ŽREB JE ODLOČIL! DOBILI SMO RAZPORED TEKEM ZA SEZONO 2020/21

V ponedeljek 27.7.2020 je v prostorih MNZ Maribor potekal žreb parov za novo tekmovalno sezono. Žreb ste lahko v živo spremljali na naši spletni strani in youtube kanalu. Klubi iz prve lige bodo s sezono pričeli 22.8.2020, druga liga pa se prične teden dni kasneje.

Za začetek se dotaknimo 1.članske lige…tekmovanje le te bo potekalo po ustaljenem ritmu. Med seboj se bo pomerilo 14 ekip po dvokrožnem sistemu. Žreb nam za uvod v sezono ni ponudil nobenega derbija če primerjamo stanje ekip na lestvici iz lanske sezone. A ne glede nato dva obračuna zagotovo izstopata. Eden izmed teh je spopad Miklavža in Rač. Miklavžki čmrlji so se lani po dolgem času vrnili v 1. člansko ligo in odigrali nekaj tekem s katerimi so nakazali, da se vse skupaj pod vodstvom trenerja Ivana Pleterška premika v pravo smer. Predvsem so blesteli na domačem igrišču, kjer so lahko trn v peti vsakemu favoriziranemu nasprotniku. Visokoleteče Rače pa so že v prejšnjo sezono krenile samozavestno in z jasnim ciljem po naslovu prvaka, nekaj podobnega lahko pričakujemo tudi letos. Prav tako je pred nami obračun med Marles Hišami in Marjeto, ki je pripeljala kar nekaj novih obrazov in s tem nakazala, da si želi konkurirati za najvišja mesta. Pri Limbušanih pa je kot smo že vajeni veliko odvisno od dnevne forme. Zato so na “dober” dan lahko neugoden nasprotnih vsakomur. Nogometaše Pece čaka spopad s Pohorjem. Medtem, ko bodo sosedje iz Mežice gostili Starše, ki veljajo za eno izmed bolj konstantnih ekip v ligi. Prišleka iz 2. MNZ Maribor NK Radlje in NK Jurovski Dol odhajata na gostovanje. Korošci se bodo pomerili proti Dupleku, Jurovski Dol pa čaka tekma proti Brunšviku. Dvoboj nekdanjih tretjeligašev bo potekal v Malečniku, kjer domači pričakujejo Pesnico. Obe moštvi sta lansko sezono zaključili pod pričakovanjem in bosta v novo krenili polni želje in motivacije.

V 2.članski ligi pa je za uvod pred nami veliki sosedski derbi NK Lenart – NK Cerkvenjak. Obe moštvi prav gotovo z velikimi apetiti ciljata na naslov prvaka in uvrstitev med prvoligaško konkurenco. A na medsebojnem obračunu ne gre samo za zmago ali poraz temveč za čast in slavo. Zanimivo bi lahko bilo tudi v Prepoljah, kjer gostujejo Dogoše. Obe moštvi sta znani po svojem napadalnem nogometu zato lahko pričakujemo veliko število zadetkov. Visokoleteči NK MB Tabor, ki prav tako sanja o nastopanju v prvi ligi se bo pred domačo publiko pomeril proti vedno neugodnemu Šentilju. V Rogozi se bosta pomerila NŠ Roho in NK Rošnja – Loka. Lansko letni prvoligaš Slivnica bo uvod v sezono med drugoligaško konkurenco odprla z obračunom proti ŠD BIOSAD Jakob, ki že zadnjih par let ne igra pomembne vloge pri vrhu, zato bo vse razen visoka zmaga Slivnice veliko presenečenje. Fram, ki je pred začetkom prvenstva pripeljal nekaj novih kvalitetnih igralcev s katerimi želijo mešati štrene pri vrhu čaka obračun s Palomo, ki je za merjenje moči pravi nasprotnik, nogometaši Frama bodo tako že na začetku dobili odgovor ali lahko napadejo najvišja mesta. Kungota ima v prvem krogu prosto.

Nino Lokas