STOP navijaškemu nasilju na nogometnih tekmah!

Praznična nogometna nedelja v sončni Murski Soboti, ki je bila kot uvod v praznovanje 100-letnice NŠ Mura s tekmo proti NK Maribor, se je v 58. minuti končala z nelogičnim navijaškim izgredom s strani navijaške skupine NK Maribor in s kar šestimi domačimi poškodovanimi udeleženci tekme s strani eksplozivnega telesa. Tisoči šokirani nogometni navdušenci v Sloveniji, še kar ne moremo verjeti, da se takšne stvari še vedno dogajajo v naši družbi. Si želimo na tribunah slovenskih stadionov družine ali huligane?

Slovenski nogometni svet pred velikim izzivom

V kolikor ne bo jasnega disciplinskega signala in ukrepa s strani NZS, prav tako od vseh ključnih državnih inštitucij, ki so povezane z organizacijo športnih prireditev, se bodo podobne stvari žal ponavljale. Dovolj je dajanja potuhe navijaškim skupinam, ki si mislijo, da si lahko privoščijo vse, kar jim pade na pamet. Želimo si polne tribune in nogomet, kjer bodo nogometne tekme varna medgeneracijska druženja, kamor bomo lahko s ponosom pripeljali otroke in mladino. Navijači na tribunah si zaslužimo, da nas v prihodnje ne bo več strah obiskovati slovenskih nogometnih prizorišč, saj mora biti varnost na tovrstnih dogodkih pomembnejša od končnega rezultata na zelenici. Zahtevamo, da se tovrstne prestopnike ustrezno kaznuje in v prihodnje odstrani iz stadionov. Želimo si strastnega in ponosnega navijanja ter koreografij, ki bodo za vedno ostale v nogometnih navijaških srcih!

Ničelna toleranca glede navijaškega nasilja v MNZ Maribor

Včeraj in danes je bilo že vse povedano in napisano v slovenskih in žal tudi tujih medijih. V MNZ Maribor ostro nasprotujemo vsakršnemu navijaškemu nasilju! Dejanja posameznikov znotraj navijaške skupine Viole so sramotna in za njih bo treba odgovarjati po zaključeni policijski preiskavi ter izrečenem disciplinskem postopku. Čas je, da tudi Viole odgovarjajo za dejanja v svojem klubu in da v prihodnje skupaj s klubskimi funkcionarji najdejo pot, ki bo Štajercem spet v ponos. Črn madež in grenak priokus sankcij bo verjetno zelo boleč, vendar se je treba podobnim izgredom zoperstaviti z vsemi silami, da se ne bodo nikoli več ponovili!