel do točke in pokazal, da kljub vsemu lahko nabira točke. Točko si je priigral tudi med tednom na tekmi v Jurovskem dolu, kjer je bil rezultat kar 4:4.. Majhne razlike v spodnjem delu lestvice zagotavljajo izjemen zaključek sezone, na vrhu pa je še vse odprto na stežaj in res se lahko veselimo nadaljevanja in dobrih tekem.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK RAČE – NK MALEČNIK ASFALTERSTVO BRUS

Rače so med tednom odigrale tekmo z Radljami in jo presenetljivo izgubile. To je bil dan, ko žoga ekipi iz Rač pač ni hotela v nasprotnikov gol. Tekma za pozabo in opozorilo za nadaljevanje! Malečnik je na domačem igrišču doživel poraz s strani vodilnega Miklavža, ki pa ni imel lahkega dela. Domačini bodo zagotovo prevzeli pobudo z željo, da ostanejo na enako točkah kot vodilni Miklavž. Malečniku zagotovo ne bo enostavno v Račah, ki prejemajo izjemno malo zadetkov. Točka Malečnika v Račah bi bila zagotovo uspeh, v kolikor pa jim uspe celo kaj več, pa bo to zelo lepo presenečenje. Rače so favorit srečanja, ampak bodo morali biti bolj učinkoviti kot na torkovi predstavi proti Radljam.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 ŠD STARŠE – NK AKUMULATOR

Starše bodo končno lahko v soboto odigrale tekmo pred novo tribuno, ki bo vsem navijačem dala potreben komfort ob spremljanju domačih tekem. Tokrat jim v goste prihaja ekipa iz Mežice, ki je minuli konec tedna doma premagala ekipo Pohorja in se pridružila borbi za tretje mesto v prvenstvu. Ekipa Starš po vodstvom Tomija Grbavca je slavila v Pesnici, kar je pomenilo tudi dvig na lestvici. Za Staršane je pomembno, da nadaljujejo zmagovalni niz in se še dodatno dvignejo iz repa lestvice. Gostje iz Mežice pa bodo seveda naredili vse, da, na Koroško odnesejo vsaj eno točko. Kljub vsemu so v tem krogu favoriti igralci Akumulatorja, ki se nahajajo tip pod vrhom.

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK POHORJE – NŠ ROHO VBO

Rušani so iz Mežice prišli praznih rok, kljub vsemu pa so še vedno varno v sredini lestvice z jasnim pogledom proti vrhu. Dobre igre in zmage jih zagotovo lahko popeljejo za kakšno mesto višje. Prva priložnost, da se krivulja po porazu obrne, bo v soboto, ko bodo gostili ekipo ROHO, ki pa je na domačem igrišču z dvema evrogoloma remizirala proti favorizirani Marjeti. Tekma v Rogozi je bila zelo zanimiva, domačinom pa je to dalo zagotovo vetra v jadra in v Rušah nas čaka zelo zanimiv dvoboj. Zmaga za ROHO bi pomenilo izenačenje na lestvici z Rušani. Gostje lahko z zmago veliko pridobijo, domačini pa bodo naredili vse, da jih obdržijo na varni distanci.

Oglejte si izjemne gole na tekmi iz Rogoze: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 16.4.2022, ob 17.00 NK MARLES HIŠE – NK PECA

V Limbušu nas čaka dvoboj dveh črno-belih ekip! Razlog za skrbi pa je trenutno bolj prisoten v domači ekipi, ki je po remiju v Dupleku padla na predzadnje mesto v prvenstvu. Starše so jih z zmago prehitele in sedaj v Limbušu ni več časa za kalakulacije. Potrebno bo zbrati nove točke v borbi za obstanek. Duplek je sicer daleč za njimi, vendar oči morejo biti uperjene na višja mesta. V Črni imajo je trenutno vse pod kontrolo in zadnja tekma, ko so doma premagali Jurovsi dol samo nakazuje, da ekipa Pece zelo kvalitetna in da bodo zelo težek nasprotnik tudi najboljšim ekipam. Zagotovo bodo klub, ki bo na koncu prvenstva med TOP 5 ekipami v 1. Članski ligi MNZ Maribor. Na tekmi v Limbušu bodo gostje tudi nesporni favoriti.

Oglejte si vrhunce iz tekme med NK Duplek in NK Marles hiše: Sport.Video – mnzmaribor.si

Sobota, 16.4.2022, ob 15.00 NK RADLJE – NK TEHNOTIM PESNICA

Dvoboj ekip iz spodnjega dela lestvice bo zelo težek za obe ekipi. Direktna konkurenta so bosta tokrat srečala v Radljah, ki so med tednom odigrale tekmo v Račah…… Gostje iz Pesnice so doma doživeli boleč poraz proti ekipi Starš, ki se jim je sedaj nevarno približala. Oboji potrebujejo zmago in pričakuje se živčna tekma. Oboji v spomladanskem delu še niso našli optimalne forme in v tej tekmi lahko damo vlogo favorita domači ekipi, ki zadeva bolj pogosto in tudi prejema manj zadetkov kot ekipa iz Pesnice. Vsi pa vemo, da so Pesničani po domačem porazu zelo razočarani in tri točke pri direktnem konkurentu lahko pomenijo tudi preobrat v pravo smer. Tekma v kateri je vse mogoče!

Ponedeljek, 18.4.2022, ob 17.00 ŠD MARJETA NA DR. POLJU – NK DUPLEK

Domačini iz Marjete so na pomembnem srečanju na Dravskem polju proti Rogozi pričakovali več. Po uvodnem vodstvu z 2:0 in kontrolo na terenu v prvem polčasu, je ROHO v drugem polčasu naredil velik preobrat z dvema mojstrskima goloma in pošteno vzel točko favorizirani Marjeti. Tokrat v Marjeto prihaja Duplek, ki se je končno prebudil in dokazuje, da lahko kljub mladi in neizkušeni ekipi pridno nabira točke. Duplek je na tekmi z Limbušani bil tudi v igri za zmago, vendar jim je na koncu uspel le remi pred domačimi navijači. Na tekmi bodo domačini veliki favoriti, točka za Duplek je bi bila velik uspeh, ki pa jim nebi kaj dosti pomagala v borbi za obstanek.

Oglejte si vrhunce tekme ter vrhunske zadetke iz Rogoze in Dupleka: Sport.Video – mnzmaribor.si,

Ponedeljek, 18.4.2022, ob 17.00 NK JUROVSKI DOL – NK MIKLAVŽ

V ŽIVO na FB in YouTube kanalu Medobčinske zveze Maribor

Jurovski dol je v zadnjem krogu izgubil v Črni na Koroškem proti ekipi Pece. Vse misli so osredotočene na tekmo proti Miklavžu, ki je v boju za naslov prvaka. Jurovski dol je na domačem igrišču vedno nevaren, kljub temu pa je imel pred dnevi velike probleme z Duplekom, kjer je bil končni rezultat kar 4:4. Domačini bodo tokrat igrali drugače kot proti Dupleku, ko so morali igrati na tre točke. Mogoče jim bo tokrat lažje, ko bodo igrali proti renomirani ekipi iz Miklavža, ki je zadnjo tekmo v Malečniku tudi dobila. Miklavž bo moral igrati zelo podjetno, da bodo točke šle z njimi domov, saj je Jurovski dol lahko zelo nevaren, včasih žal tudi sam sebi. Tekma bo na velikonočni ponedeljek in pričakovati je pravi praznični dvoboj!